Ak, de net…!

Nu skal der jo ikke altid være underforstået, at “nettet” betyder internettet. Nej, vi skal osse lige huske de for særligt fagligt legitimerede særdeles nyttige “HØ-net”, som er beskæftigelsesterapi for krikker, der keder sig. Hele “øvelsen” går ud på at gøre tingene så besværlige for den indespærrede krikke som muligt, når dette eller sædvanligvis ganske skikkelige dyr ellers forsøger at få føde ud af det skide net. Det gør man så fra den stolte ejer så besværligt ved hjælp af disse hø-net, at kræet kan stå der og trække små strimler af hø ud i hele sin stald-tid. Om det er dyrplageri er nok tvivlsomt, krikkerne ser da tilfredse ud, og om det adskiller sig synderligt fra vores egen hifi-interesse er måske i virkeligheden osse temmeligt tvivlsomt. Der er jo osse en betydelig grad af  cirkularitet i den. Først fedter man løs med at opgradere og modificere ved uvægerligt at høre den samme smule reference-musik igen og igen, så slapper man lidt af en kort stund (i heldigste fald men ingen naturlov), og så på med det samme røvsyge musik. Fordi man jo ellers ingen forskel kan høre på sin uafbrudte færd mod audionirvana. Som man jo heldigvis aldrig når, for hvad skulle man dog så give sig til…?

Meget anderledes er det naturligvis heller ikke her i “førerbunkeren” her til morgen. Fruen snorksover stadigvæk efter endnu en hårs dag med Krikkeline Hest, hø-net, rideture og andre hårde landlige strabadser, mens denne skribent som altid søger nye områder for små audiofile forbedringer. Sjovt som dette kroniske audifilistiske  navlepilleri, der ellers mest minder om almindelig onani kendt fra Bibel-historien alligevel er noget, som de udøvende hellere end gerne INDRØMMER. Som om det skulle være mere socialt acceptabelt at sidde og “gnubbe” på sine sikringer end på sit lem..?Det ene er jo trods alt ganske naturligt og de fleste kan vel osse holde (kortere) pauser med det, mens der er andre til stede.. Det er åbenbart værre med hifi. Der kører man noget mere ihærdigt med “klatten” derude, men nu kan det i den mere fremskredne alder jo osse være svæt at bevare den rigtige rejsning døgnet rundt. Det er tydeligvis ikke problemet med den mentale “hifi-rejsning”

Og så skal vi da takke for advarslen fra Peter Steffensen fra Sound Defined om at passe på blodtrykket i forbindelse med atter en tråd om hifi-sikringers mirakuløse effekter på lydgengivelsen. Vær rolig, Peter, det er sundt at grine, og det her snak er altså grinagtigt. Næsten ligeså grinagtigt som at læse om dine voodoo-produkter, baseret på det allersolideste grundfjeld af destilleret pseudovidenskab.
Det sjove i denne syge tråd er naturligvis ikke lovprisningen sikringerne og deres uendelige velgørende betydning for lyden, verden er jo trods alt kommet en hel del videre i sin evindelige vandring mod den totale “platisme” (er der endnu nogen, der husker barndommens Anders And-historie om den?) der er i tiden alligevel ikke noget, der er så dumt, at det kan afvises. Måske meget godt for forhandlere af vanvittigt dyrt hifi-tilbehør, men ellers mest gennemsnitligt godt som en høst i det tidligere Sovjetunionen: Lidt værre end sidste år og lidt bedre end næste år. Selv om det kan være svært at forstille sig dårskaben hinsides det den er i dag. Det kunne det osse dengang Mogens Antisilver som sand pioner pippede om den magiske effekt af sine polerede sikringer, men det BLEV værre. MEGET værre.

Vi taler her ikke om, hvor slemt det må være for mulige købere af et EMM-produkt fra Peter Steffensens firma at opdage, at det sikkert fine produkt, som han har givet knapt 200.000,- for nu “udsælges” som “demo” (vel næppe tilspillet, det tager jo ifølge samme trosretning flere tusind timer og er vel i virkeligheden først “fuldbragt” umiddelbart inden genbrugspladen venter..? ) til halv pris. Hvem var det der sagde noget om det fornuftige i at anbringe penge i high end hifi..?
Nej, der er heldigvis billigere, men ikke meget klogere., det Peter har gang i her. Pudsigt nok som reaktion på et iøvrigt slet ikke særsakilt dumt råd fra selveste Mogens Antisilver om, at det kan være smart nok at hive alle stikkene ud engang imellem og sætte dem i igen. Det har været professionel praksis i årtier og som bekendt er pålideligheden af det gode gammeldags DIN-signalstik faktisk BASERET på, at fjederen periodisk skal ridse en ny forbindelse i stikbenet. Det er derfor den er skarp. En 5-6-7 gange om året som forelået af kære arbejdsfrie Mogens forekommer lidt hyppigt, men kan vel højest afkorte levetiden på stik med guldbelægning, ellers laver det næppe større ulykker.

Lidt værre er det med Peter Steffensens efterfølgende “replik” om, at anlægget efterfølgende har behov for  at (CIT!) “..falde til ro..Det kan lyde noget usammenhængende de første dage efter (rense- red) operationen ” Tjah, hvad skal man næsten sige til sådanne visdomsord? “Børge!” måske..
Det kan muligvis være en fornuftig business-strategi at forsøge at drive forretning på provinsielle landsbytosser (nå ja, lidt pleonasme her måske) og disses kroniske usikkerhed, men mon ikke trods alt osse der ryger en enkelt lidt mere fornuftig mulig kunde fra butikken, Peter. Sammen med ham der betalte fuld pris for dine produkter, Der burde vel trods alt være visse grænser for galskaben. De samme grænser som der er for at nogen ægte blot et LILLEBITTE øjeblik kan høre musik for sjov, for hvornår er det lige denne korte ideelle pause mellem rensningen og den efterfølgende “falden på plads”-venten  og den derefter nødvendigvise venten på uundgåelige nødvendighed (pleonasmerne står i kø i dag!) af en ny “rense/vente-cyklus” Tænk hvis man nu slet ikke er hjemme de få dage, hvor ens anlæg “bare spiller musik” Så må man vente til næste måned, ak ja..

Nu er nettet fuldt af den slags desværre. Selv det eneste forum, hvor denne skribent nogensinde har haft en profil, Audio Heritage, her en lillebitte “rem af huden” Alle vi samlere af JBL-isenkram ved jo, at der på visse enheder er malet “_PL” som efternavn. Altid på enheder uden pyntegummivulsten bagpå.
Og så er det, at “Det Audiofile Syndefald” på dette ellers strengt saglige forum sker: Et par forummedlemmer begynder nemlig den helt uhørte praksis simpelthen at fremsætte rene gæt som kendsgerninger. Èn mener “protection less”, en anden “protector less” Indtil sandheden om denne interne kodning endelig kommer frem ved en opringning til JBL, der utvetydigt tyder “efternavnet” som “plain label”, altså simpelthen installeret af JBL i egne kasser.Det er svaret, det er sådan det er, gå hjem med jeres åndssvage gætteri. Eller bedre, forsvind fra dette herlige fornuftige forum.
Vi bliver så irriterede over denne bittelille småting fordi det jo var sådan det var for blot et årti siden indenfor hifibranchen. Måske ikke helt, men næsten lidt kabeltosseri var der jo.  Hvor Mogens Antisilver endnu kunne fremstå som ensom “landsbytosse” og hvor firmaer som Peter Steffensens endnu ikke engang var en endnu var en uartig tanke. Herligt uskyldige og gode tider, “La Belle  Époque” for hifi. Sådan noget ved man altid først bagefter desværre, og “bagefter”, DET er det nu!
De gode tider vender desværre sjældent tilbage, men håbe kan man vel altid alligevel. På samme måde som man altid i smug kan håbe på, at forretningskoncepter som Peter Steffensens får den succes, som de så inderligt fortjener.

5 meninger om “Ak, de net…!”

  1. Ja der er nogle der i en fart burde opsøge læge 😀
    Pudse sikringer og huske at vende dem rigtigt, det er mere end en almindelig mave kan holde til mht grineanfald.
    Forresten Poul, Pas på….. Kurt Von Kubik er ved at overtage dit skriveri om andre på andre fora, hans skriveri er bare ikke nær så morsomt at læse som dit, men han gør da et ihærdigt forsøg 😛

  2. En herlig kongetekst idag, Poul. Virkelig en af de meget bedre, tak for megen fornøjelig læsning! Og hvor huserer køre Søren i disse dage, forumnavn udbedes please 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *