Vores RIGTIGE hjemmeside..

kommer man STADIGVÆK til ved at klikke på DAT-logoet ovenfor. Det kunne jo være, at enkelte vildfarne sjæle derude måske ligefrem ville købe noget, og det vil vi særdeles nødigt stå i vejen for.
Vi skal ile med i dag at viderebringe glade “tidender” om, at lille Kim Olsen på hifi-netstedet nerds.dk atter har genfundet troen og lykken på den store gud, der hedder Harman. Og er der noget smukkere efter at Kim dybe tro  i hans egen sidste test blev ja, altså sådan nærmest “testet” SELV? Fordi den JBL-højttaler, en såkaldt 4312E-studiomonitor, som han testede senest, viste sig at være mere end helt almindeligt halv-kikset. Nu er han så tilbage med atter en test af et andet ikke meget mindre ligegyldigt (men en hele del dyrere) “look-alike-.en RIGTIG JBL studiomonitor) Kina-produkt, en JBL 4429. Og heldigvis, heldigvis, så synes lille Kim, at den her er MEGET MEGET bedre. Vores rettroende “hifi-mormon” er tilbage i Utah igen. ( Den mormonske højborg Utah er iøvrigt hjemsted for en betydelig del af samme Harman-imperium som BSS, Digitech osv., så ordvalget er IKKE helt tilfældigt) Kun næsten. Men smukt og rørende og hjertevarmende, det er det da bestemt, denne Kims nærmeste “Job`ske” prøvelse…Iøvrigt er Kims passende overskrift til sin nye tros-test “Kongen er tilbage” smukt hvis det altså ikke tillige havde væren en smule kvalmt.

Og hvad er det så for en såkaldt “studio monitor”, som Kim her tester? (Selv om ordet “test” her måske er en smule betændt og dårligt dækkende, da det blot er små-amatøragtigt personligt skriveri i fritiden, ikke ganske uligt denne skribent på dette sted.. Og selv om Kim måtte arbejde gratis (og det må vi da håbe osse uden nogen synderlig tro, alt i denne verden plejer at have en pris selv om møntfoden kan variere) så ændrer det jo desværre ikke på værdien af testen. Der er forudsigeligt dybt gabende forudsigeligt-kedsommelig og når den er DET overfor denne ellers ihærdige ynder af RIGTIGT PRO-JBL, hvad siger så hr. og fru DK derude ved deres kakkelborde, som en tidligere dansk kommende statsminister engang kom for skade at udtrykke sig. Sikkert ingenting, vi håber og tror de har andre og mere fornuftige ting at give sig til end at læse det her. For eksempel at gå til andespil eller racefjerkræs-udstilling. Når man læser en test som den her, er der mange ellers uhyre kedsommelige og vanvittigt trivielle ting, der omgående trænger sig på som umiddelbart og nærmest tvingende nødvendige, og så ER den jo i virkeligheden godt for noget alligevel.

For problemet er helt banalt her, at begge de her testede klassisk-monitorblå boxe er rene design “rip-offs” af den ægte vare fra for flere årtier siden. De har mere med 1970-ernes ligeledes helt uberettiget-pretentiøse  benævnte Dantax- og Jamo-studiomonitor at gøre end de har med nutidens RIGTIGE studiomonitors fra samme “stald” Der iøvrigt IKKE har været blå de seneste godt 2 årtier. Og til al overflod heller ikke længere passive, der findes og har ganske længe kun eksisteret 2 ret bittesmå passive modeller i deres studio-monitorprogram.  Ikke meget af et engang både blomstrende og kommercielt dominerende produkt-program, men sådan bestemte tiden, som den altid gør, og dens dom er ganske in-appellabel.

Nej, de her kongeblå JBL-højttalere benævnt “studio-monitors” er udover at være lavet i Kina (det meste andet pro kommer vist ellers endnu for en tid  fra Mexico) naturligvis også tiltænkt et marked, hvor man(d) uden den i Vesten tiltagende kvindelige dominans i alskens dem iøvrigt aldeles uvedkommende hjemlige købsbeslutninger kan forfølge de klassiske mandlige interesser. Som for eksempel at købe disse klassisk-udseende modeller med nogenlunde samme autentiske studiomonitor-anvendelse som en klassisk Triumph Spitfire-“sportsvogn” ville have haft i et rigtigt racerløb. Måske kvindernes indblanding lige her ville have været på sin plads..
Derfor kan højttalerne selvfølgelig spille fint nok, det var der faktisk nogle af Jamos “studio-monitors”, der gjorde, det gør  blot ikke disse “studio-monitor “fakes””mindre grin- eller øjebæ-agtige i deres ultimative blå og pyntede forlorenhed.
Om man så fra Harman får større eller mindre  held med at sælge disse blå misfostre på ny-rige hifimarkeder er ikke godt at vide og vel også inderligt uinteressant. Med eller uden Kims ellers prisværdige indsats her bliver Danmark nu nok et ganske velfortjent uhyre begrænset niche-marked for disse produkter.

OBS For de RIGTIGT hurtige er der et røverkøb på dba lige nu: Verdens måske mest værdifulde antikvariske JBL-højttaler, en JBL Paragon til en bagatel af 25.500,- Den sælges typisk til 100.000,- plus så prisen er helt ok. DESVÆRRE drejer det sig om en sælger uden telefonnummer antageligt lidt tilfældigt/vilkårligt geografisk placeret i Rødding ifølge dba . Der desværre har betjent sig af en google-oversættelse, altid lidt trist, så den er desværre nok i ganske samme kategori som de daglige ellers generøse og ikke mindst uhyre ihærdige tilbud om tilbagebetaling af skat i spambakken.. Så det er vist mest et røver-SALG! Men i modsætning til 4429 en RIGTIG JBL og så altså alligevel helt forkert.
OBS OBS
Vi skal lige gøre opmærksom på, at der på vores RIGTIGE hjemmeside nu under “INSPIRATION” er en dagbog til dagens mere almindelige almindeligheder.

.

2 meninger om “Vores RIGTIGE hjemmeside..”

 1. Ved godt at artiklen er gammel, men dit indlæg er mindst lige så useriøst som den test du henviser til.

  JBL 4429 er absolut ikke en kina højtaler, det er korrekt at den oprindeligt blev lavet til det asiatiske marked, og nogle af komponenterne er sikkert også fra kina ligesom alt andet. Men 4429 og 4365 blev lavet i US til at starte med sammen med deres pro gear, produktionen ligger i dag i Mexico, ligesom det meste andet JBL pro gear.

  Både 4429 og 4365 findes i en europæisk og asiatisk udgave, forskellen ligger så vidt jeg husker i at diskanten er neddroslet i den europæiske version.

  Designet er jo en smagssag, jeg syntes personligt at det er super fedt retro look de har, og samle kvaliteten på de to topmodeller er topklasse på de sæt jeg har set.

  Jeg kan også godt lide de gamle 70'er JBL'er, men at sige de er bedre end de nye er da noget sludder, mange af dem lider under mudder bas og et frekvens område der peak'er ved 12-16.000 Hz. At du bedre kan lide lyden i dem er helt ok (du er jo også oppe i en alder hvor du ikke kan høre de høje toner ;)), men at sige de er bedre er noget sludder.

  PS: Grunden til at jeg faldt over denne artikel er at jeg forsøger at generhverve et sæt 4429, som jeg har fortrudt at jeg solgte. Jeg kommenterer normalt ikke artikler, men syntes virkelig at du sætter nye standarder for "lavmål" med dit indlæg.

  Mvh
  Rasmus

 2. Hej Rasmus,

  Ved du overhovedet, hvad du taler om?

  Har du hørt et sæt 4333, 4343 eller 4345?

  Hvis du havde, ville du vide, at en ting man i alt fald ikke kan beskylde disse højttalere for er "mudderbas"!

  Og – en 2405 supertweeter peaker ikke overhovedet men bevæger sig langt over det område selv du kan høre.

  Ignorance…

  Men – hvis du gerne vil købe et par JBL 4429 kan du be` Poul om mit telefonnummer 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *