Stalddørssalg

Denne husstand indkøber æg i rigelige mængder, da denne skribents absolutte “hof-ret” er spejlæg med rigeligt ketchup, givetvis et levn fra en længerevarende ungkarle-periode.  Sådan noget vender altid tilbage på samme måde som små-atavistiske træk som lysterne efter at prøve alt det eksotiske hifi, som man aldrig havde råd til som yngre. og selv om yngre bliver et mere og mere omfattende begreb, efterhånden som selv minderne om samme bliver fjerne, , så er det alligevel uomtvisteligt, at man typisk efterstræber tingene fra teen-årene til og med tyverne. Derefter er alt noget nymodens godtkøbskram uanset mulig kvalitet.

Tilbage til æggene. Disse er hos vores foretrukne krejler påfaldende billige, 30 stk. for 30 kr.  og ikke videre forurenede af diverse DAN-æg mærker. Vi vil naturligvis ikke på dette offentlige site afsløre, hvor disse uhyre gunstigt prissatte sager forefindes, ingen ønsker vel at afsløre sine gode kanaler til slige afgiftsfritagede sager, der tillige altså her i husstanden trods deres lave pris sluger en betydelig del af vores beskedne rådighedsbeløb. Nå, æg er godt og billige friske æg fra “stalddørssalg” er blot endnu bedre. Og så tilbage til dagens egentlige emne, som omhandler afgifter. Moms og skat og alt det andet, som vi alle er underlagt. men ikke nødvendigvis i samme omfang. Og eksemplet med æggene skulle blot tjene til at fjerne den eventuelle glorie, som man måtte få indtryk af, at denne skribent besidder. Mere om det om ganske lidt. Vi er ikke helt frelste her i huset, blot er der sommetider noget derude, der er lige “lidt for meget” Dumt.

Vi har tidligere berørt den entydige nøje geografiske sammenhæng mellem sælgeren  af nyere brugt high end hifi uden kvittering med den oprindelige importørs domicil. Nå, nu er det ikke usædvanligt at have mange venner i denne verden, selv om denne skribent nu har påfaldende få. Trist men nok uundgåeligt siden vi nu ikke sælger hifi. Nå, men når man så ser annoncerne igennem og der kan få at vide af sælger , at apparatet er f. eks præcist  1 år og 3 måneder gammelt, men at altså kvitteringen ikke lige er for hånden, kan man jo så altid tænke sit. Og det gør vi så. Altså tænker VORES. Og så er vi slet ikke kommet til herlige eBay endnu, et herlig totalt anonym og dermed fuldstændig skattefri  “off load”-plads for ikke-registrerede varer. tager i bytte. I gamle dage havde Skat bedre muligheder ved at “scanne” de lidt for professionaliserede “private” tilbud i datidens papirudgave af “Den Blå Avis”, men det er altså tæt ved umuligt nu. Selv om der nu osse er ganske få track-bare telefonnumre i nutidens dba blandt high end hifisælgere, men måske de med deres dyre hobby har råd til et fast abonnement, men må nøjes med taletidskort..

Om dette er trist er vel mest en vurderingssag. En ting er helt sikkert: Som de selvbestaltet-momsfrie grønthandlere i vores eget område beviser, så fjerner eventuelle “hifi-stalddørssalg”  enhver blot rimeligt lovlydig konkurrent med forfærdelig fart. Nå, men der er altid kunder når blot varen er billig nok som med vores egne æg. Det er dog normalt god praksis kun at sælge ENTEN i lokalområdet ELLER helt vildt langt væk. Selv om man sommetider som i disse dage den danske hifi-importør Artsound kan komme galt af sted med at sælge et dyrt apparat til en fyr i Kina. Det gode er så, at den slags kan trækkes fra i skat som tab hvis det altså er et tab for firmaet, og det må det vel være siden man går offentligt med det på Nerds.dk. Ellers er det jo blot så meget mere trist for det hele. Det hjælper dog en hel del.. Nok om den lokale små-forurenede andedam med lidt rigeligt andemad.

Dog  så vi for ganske nyligt noget, som faktisk var ganske interessant. Og som faktisk alt andet lige er et totalt grundskud mod både ret og rimelighed og anden sommetider urimelig skatteopkrævning. Nå, men vi vil lade enhver dømme selv om et et citat, som vi har lånt fra det engelske net-forum pinkfishmedia, der ellers huser ganske mange kompetente personer. Så meget mærkeligere er det selvfølgelig, at ingen har bemærket denne totale “lapsus” fra en israelsk hifi-producent, Teddy Pardo. Nu har jøder jo traditionelt siden den tidligere Middelalder haft andre opfattelser af penge end den vestlige borgerlighed (medfødt eller påtvungent), det var jo som bekendt ukristeligt at opkræve renter ved pengeudlån, så det måtte jøderne klare. Og det gjorde de jo så.

Alligevel er der ting, som enkelte  moderne jøder selv efter næsten tusind år i finansverdenen ikke helt har fattet. Nemlig det begreb, der hedder “moms” Israel har åbenbart en slags associeringsaftale med EU, og DET udnytter Teddy Pardo så. Det er endda vist mildt udtrykt Det skal naturligvis lige med, at ethvert europæisk firma med et VAT/CVR-nummer frit og afgiftsfrit kan indkøbe varer og ydelser indenfor EU. Det eneste det kræver er så, at det naturligvis er køberen, der BETALER for varerne. For på den måde er der STADIGVÆK afgifter på, denne gang blot lokale. Anderledes med Teddy Pardo, læs lige følgende fra firmaet:
“Good news
We have reached an agreement with the Israeli Post services which allows us to ship to most European countries without VAT. The post will deliver door-to-door in 3-4 days as if it was shipped within Europe. (actually it will be shipped from Europe) The only caveat is that we have to ship it to a company address and we need you to provide us with a company address  and VAT number. It can be the company that you work for, a friends company etc..”
Reel markedsføring, tjah det er måske så meget sagt, måske snarere end umisforståelig lodret opfordring til lovbrud. Det stinker squ sommetider noget, det her hifi! Gad vide, hvor mange Teddy Pardo-produkter Novo Nordisk har investeret i. De bliver næppe glade når de engang skal betale moms af indkøbene..

Nå, men heldigvis har den gode tømrer/snedker Savklinge nede i Sydjylland fået et nyt Cardas-netkabel til sin McIntosh-forstærker, som gør, at han ifølge eget udsagn kan spille ca. dobbelt så højt som tidligere. Det kan så tro på eller osse kan man lade være, vi hælder nok mest til den sidste valgmulighed her.Pudsige mennesker i denne ganske godtroende og forholdsvis let-beskattede hifiverden..! De onde griner hele vejen på vej til banken (hvor de nu nok næppe opbevarer større private pengebeløb, det kan jo være såre risikabelt i disase register-samkøringstider) og de tossegode som stakkels Leif Savklinge her griner vi bare af, ak ak.
Og derudover mangler vi æg! Af den momsfritagne slags helst..Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *