Ak, intet er dog som det, der allerede længe ikke har været!

Nu ville vi i dag gerne have kunnet citere et passende lødigt-litterært forlæg for overskriften, men et sådant har været svært at finde, ja umuligt er faktisk en eufemisme her. Noget kan tyde på, at så knudrede sætninger ikke rigtigt findes udenfor denne skribents lillebitte reservat her. Nå, men det bliver dybden naturligvis ikke ringere af, omend heller ikke meget bedre. Men nu var det jo osse allerede temmeligt dybt til at begynde med. Ligner det her hifi-skribentvirksomhed (hvor skribenterne betales pr. ORD og aldrig for kvalitet?)-åh jo!

Nå, tilbage til den skinbarlige virkelighed eller ialtfald som vi ser den. Anderledes og bedre formår vel alligevel ingen..Andre vil nok se den noget anderledes derude i forårets traditionelt noget depressive periode i musik-og elektronikbrancherne. Denne for mange kolleger likviditets-belastende (idet vi antager, at enkelte af de heldigste derude endnu ikke har udnyttet deres kassekredit til sidste krone..) mareridtsagtige virkelighed forekommer aldeles uvirkelig for os, da vi kun oplever sol og sommer og hygge og almindelig kontrolleret travlhed. Ja, der er ligefrem blevet råd til at indkøbe og ikke mindst betale en ferie til et af de allerfjerneste udlande, jamen er livet dog ikke mageløst. Nå, men nu er det jo heller ikke akkurat ferie, som dette firmas grundlægger excellerer særskilt i, faktisk er det blot nr. 2 i en 4 års periode. Og det er jo ikke meget, måske ligefrem lidt for lidt og det siger fruen altså selv!.

Ja, man skulle være pædagog i hovedstadsområdet med sædvane-etableret “ret” til 3 ugers betalt “Øv-dags ferie” naturligvis udover de 5 uger. Nå, når noget er noget for godt til at være sandt, så er det heldigvis ved at blive løgn. Udover at man vel med rimelighed kunne forsøge at finde de fjolser i magistraten, der over en årrække uden rudimentær økonomisk omtanke eller blot kiksede forsøg på  rettidig omhu har accepteret dette akkumulerede milliard-dyre skred i almindelig anstændighed og loyalitet overfor arbejdsgiveren hos disse åh så pædagogiske og forstående dødelige snyltehvepse på samfundets sagesløse fåreflok. Det er nemlig Australien jeg skal til, og dernede findes disse kedelige snyltehvepse.Var der nogen, der talte om et almindeligt opbrud i samfundets sammenhængskraft  her? Nå, men det må vi vel så! Og skønt, at det nu endelig er ved at være forbi og spændende, om det får følger for nogen af de implicerede. Af de betalende men til alt held for dem ikke af egen lomme. Det er vist osse det eneste heldige i hele denne uheldige sag.

Tilbage til vores hobby, hifiens enfoldige verden, der bestemt intet lader den virkelige efter i sin paradoksalitet. Måske endda den virkelige verden i dag har taget teten, for har dog ikke Hizbollah erklæret sin uforbeholdne støtte til den syriske præsident Assad. Fordi han ifølge denne noget forskruede logik er udsat for et amerikansk-ledet komplot. Altså et amerikansk-støttet felttog bestående af hellige krigere og andre lykkeriddere, der af utallige grunde deltager i kæmpen mod Assad. Og hvordan kan det så være, det forekommer noget alternativt, næsten ligeså alternativt som det ville være at genudsende “Rambo 3” i den bedste sendetid. som folkeoplysning (det er der hvor han er mujahedin-kriger)

Jo, det kan det, fordi Hizbollah mener, at sådan et felttog UDEN amerikansk indblanding ville have været UMULIGT. Så derfor er de altså nødvendig implikation MED også UDEN enhver logik eller andre kedelige beviser. Tjjah, var blot verden så simpel, at man blot ved at betragte den straks kunne drage de nødvendige korrekte konklusioner.
Jamen det kan den heldigvis godt være, let og ganske ubetinget overskuelig, i vores egen lille verden af hifi-interesse. For eksempel fremviser en mand i hifiens kerne-område, som jo som mange gange nævnt  er den udprægede provins udenfor almindelig beskeden oplysning fra gadelygter og biblioteker  og for almindelig eller total åndsformørkelse andre forstyrrende elementer, sine nye fine højttalere. Manden er vist tømrer og sikkert flink og bor i det syd- eller sønderjydske, helt derude hvor ikke alle endnu har opdaget, at stort bralder-hifi ophørte med at være interessant for en generation siden.

Nå, men glad er manden, og det kan man da godt gorstå, når man ser hans kolossalt høje højttalere. Ja., de er squ lige ved at være ligeså høje som dem på 2.85 m., der står foran mit eget skrivebord. Omend ikke så brede men uha hvor er de da pæne. Og skidedyre, de koster 300.000,- vitalt nødvendigt for at sælge dem utvivlsomt, ellers er der jo ikke meget status ved det. Nå, men lige i dette specielle tilfælde får man utroligt MEGET for pengene, eller måske korrekt, MANGE! Højttalerenheder, helt sindssygt mange.

Hver højttaler indeholder simpelthen 28 diskantrer og 44 mellemtoneenheder foruden 2 basser altså ialt vanvittigt skrigende-idiotiske 74 højttalerenheder. I HVER kasse. Nu kunne der faktisk sagtens argumenteres for at anvende en masse ens højttalerenheder i en højttaler for at skabe en såkaldt “line-array” med kolossalt bred udstråling. Det er professionel standard i dag omend ikke spor nyt.Det er blot en aldeles uomgængelig forudsætning ved passiv implementering af princippet om line-array/”søjlehøjttaler” at alle enheder sidder på en fælles  LODRET akse. Og det gør det her mageløse ingeniørmæssige makværk jo så naturligvis ikke, for det kan det jo naturligvis ikke. For selv om højttalerenhederne er små, så ville søjlen for korrekt udstråling ved maksimalt tætplacerede højttalerenheder på fælles lodret akse være minimum 6 m. høj. Og det ville kræve en lyttemæssigt optimal minimumsafstand på ikke voldsomt praktisable 12 m…
I stedet har man i sin total-idioti (der jo så heldigvis såre nådigt ikke gennemskues af kunderne eller klaphattene/klakørerne derude) placeret alle de vanvittigt overtallige mellemtoner i 2 parallelle rækker omkring diskanterne. Af nødvendige pladshensyn men hensynet rækker blot ikke til LYDEN. For hvordan lyder det her dog?

Jamen det lyder HELT SIKKERT, fuldstændigt ligesom det MÅLER. Helt fuldstændigt aldeles ad Helvede til, fordi INGEN nogensinde teoretisk  kan få det her mageløse makværk til at lave andet end sindssyg interferens mellem alle de her skod-billige aldeles overflødige og ligefrem lyd-skadelige enheder på deres håbløse horisontale akse. Man må jo her osse lige huske på, at med en sandsynlig produktionspris på absolut max. en tiendedel af den danske udsalgspris, så er der “dømt” højttalerenheder i det her styktal til et EN-CIFRET antal kroner pr. stk. Det sætter jo trods alt visse afgørende begrænsninger for det opnåelige resultat osse uden dette ingeniørmæssige kolossale klodrian-job. Lige i det her specielle tilfælde gør det nu næppe nogen forskel. Selv om selv den bedste højttaler stadigvæk er så langt fra den korrekte akustiske begivenhed, at der altid må accepteres kompromisser, så er det her altså kompromisløst-umuligt! Fuldstændigt teknisk dybt godnat.
Der er altså visse ting, som man ikke behøver at lytte til for at vide hvordan det lyder og det her er altså et af de sjældent indlysende af slagsen. Måske osse det eneste lys i det fordummende mørke derude blandt de få tilbageværende hifi-tosser.
Og nej, jeg er ikke misundelig, snarere skuffet over, at der squ står “McIntosh” på der her skrumler. McIntosh var jo ellers godt engang. Inden salget til en italiensk investor fornyligt, godt nok, men alligevel..For ellers kan der da umuligt stå en hel stak heromme bagved, kan det?

11 meninger om “Ak, intet er dog som det, der allerede længe ikke har været!”

 1. Hvordan kan det være at du udstiller din uvidenhed omkring linesourcehøjttalere så tydeligt på din egen side ?

  De lyder som de måler ? Målinger som du ikke kender ?

  Du er faktisk meget tæt på at være lige så tumpet at høre på som ham den lille tykke totaltåbe, der altid kalder sig noget med LYD.
  Lydarne, lydkaj som har verdens bedste lyd derhjemme, retter på alle andre og enheder at ligge til et projekt som simpelthen er meget bedre end det han spiller på nu, men som han aldrig har fået lavet.
  I er sgu nogle personer af format (O)(O)

 2. Hej Thomas, altid dejligt med et gennemsagligt indlæg. Oplys mig gerne om denne her højttalers lighed med linesource/array så kan jeg måske blive klogere. Kun måske.
  Og du har da ret i, at Kaj naturligvis ikke kan have verdens bedste anlæg, for det står naturligvis lige her foran mig. Og det har det altid uanset hvordan det har været sammensat og lydt, man er vel entusiast.
  Hvornår går du i luften med din egen side som mange gange lovet, den glæder jeg mig da til at kommentere på. Mon ikke den bliver noget mere spændende end den her?

 3. Ingen side fra mig, der er jo kommet en ny 😀 Jeg nåede heldigvis at slå bremserne i, selvom det kostede en lille smule penge 😀

  Poul, du ved da godt at det bedste anlæg står HER hos mig 😀

  Linesource, jamen giver det ikke næsten sig selv ? Du kunne måske fortælle forskellen på linesource og disse dyre kæmper ? (udover at der sidder 2 basser under)

  Det er da lidt sjovere

 4. @Unknown/Thomas Da jeg bl.a. har skrevet under synonymet lydkaj og lydarne og vinterand og sommerand formoder jeg det er mig du hentyder til i dit perfide indlæg.

  Jeg vil godt slå fast at jeg har aldrig udtalt mig om den lyd jeg har på nettet og slet ikke i de vendinger du her fremkommer med, andre har udtalt sig om systemet. Og de udtalelser har gangske rigtigt været overaskende positive.

  Specielt når det ses i forhold til den pris systemet har kostet, under 15000 Kr.
  og ikke mindst fordi højtaleren er en skodhøjtaler , en 25 år gammel Trapez XI købt på DBA for 1100 Kr. Hvor den eneste modifikation jeg har lavet er coatning af membranerne.

  Men det hele har en mening, det er et eksperiment fra min side som gik ud på at tage nogle ikke for gode standart midi hi-fi apparater og se hvad der skulle til for at bringe det samlede system op i "highend" klassen.

  Og jeg vil mene at systemet nu udstiller Hi-Fi branchen og deres prisniveau på en temmelig pinlig måde.

  Resten af systemet er i øvrigt forstærker: UCD400, DAC: et udviklingsbord fra Wolfson, volumenkontrol: passiv, CD: Et standart cdrom drev til 120 kr. plus en styring fra Kina, 24/192 afspilning: en Mini Ape fra HiFiDiy,net, kabler: hjemmelavet.

  Det er også korrekt at jeg lavet en udvidelse af B&O filler driver princip, og har gode enheder liggende til dette projekt, et projekt som er trykket ud, på grund af at det nuværende anlæg er så godt at det faktisk ikke giver nogen mening at lave det om , derudover har jeg i længerer tid været plaget af sydom.

  Håber at dette indlæg er tilstrækkeligt til at du holder op med dine nedgørende perfide indlæg mod min person. Jeg må erkende at jeg kan ikke sætte mig ind hvorfor det absolut er så bydende nødvendigt for dig at skrive den slags. Årsagen må du meget gerne forklarer mig.

  Jo Poul gå efter min også over stregen indimellem , men trodsalt gøres det med stil og i et underholdene sprog og med et glimt i øjet.
  Dine indlæg Unknown/Thomas er typisk bare perfide og dumme.

 5. Nu skriver du jo selv igen at dit anlæg er supergodt og næppe gøres bedre og derfor ligger dit ufærdige projekt stadig ufærdigt, var det ikke lige præcis det jeg skrev ???

  Så, så dumt var det nok ikke.

  Og retter man på samtlige andre brugeres mening om lyd og grej, så må det være fordi man selv tror man er hifiguden der ved alt.

  At det er andre der har gjort dig til en altvidende hifigud ændrer ikke meget på sagen, for det har du da taget pænt til dig 😀

  Det er skam helt iorden at være glad for sit eget grej, det er jeg selv, men den dag man kan godtage andres valg selvom de ikke er magen til ens egne, så er man nået et stykke….. Det stykke er du så ikke nået endnu.

  Men det er da sjovt at læse dine skriverier, især hvis folk er lidt vedholdende i deres egne meninger, så er du ved at hoppe ud af dit eget skind fordi du ikke kan få ret….. Så bliv da endelig ved 😀

 6. Jeg skriver at jeg!!! ikke kan gøre mit anlæg meget bedre end det er nu, Det er ikke ensbetydende med at Hi-Fi generelt ikke kan blive bedre.

  Dit Grundlæggende problem Thomas er måske at du så gerne vil være Hi-Fi Gud, men de fleste regner dig bare for en irriterende tumpe.

  Det skal du ikke være ked af, jeg regnes af mange for nøjagtig det samme, og det har jo ikke så meget med en Hi-fi Gud at gøre.
  Derudover dyrker jeg bare min hobby og lader Guder være Guder.

  Det du kalde at rette på andre kalde jeg augmentation og diskussion, en vigtig del af menneskers personlige udvikling og udvikling i det hele taget. Og ikke mindst en central del af et debatforum.

  Derudover er jeg kommet frem til den erkendelse at ikke alt er lige godt hvis målet er Hi-Fi, lig med en så nøjagtig gengivelse af den oprindelige begivenhed som muligt. Og det giver jeg naturligvis udtryk for med passende dokumentation og logisk augmentation.

  Ved smag kan alt derimod i princippet være gode løsninger og lige godt, det vil som sagt afhænge af smag som er vanskelig/umulig at diskuterer.
  Og det er aldrig smag jeg diskuterer det er kun Hi-Fi og løsninger som teoretisk er i stand til at leverer dette, det bliver af og til misforståret.

  Men sagen er at meget få inderst inde virkelig ønsker en gengivelse baseret kun på "smag", vi ønsker alle en "live" fremtræden i stuen som er svær at skelne fra den originale begivenhed, sådan er det med lyd, og sådan er det med billeder.

  Du kan evt. læse om min meninger lidt mere uddybende her i to indlæg:.

  http://www.hifisentralen.no/forumet/diy-og-utvikling-ha-yttalere-forsterkere-etc/67840-hvordan-opna-s-hi-fi.html#post1551949

  Ps. Beklager Poul at din side skal lægge plads til denne hanekamp, og du er naturligvis velkommen til at slette mine indlæg.

 7. Du er altså en sjov én, fætterlyd.

  Totalt i blækhuset igen, pga lidt skriveri. (Skide sjovt)

  Du skulle ta´ at gå lidt i haven, det er hamrende godt vejr.

  Nej nej da, jeg vil da ikke være en gud, ikke andet end her hos mig selv…. Jeg er ungernes gud 😀

  Jeg vil bare ikke have sundhedsskadelige og livsfarlige sejlgarnsbombeanlæg at stå for at høre musik, måske derfor er jeg børnenes gud 😀

  Jo, da Poul er da en hyggelig fætter og han kan da godt tage at man skriver lidt som ham selv, det kunne lydfætter lære lidt af 😀 😀

 8. Det er muligt at Poul er mere tolerant end jeg, og som man sige: Man skal ikke kaste med sten, når man selv bor i et glashus.

  Men jeg er ærligt talt træt af at for sådan en spand lort i hovedet fra dig den ene gang efter den anden på et offentligt netsted som indekseres i Google.

  Derfor reagerede jeg og håbede på forståelse for dette.
  Det skete så ikke, du kører bare videre som du plejer at gøre, Og insinuerer nu at jeg er sjov og latterlig fordi jeg ikke vil finde mig i dine udgydelser.

  Tror du bare du kan svine alle til som det passer dig uden nogen form for reaktion, nej det tror jeg ikke, jeg tror faktisk at du er typen som higer efter en reaktion på dine indlæg uanset hvad den så end måtte være.

  Og det lykkedes for dig, På trods af jeg udmærket ved at det bedste er at ignorer typer som dig.

  Ps. Og jeg er ude, der findes mobile devices der hvor jeg bor.

 9. Glimrende Torben, glimrende. Solen afgiver D-vitamin og det er godt for sindet

  Nej jeg higer ikke efter en reaktion, jeg siger bare hvad jeg mener.

  Jeg har da ikke skrevet at du er latterlig, det må være en følelse du har i dig selv….. Hvor den så end kommer fra 🙂

  Men sjov…. Jo det er du sgu 🙂 Altså at læse om (O)(-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *