EMT 927 ST og Technics SP 1000 obsidian plinth

Da det i sidste uge i virkeligheden noget uventet faktisk LYKKEDES at sælge vores Rogers LS3/5A kits (trods ellers ganske behjertede forsøg på det modsatte-man må kunne lære et eller andet ef det uden at det dog er helt klart hvad..!), så vil vi forsøge at gentage salgs-successen her op til jul. For hvilken rigtig mand ønsker sig dog ikke enten en 200 kg. helt ægte EMT 927-pladespiller med rigtiug EMT-arm og alting. Eller for de pladsmæssigt mindre privilegerede, en ikke meget mindre broadcast-agtig Technics SL 1000 mk.2, jamen er vi da ikke heldige i tiden? Og så er der jo osse et par ditto ex-broadcast aldeles formidable Studer-spolebåndoptagere i den aller-absolutteste super-topklasse.  Der er vist ikke noget at tøve med, så kom frit frem. De er ganske autentiske og unikke og ganske umodificerede. Forde de er blevet behandlet med den professionelle respekt, der både fordres og ydes som den ganske naturlige selvfølge, som sådan noget er.

Knapt så lokkende for ellers ikke sædvanligvist synderligt sobre folk som denne skribent er det til gengæld, når der annonceres som i dagens Den Blå Avis, hvor man formedelst en betydelig pris kan købe noget, som vi herfra vil betegne som egentligt audio-affald.Atter engang er det den mangeårige nærmest patologisk-aktive lokale modifikator (det må man vel efterhånden med nogen ret kunne betegne en mand, der i vel efterhånden 30 år efter hver fuldtidsarbejde-fyraften sidder i sin hule og ødelægger alverdens ting. Han hedder Troels Gravesen og er iøvrigt meget flink hvis han altså ikke hele tiden sad og ødelagde ting.Ting, der ellers sagtens kunne være penge værd, og så er “ødelæggelse” vel egentligt det rette ord for så vidt der positivt og reelt nedbrydes værdier..? Eller osse er det ikke, som den vel eneste i den almindelighed offentligt kendte danske specialist i brystimplantater (og det jo ikke akkurat for sine suveræne færdigheder) Jørn Ege, så har Gravesen sit publikum blandt dem, der mangler et eller andet udefineret at fylde et tomrum ud med. Dem, som man vist sædvanligvis betegner som en slags stakler..?

Resultatet i form af forøget akkumuleret herlighedsværdi efter en “tur hos Gravesen” er ca. den samme som den i weekenden såre sejrssæle Mikkel Kessler søster Linses efter utallige plastiske operationer. Altså langt langt mindre end overhovedet ingenting, hvilken jo i virkeligheden ikke er så meget..Men sådan er der jo så meget. Ikke desto mindre er det nærmest hjerteskærende at se, når folk forsøger at sælge et sæt rigtige 1970-klassiske JBL-højttalere som L100 Century (som er blandt dagens bud på dba) med en anprisning af (som om det skulle være noget positivt!), at de “opgraderet med nyt delefilter og udmålt hos Troels Gravesen” Det her er simpelthen både helligbrøde, respekt- og historieløshed og derudover skidedumt. Som at forsøge at sælge en autentisk gammeldags folkevogn med midtersprosser i bagruden (var der egentligt sådan en som der var med SAAB?) til kendere men “modificeret” med en en Ford Focus-motor? Kør den dog bare på “skralden” strsks, paphovede!

Det her er altså seriøst komisk, hvis det altså ikke havde været så forfærdeligt trist og det her veritable hærværksarbejde mod en klassiker som L100 svarer til lige at “pifte” farverne på da Vincis “Mona Lisa” fordi man mangler lidt spræl. Hvis man ud af det foregående skulle få det indtryk, atr vi IKKE kan lide Troels Gravesen er det IKKE korrekt. Han er både meget flink OG derudover medvirker han jo på sin egen vedrende måde til yderligere at øge værdien på antik hifi, Han er indenfor dette begrænsede felt ubetinget en af dem., der skaber mest “merværdi” og tak for det da, Troels!.
Desværre er Troels`arbejde  så udelukkende værdiskabende(som for de kvinder der IKKE har besøgt “brystimplantøren”Jørn Ege) for alle os andre (og altså osse de tilbageværende naturligt “bryst-hængte” kvinder) der har de originale umodificerede højttalere endnu. Og det er jo da godt hvis det altså ikke osse havde været så synd for Anni Fønsby og Linse Kessler og disse ulyksalige skam-modificerede JBL L100. Der egentligt mest fortjener en aflivning (JBL-erne altså!) ude på Eskelund Genbrugsstation. Vi kan så håbe, at salgsprisen i (selv) retfærdighedens navn ender omkring den pris, som vi selv ville have betalt. Nemlig nul komma nul dut.

Desværre laver samme Troels vist ikke “modifikationer” af pladespillere, det ville ellers have været godt, for så måske der ville have været endnu færre attraktive (og dermed dyre) klassikere tilbage. Nå, det går nu nok endda, de her pladespillere var qua deres oprindelige helt astronomiske udsalgspris fødte klassikere. Og heldigvis er den professionelle lydbranche fornuftig nok til IKKE at lade selv de mest velmenende fjolser og andre totalt-lallende amatører rode med deres arbejdsredskaber.
Men derfor gør det nu alligevel lidt ondt at se Troels` hærgen udi Tannoy og JBL. OG heldigvis lidt mere  godt for den privatepengepung, så tak, Troels!

Her tænker du på “EMT 927 ST og Technics SP 1000 obsidian plinth”

  1. Egentlig kunne folk med modding tendenser vel bare lade det gamle delefilter blive i kabinettet, så ugerningen kunne gøres om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *