Så må den squ være dårlig, den JBL!

I dag er det så i lighed med alle andre dage den første dag i resten af livet. Den adskiller sig dog alligevel en lille smule fra alle de andre gode dage derved, at det samtidigt er den første dag i vores lille familie-firmas nye regnskabsår. Det betyder så , at revisor “Falkeøje” Anders vil beære os med sit besøg og kontrollere, at alt er, som det sig hør og bør. Det vil så afgjort mene, men ved det dog først lidt senere på dagen. Derudover kan vi godt allerede nu afsløre, at på jydsk ser det altsammen meget godt ud. Ja faktisk en del mere end det, stadigvæk på jydsk..

Helt så godt ser det bestemt ikke ud for den nye JBL 4312E studiomonitorhøjttaler, ihvertfald ikke hvis man skal tro lille Kim Olsens anmeldelse på nerds.dk. Og det skal man nu sikkert nok, for Kim er det fremmeste eksempel på en JBL-“fanboy” (denne nyligt tilkomne skribent indenfor tilbedelsen af JBL absolut ikke undraget) af alt JBL og produkter fra Harman-koncernen generelt. Til tider har det virket urkomisk at opleve Kims enorme begejstring i sine mange tidligere tests for aldeles ligegyldige produkter fra denne multinationale audio-mastodont Harman, der som alle andre lignende tilfældigt-sammenbragte finansielle konglomerater arbejder uden andre idealer end alle andre. Det, der hedder “penge” og det er der naturligvis intet galt i, men jo måske nok heller ikke noget særskilt ædelt.

Nå, men nu er JBL så barslet med en ny studiomonitor til omkring 16 k. for et sæt, som Kim virkeligt giver grovfilen. Og når han gør, så må de eddermaeme være dårlige eller osse har den lille fyr blot mistet troen på Harman d. 1, kongen af audioverdenen. Det første er til at leve med, trods alt er markedet for mellemstore mellemdyre passive monitors kommercielt stendødt. Det andet er dog næsten hjerteskærende forfærdeligt, ja man kommer til at tænke på alle TV-realityprogrammerne om de frafaldne fra Jehovahs Vidner, der mister al identitet ved at forlade sekten.

Og inden vi nu gør os sårbare for beskyldninger om overfortolkning af lille Kims ord her, så ER det altså første gang af uhyre af uhyre mange andre tidligere gange, at han svinger sig op til at udtale sig kritisk om noget fra JBL og Harman. Så jo, man kan sagtens bruge den her anmeldelse til noget. Enten (og det er nok det sandsynligste), så er den her nye højttaler noget mageløst bras ELLER osse har lille Kim blot tabt troen på, at JBL og Crown er den permanente garanti for audioperfektion. Det sidste er næsten ligeså hjerteskærende som hvis alle verdens mormoner opdagede, at selveste profeten Joseph Smith slet ikke viderebragte Mormons ord, men  i virkeligheden bare havde kopieret en lokal telefonbog.
Hvordan kunne I dog nænne det, dumme Harman? Og mod lille Kim, der ellers så længe har været jer så nærmest fornuftsstridigt tro og tjent jer så godt som nogen ridder Lancelot (læg mærke det det uhyre elegante rim her). Tal igen om kapitalismens iboende logik!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.