Man kan godt begynde at glæde sig!

Så er der atter dømt “fuld skrue” i vores lille virksomhed uden at tingene dog iøvrigt ikke har ligger blot det allermindste stille i de seneste uger. Ikke desto mindre forventer vi et vist “salgs-boost” alene derved, at de fleste af vores sædvanlige kunder først vender tilbage til arbejdet  i dag.
Nå, som lovet vil vi ganske i tavshed forbigå de heldigvis ganske sølle neteksistenser på de danske hifi-fora. Det komiske er vel mest, at hvis man på samtlige 3 fora fjernede de flittigste evige gengangere og totalt-tomgangsskribenter, der absolut skal udtale sig om alt, så er der intet tilbage. Disse få i egen hysterisk oppustet selvforståelse tydeligvis særligt udvalgte står simpelthen for mindst 50% af samtlige nye indlæg og hvad noget værre er: For tæt ved 100 % af det uforskammede skræmmende vrøvl, som skæmmer de “rigtige” hifi-fora. Som iøvrigt udelukkende er kendetegnet ved, at man OVERHOVEDET INTET kan afvise, før man har HØRT DET. Uanset hvad og hvor tåkrummende idiotisk og svindel-agtigt, som produktet eller tweaket måtte være. Og altid ER og derudover gennemsnitligt, for så vidt som dagens værste svindel-produkt ganske vist er værre end sidste år, men til gengæld langt bedre end næste års..GYS!

Man kan vist roligt, at det er heldigt at menneskeheden ikke har udviklet sig ad denne vej, hvor man har måttet æde alskens dyre-ekskrementer for at “bevise” at de IKKE smager særligt godt. Eller overhovedet er spiselige. Og alle bliver naturligvis nødt til at smage samtlige, da der ellers ikke kan bevises noget. At den første halvdel døde efter at have spist lort betyder i denne sælsomme hifi-optik ikke, at sundhedsskadeligheden kan bevises..
Sjov logik i en verden af totalt manglende logisk sans, hvor alle fra en kant afviser alle former for blindtest. Jeg kan sagtens forstå, at “producenterne” og forhandlerne af dette lattelige voodoo-lort gør det, men KUNDERNE? Det minder mest om køer, møjsommeligt trukket ud af den brændende kostald rive sig løs og rende tilbage i flammerne.
Nå, men noget har I da udrettet “Allanowich”, “Boydk” “Star Trek” “Jan Stevns” og alle I ganske få andre. I har da i mindste holdt folk som jer selv ganske overordentligt effektivt væk fra offentlige gader og veje på denne herlige årstid ved dag efter dag og døgnet rundt at sidde dér gedulgt bag skærm og dæknavn og sidde og vente som rovdyr med en inderligt overflødig mening om  ja HVADSOMHELST.

Det er faktisk ganske imponerende, at disse sidste uhellige hifitosser kan bidrage med absolut minus-fornuft i samtlige de tråde, de deltager i. Enkelte af dem burde vel egentligt vide bedre, enkelte af dem har vel ligefrem en formel uddannelse som jo desværre ikke garanterer hverken indsigt eller visdom,, men det er jo osse svært at være en ensom ulv i en hobby af evindelig overflødig opgradering (er jo pr. definition  lig med manglende musiknydelse), når nu ulve notorisk er flokdyr. Og ligegyldigt hvor lille flokken er er der tydeligvis stadigvæk glubskhed her i “net-ulveflokken” Ikke mærkeligt at de almindelige hifi-får søger andre sikrere græsgange.

Og så tilbage til overskriften: Der er endnu et eksorbitant spændende og velskrevet portræt på vej af denne karismatiske skribent, der jo helt anderledes effektivt end skræmmende tilfældige visitter på diverse hifi-fora  vil få folk til at strømme tilbage til hifi-interessen. Selv den ikke særligt opmærksomme læser/googler vil måske vide, at der tidligere har været bragt et par besøg hos denne spændende og passende ydmyge skribent, men denne gang er det blevet “prof” IKKE undertegnede, der stadigvæk er amatør som denne spalte vel bedst af alt demonstrerer, nej, forfatteren af besøgsartiklen er! Og det er første gang, det sker!
Ikke mindst bliver det spændende, hvad den pæne unge mand fik ud af at lytte til sin medbragte musik , på sædvanlig hifi-sædvane primært baseret på intime kvindelige vokaler og jazz i små-ensembler. og altså afspillet på vores noget “tæt-stående” JBL 5674-højttalere med 6000 watt bag.
Glæd jer, det gør vi. Helt godt kan det nok ikke have været..

4 meninger om “Man kan godt begynde at glæde sig!”

  1. Ja, jeg har set det, en lidt mindre kategorisk tilgang fra hans side var måske ønskelig der. Han kører lidt langt ud af tangenten til tider. Han har dog ret i, at man selv i et relativt økonomi-anlæg sagtens kan høre de aller-allerfleste reelle lydforskelle på andre komponenter. Der er jo ikke megen rimelighed i at kræve såkaldte "high-end anlæg" som nødvendige for at høre forskelle, da den eneste lighed mellem sindssygt dyre hifi anlæg er, at at de er dyre. De lydmæssige forskelle er jo oftest langt, langt langt større imellem forskellige high end anlæg indbyrdes end mellem det, der måske pga prisen kan kaldes mid-fi. .Fordi salg af ekstrem high end kræver en fortolkning af virkeligheden snarere end en tilnærmelse. Det er ihvertfald det, som man oftest får, vores egne opsætninger bestemt ikke undtaget.
    Men derudover minder intet hifi om den ægte vare. OVERHOVEDET

  2. Ja, man kan nå langt med et forholdvis beskedent setup, i forhold til et super "high-end" anlæg, de har i øvrigt en tendens til at tilføre musikken noget som ikke er der eller skabe et lydbillede eller klang som ligger meget langt fra det man hører live, man kan kalde det en lydsignatur.
    Jeg hørte mange ekstremt dyre anlæg i Munchen, da jeg var dernede en hel weekend sidste år og der var ikke ret mange jeg kunne få lyst til at have stående her på matriklen(har i øvrigt slet ikke råd til den slags) det eneste der fristede lidt var TAD, det var sgu godt og frem for alt lød det neutralt på musikkens præmisser

  3. Ja, man køber med meget high end en ekstrem "identitet" der som du siger intet har med den akustiske begivenhed at gøre. Det er måske derfor så mange er så vanvittigt nærmest voldeligt-rethaveriske omkring hvad der er rigtigt i hifi: Fordi hele deres identitet hænger på at forsvare vanvittige investeringer i noget, som enhver kan høre ikke minder det mindste om musikalsk korrekt gengivelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *