Mærkeligt som perspektiverne kan ændre sig..!

OG man kommer som vist en enkelt gang tidligere nævnt til vores RIGTIGE hjemmeside ved at klikke på logo ovenfor-vi har ganske vist enkelte kvikke kunder, men de fleste er heldigvis ca. ligeså kloge som vi selv er. Det plejer at være et godt udgangspunkt i enhver kommunikation at starte med denne antagelse. Selv om det i tilfældet hifi kan være uhyre vanskeligt, ja umuligt, dertil er tågehornenes frygtindgydende fanfarer derude for altoverdøvende. Og det bliver kun værre, når et såkaldt “branchemedlem” blander sig i tåbelige kabel-debatter. Kabeldebatterne er naturligvis ikke i sig selv tåbelige,  det er blot tåbeligt for almindelige fornuftige og anstændige mennesker at forsøge at overbevise de sande kabeltroende om, at de længe har levet i en fundamental vildfarelse og vantro, der tillige har kostet dem alle snesevis af tusindkronesedler. For man kan sagtens diskutere mindre ting i dette forunderlige “hifi-idiom” (nej, det var ikke en stavefejl og manglede ikke et “-t” til sidst) Således kan man godt diskutere hvilken MODEL  af det til enhver tid kanoniserede forstærker-mærke som for eksempel Pass Labs, der er den helt rigtige til den enkelte.  Dette kan heldigvis for den fortsatte velstand blandt forhandlerne ændres og så ve blot den, der ender med “sorteper” på brugtmarkedet, når vindene vender.

Men så stopper festen altså osse samtidigt med, at den for alvor starter for os andre herude. Der er som som med Scientology et små-uhyggeligt inkluderende og repressivt element i hifiinteressen. Fællestrækkene er naturligvis penge OG tro og som bekendt avler tro penge. Masser af penge fra de troende, der i hifi som i Scientology køber sig ind i troen på en måde, der samtidigt gensidigt ekskluderer de vantro. Enhver ikke-scientolog kan vel blive enig om, at Scientology ved sin praksis med at tilbyde kostbare kurser for at opnå den højere visdom er grinagtig. Selv den katolske praksis med at købe et vokslys er jo en ren bagatel her og ruinerer vel næppe nogen. Muligvis den eneste umiddelbare forskel, men dog en forskel.

Anderledes med tilbehørsbranchen i hifi, her er der virkeligt klejner at tjene på den rene skære og uforfalskede TRO. Som jo altid vil forblive den aller-allerbilligste råvare for producenterne, da det reelle råvareindhold ganske vilkårligt kan tilnærmes NUL. Udgangspunktet for de efterhånden mere og mere højspændte (efterhånden som tilbehørstingene stiger i pris bliver det potentielle tab af prestige og penge jo ganske ubærligt og kolossalt for de troende) diskussioner omkring  hørbarheden af alt muligt fra netstik,-sikringer og -kabler over loddetin og ALT andet (kabinetmaterialer, enhver komponent og mikro-kabelstump osv.osv) er ellers simpelt. Ligeså lidt som nogen bevisligt har set nogen GUD (hvilket jo ret beset er ganske mærkeligt i en tid med så mange mobiltelefonkameraer i omløb-måske det kunne fungere som en slags sandsynlighedsbevis, så har nogen ved en kontrolleret dobbelt blindtest kunnet konstatere alle de uhyrlige hyppigt konstaterede og efterhånden alment forum-accepterede  forskelle på iøvrigt til den tiltænkte anvendelse testede kabler. Som alle de utallige entusiaster/scientologer derude jo ellers VED eksisterer, fordi de SELV har læst det.

Og da det jo da er skrevet af agtværdige og net-aktive (kabel)trosfæller, så passer det naturligvis. Ja, man kunne såmænd sagtens i tilsyneladende god demokratisk ånd stemme om kabel-tosseriet, som det blev gjort fornyligt på pinkfishmedia. Hvis det virker rimeligt og fornuftigt så er det dig, det er galt med-roterende fis i kasketten er den sikre diagnose her!
 Og når enkelte spagfærdigt udtrykker en smule tvivl om eksistensen af dette “kabel-nirvana”, så trækker de troendes rækker sig truende sammen. Der er fandeme ikke nogen, der skal komme og sige, at VORES tro på Hubbards Scientology og betydningen af hifikabler er plat og forkert og kan sammenlignes med latterlig vantro som “donaldisternes” på Anders And eller andres ditto på Bob Marley og rastafari.. Nej, for satan, tænk dog blot at skulle indrømme overfor konen, at man har brugt pengene svarende  til en ny Audi på kabler. Som ikke betød en skid for lyden!-nej vel, DEN går squ ikke. Gevinsten er nul som den objektive gevinst i kabelinvesteringen, tabet ubærligt.

Heldigvis kan man altid afvise alle indvendinger med, at når skeptikerne IKKE kan høre de postulerede lydforskelle ( som vel osse de færreste ateister har set engle flagre rundt-de producerer jo ellers engle-LYD), så er det indlysende nok fordi deres anlæg ikke er godt NOK. Og det er fint argument for så vidt intet fornuftigt rimeligt-normalt socialt velfungerende menneske vel vil købe og betale  et netkabel til 10-100.000 kroner eller et Hubbard-kursus for viderekomne til sikkert ca. det samme. Det sikrer jo ligesom den forsatte mulighed for eksklusivitet OG ikke mindst muligheden for den fortsatte fordømmelse af de vantro og deres latterlige upassende videnskabelige indvendinger. Selv om der jo nok i designet af elektronikken IMELLEM de nødvendige kabler har været skelet til elektronik-lærebogen. Selv om vi kender et par underholdende undtagelser.

For tro HAR og har aldrig HAFT noget med videnskab at gøre. Tro er for troskyldige og naive narrehatte og forhandlere af lukrative hifi-livsløgne, videnskab er for os andre. Og som den engelske forfatter Rudyard Kipling sagde, så “.. and never the twain shall meet” Kipling sagde det godt nok om noget ganske andet, men det lyder da ellers ganske godt og sprænglærd., ikke?
Det vil sige: De seneste dage har da på nerds.dk bragt en stribe indlæg fra ejeren af den uhyre eksklusive (læs: Vanvittigt dyre) danske sælger af hifitilbehør, der er karakteriseret ved en fast videnskabelig fundering som alle de andre scientologer. Fundering i det reneste pure INGENTING.  Manden kalder sig ingeniør (uden helt at afsløre i lige præcist hvad, men det er jo osse en fri titel) , men vi må da nok kunne tillade os sammen med sikkert samtlige danske PRODUCENTER af hifi at glæde os over, at han kun SÆLGER disse ting. Det kan man jo frit gøre blot folk TROR.

Et af de mere kuriøse produkter fra hans portefølje er en pose med lidt sand og metalspåner, der med et kabel kobles til jord-terminalen på et vilkårligt apparat. Hvad det gør er naturligvis ganske klart for de tilstrækkeligt troende og fuldstændigt latterligt for alle andre. Der jo nok ville prøve dette sjove tweak ved først at trække et kabel over i en potteplante og prøve at vande den for at se, om denne alternative jordforbindelse måske kunne hjælpe. Og derfra naturligvis prøve med andre planter for at få den bedste lyd, lyder det åndssvagt. ja, det er blot GRATIS og dermed ikke til at tro på.

Nå, læs tråden om coaxkabler og især de sjove indslag fra Peter Steffensen, som manden hedder. Selv om graden af “sjov” måske mest afhænger af den enekeltes TRO, lige i dette tilfælde skal troen squ nok være ganske stærk. Mon Peter tror, at alle de RIGTIGE ingeniører, der designer og fremstiller de her eksostiske sager sidder og “brænder” små kabelstumper ind efter utallige lyttetests af alting. Mon Ed Meitner gør det med sine/dine EMM-CDafspillere. Sikkert eller muligvis kun måske. Men nu kan man naturligvis tro hvad man vil, selv om “troende ingeniører” heldigvis er en sjældenhed. Jeg mindes kun selv lige i øjeblikket dem, der planlagde den ufrivilligt sammenklappelige Fiskebæk-bro. De troede osse den gik, men lige DER kom virkeligheden på tværs. Den besværlige og påtrængende og skideirriterende virkelighed, der heldigvis forlængst er forsvundet fra hifi-interessen. Heldigvis godt nok mest for SÆLGERNE, ja vel ikke rigtigt for andre..
Er det underligt, at hifi-interessen er hvor den er i dag? Lige præcist her hjælper troen ingenting, den skræmmer blot alle alle andre af Helvede til. Og det behøver man ikke TRO på, det kan man da SE..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *