Så er der dømt vellyd!

Vi beklager den urimeligt lange ventetid på de endelige resultater af vores kabel-eksperimenter med de let kastrerede JBL 5674 megahøjttalere. Lige ordet “lidt” er måske i underkanten, for så vidt der kun af hensyn til beskeden loftshøjde er blevet plads til en enkelt 15-tommer under de store horn. Og det endda udelukkende “faciliteret” af, at hornene bliver vinklet noget “nedenover” ellers er alting helt umuligt. Dog vil vi allerede nu afsløre, at placeringen af lyd-kilden på én lodret akse bestemt er at foretrække fremfor basserne ved siden af. Hvis man altså kan lige sådan noget stort stort noget, og det kan man jo!

Ja, faktisk blev udskiftningen af de særdeles standard-agtige monterings-højttalerkabler til en flad femmer pr. meter med professionelle studie-standard ditto til ikke mindre end 90,- (ganske vist så for en 4-leder, så der i stedet for 4 altså blot skal bruges 2 stk. pr. kanal) særdeles hørbar. Alting blev forfærdeligt meget klarere, baggrunden om muligt mere dybsort og den resulterende totale “intertransiente stilhed” blev kun overdøvet af den uundgåelige lette støj og noget mere betydelige hyggelige små-brummen fra 4 stk. megaforstærkere, der jo ellers sædvanligvis ikke excellerer i ydelser i milliwatt-afdelingen. Som det altså langt hen af vejen er tale om her med system-følsomheder på 104 dB. En stor lydmæssig forbedring for de investerede gode par tusindlapper og faktisk noget mere end jeg havde forventet.

Det sidste kunne dog sagtens skyldes, at jeg i forbindelse med en omrokering fornyligt fra den tidligere opstilling med dobbelt 15-basserne ved siden af til en enkelt under noget skødesløst var kommet til at bytte om på højre og venstre bas. Hvis man havde oplevet den noget sjuskede eksperimentelle præliminære opstilling ville det være forklarligt omend næppe fuldstændigt undskyldeligt. Og vel slet ikke i et firma som vores, der hedder “-professionel” til efternavn..Det har så betydet, at f. eks den venstre højttaler ganske korrekt har gengivet frekvensområdet fra ca. 297 Hz op opefter, mens bassen OP til samme ca. 297 Hz i oprindeligt af produceren tænkte venstre kanal er blevet afspillet i HØJRE kanal og naturligvis vice versa.
Hm., der sad man så i sidste uge og syntes, at det da da godt nok lød helt fantastisk og det samme gør man så nu igen og heldigvis for det da.
Desværre betyder det så naturligvis, at vi overhovedet ikke kan afgøre, om de nye kabler gør en forskel. Udover altså ikke længere at ligge midt på gulvet i en kolossal rodebunke. Vi havde ellers glædet os meget til et spændende “kabel-showdown” og så “fes” det hele bare ud. I blot og bar glæde over resultatet, som nu kun lige mangler fruens velsignelse og altafgørende slut-godkendelse. Hm jeg må vist hellere lige løbe alle fejlmuligheder igennem igen..

Og med fare for at gentage det allerede flere gange gentagne: Travlheden fortsætter og det endda i lettere accelereret form: Allerede lige her til morgen efter blot 2 hverdage i november er omsætningen allerede langt langt over…. Nej, ikke i forhold til sidste år, såmænd over en HEL og endda usædvanligt god november, ja vi er allerede godt inde i medio-december budget/omsætningsmæssigt.
Tak skal I allesammen have og tak for kaffe, hvor skal der dog arbejdes! Og nok osse lige lyttes en smule. Vi skal advare eventuelle sagesløse besøgende om, at de vil blive afkrævet meninger omkring vores nye referencelydsystem.
Der er naturligvis intet meningstyranni med hensyn til smag her, eventuelt divergerende meninger vil vi blot i god radikal ånd glemme og undertrykke på samme fine demokratiske vis som den radikale sundhedsordfører Camilla Hersom fuldstændigt principielt afskriver den almindelige forbrugers evner til at foretage fornuftige valg. Et eller andet sted HAR den almindelige dansker da tydeligvis valgt helt forkert, for eksempel har de valgt “hellerupperen”  Hersom, der i god folketings-stil med garanti aldrig nogensinde har bestridt et job, hvor hun nogen sinde har været i berøring med almindelige danskere. Så måske hun HAR ret, denne småskræmmende danske prototype på denne verdens vide udvalg af “Pol Pot”-er, der uden tøven eller skrupler ved lige præcist, hvad der er allerbedst. For ALLE andre.
For alle andre havde det nu nok været allerbedst slet ikke at vælge et så magtfuldkomment menneske men i modsætning til almindelige spiselige svin så springer de menneskelige af slagsen desværre først ud som de sande svin, når de får chancen. Det var da vist slet ikke så galt da hun var i Forbrugerrådet, eller var det? Det skal naturligvis for eventuelle ætlinge af små-tungnemme arveprins Knud med, at den slags adfærd naturligvis ikke er blot i det allermindste parti-specifik. Dog må de mangeårige radikale ledere Dahlgaard og Jørgensen vel rotere hvor de så end måtte være endt ved synet af denne utøjlede magtliderlighed over mennesker, som hun med statsgaranti aldrig har mødt-eller kommer til!
Og det er så desværre overhovedet heller ikke det mindste særligt politisk/partispecifikt med den her utæmmelige magtens adfærdsregulerings-adfærd, (pudsigt ord egentligt?) Vor Frelser se dog i  nåde til os alle Blot han altså ikke måtte “flashe” noget israelitisk flag.

Her tænker du på “Så er der dømt vellyd!”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.