Konfliktens ubegribelige menneskelige omkostninger!

I dagens JP beskrives i dag de ganske ubegribelige omkostninger, som den nuværende konflikt har. “Ubegribeligt” lige i dette specielle tilfælde skal mest forstås i retning “ubegribeligt for UNDERTEGNEDE”, for hør blot her, hvad økonomi-og administrationschefen for Århus Social- og Sundhedsskole beretter fra det ganske vist noget tragikomiske overdrev i forbindelse med, at skolens 120 lærere og medarbejdere i sidste uge skulle have været på personaleudflugt til Berlin. En tur, som man endda havde “sparet op til” ( mere om hvem og hvad der sparer og spares snarest) i 2 år.

Og den tur har konflikten så nu “ædt” og det er naturligvis ærgerligt, det kunne helt sikkert ellers have været en fed tur med den dertil obligatoriske “amatør-konebytning” og andre herligheder, som alle større personalefester med forfærdeligt mange enkelte hotelværelser så indlysende altid har indbudt til. Og det være dem vel undt deroppe eller rettere altså dernede i Berlin. Ganske ærgerligt det ikke blev til noget i mangel af anvendelse af stærkere kraftudtryk.

Men så kommer det ubegribelige for denne ganske vist noget tungnemme skribent: Administrationschefen fortsætter nemlig: “Vi har mistet på den enden side af 200.000 kr.” Og DET er så det eneste ubegribeligt ubegribelige her, for hvordan i Helvede kan I dog det. I kunne vel blot vælge at tage af sted hvis det altså havde været fordi I selv havde betalt eller hvad, skolen og dens økonomiske “bagmænd” har vel fået rettidigt at vide, at al personale er ude på “sjov” Så mon ikke vi kan regne med at tabet berører ANDRES penge..?

Nå nej, det er nok ikke sådan, det er.DE PENGE, som I (med STORT stort!) har mistet, er jo slet ikke jeres penge siden I ikke blot er taget af sted. I har blot mistet en ren fornøjelsestur, som VI ANDRE tydeligvis har betalt for jer. VI ANDRE har til gengæld overhovedet ingenting mistet hverken ved turens gennemførelse eller dens aflysning, vi har jo under alle omstændigheder måttet betale alligevel uden at få noget særligt for det. Ja, lige i dette specifikke tilfælde med valg af samlet firmaudflugt som fryns vel i virkeligheden OVERHOVEDET INGENTING. Fuldstændigt identisk med vores gevinst ved personalefrynse-turens gennemførelse.
Forskellen er naturligvis noget akademisk her, men nu er undertegnede jo osse en slags ganske vist lettere falleret en af slagsen. Ikke at det tydeligvis er nogen tilstrækkelig intellektuel ballast til at begribe det her absolut ubegribelige “tab”…
At “miste det umistelige””

Her tænker du på “Konfliktens ubegribelige menneskelige omkostninger!”

  1. Jamen det er jo SPOT ON , Poul. Men klagesangen er jo altid den samme, når folk mister velerhvervede rettigheder og fryns…
    Lærere og deres lige har i mange år levet i en helt særlig boble for sig selv, helt udenfor vilkår i den private sektor og det kan derfor ikke overraske at de oplever det sådan. Men det fortæller os andre en del om hvordan deres verdenskort ser ud.
    Det er nærmest enfoldigt…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *