En lokal akademisk højborg

Som sidste del af denne skribents rekonvalescens var vi på et herligt ophold på Sdr. Omme Kro. Søde mennesker og ikke mindst den lokale specialitet, den berømte “Søndre Omme-hotdog” med italiensk salat taler jo for sig selv om et livligt-vibrerende lokalsamfund, hvor lokalt engagement og foretagsomhed gik hånd i hånd. Et meget positivt sted, der i disse dage står i den ligeledes berømte “Jyde-Fests” tegn, hvor et af de faste indslag er massevis af slagsmål. Ikke alle går naturligvis efter de såkaldte “Queensberry Rules”, mere vist i retning af almindelig “kro-boksning”, der som bekendt foregår uden handsker. Men normalt uden stikvåben og støvler, som det er stedlig skik. Et rart og overskueligt sted med denne ritualiserede årlige renselses-proces over lokale tvister. Tag dén og dén, smask, smask. Hvorefter vi er venner igen indtil næste år, hvor livets cyklus starter påny med lidt ligeledes rituel små-tjatten. Smukt og provinsielt og derfor meget meget bekendt for denne skribents provinsielle sjæl. På vejen tilbage rullede vi lige forbi en efterskole i Midtjylland, som husets datter tidligere har frekventeret. Som dengang beskrevet blev hun på sit 7 måneders ophold i det allermindste 7 måneders undervisning POSITIVT DUMMERE. Virkeligt en akademisk bundskraber, den uansvarlige skod-skole derude. Man kan simpelthen umuligt hurtigere blive dummere uden som denne skribent at træde sin pedal af stående i fuldt hjulspin uden cykelhjelm. Der skal simpelthen aktive og hårde stød til hovedet til for at skabe tilsvarende virkning, og der er slagsmålene i Sdr. Omme intet bevendt. Der skal mere til, og lige der brillierer skolen derude. Beviset? Udenfor skolens indgang står der et skilt, der i sin inderlige hjælpeløshed taler om, at de sløjdmæssige færdigheder er helt på linie med de ikke særligt stolte lokale akademiske ditto. Det til lejligheden ubehjælpeligt sammenklampede træskilt, der mest minder om noget fra de klassiske Franz Füchsel-tegneserier om manden på den øde ø, bærer følgende advarsel:”Rygning streng forbud” Tjah, i det mindste er der da en befriende åbenhed og midtjysk ærlighed ved denne helt håbløse stavning. For der kunne jo nærmest ligeså have stået: HOLD JERES BØRN VÆK FRA DET HER HUL” Ja, det er måske i virkeligheden det, der står, det er ihvertfald sådan det burde være.

Her tænker du på “En lokal akademisk højborg”

  1. Måske er det meningen at eleverne indirekte får lidt selvtillid ved at komme til et sted der er et trin længere nede ad den evolutionære rangstige?: "SÅ dum er jeg alligevel ikke"..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.