Læg mærke til navnet!

Selv som amatørskribent er man aldrig helt højt hævet over al smålighed og så er det iøvrigt temmeligt ligegyldigt, hvor stor man iøvrigt er. Som denne skribent er men desværre mest fysisk. Ind imellem oplever man dog så eklatante perler indenfor skribentvirksomhed, at man simpelthen mæle-løst må sænke alle parader, så godt er det. Og faktisk så godt, at jeg overhovedet end i drømme ville kunne have formuleret det. Tag for eksempel en nylig udtalelse fra formanden m/k for DUF, Dansk Ungdoms Fællesråd.

Nu har vi godt nok aldrig set nogen direktedemokratisk stemmeseddel til dette “over-ungdommelige organ” DUF, og jeg har dog ellers selv været und engang. Og jeg og DUF er endda ikke engang så forfærdeligt forskellige i alder, blot 16 år skiller os. Alligevel mener denne evigt-unge organisation sig som en selvfølge i stand til at kommentere på anderledes direkte demokratiske processer. Som for eksempel den nylige snak om en nedsættelse af valgretten til 16 år.

Enter den ny formand for DUF, Signe Bo. Der naturligvis ikke selv er spor ung ligeså lidt som toppen af poppen indenfor fagforeningspamperiet i de seneste par årtier har fået snavs på tøjet. Signe er ganske vist kun 30, men det er vel heller ikke synonymt med egentlig pur-ungdom længere.
Alle disse utidige betragtninger om pudsige og noget tilfældige organisatoriske overbygninger af sikkert engang ellers udmærkede græsrodsorganisationer er slet ikke emnet i dag. Dertil er der alt for mange af disse, hvem husker for eksempel ikke den sjove konstruktion “Landsforeningen af Forældre”..? Nej, det er helt anderledes finurligt i dag. For Signe er sprogligt i den absolutte super-sværvægtsklasse.

Det er måske derfor at hun er blevet for DUF, simpelthen ingen fatter en brik af, hvad hun siger, for læs lige den her som begrundelsen for at indføre en ny valgretsalder på 16 år:
“Når man er 16 år, forlader man folkeskolen , som er den eneste fælles uddannelse i Danmark, og derfor har alle unge på 16 år det samme videngrundlag for at deltage i demokratiet” Og prøv så lige at læse den et par gange igen, smukt ikke? Hvad det er hun siger er simpelthen fuldstændigt “sort” for undertegnede for hvad er der lige der gør alle, der forlader folkeskolen på nogen måde ENSARTEDE? Er alle ikke blot fuldstændigt ligeså forskellige eller ens eller hvad i 8. klasse.

Nå, nu er det naturligvis slet ikke sikkert, at det er det Signe Bo mener om overhovedet noget. I det mindste er det ganske svært for svage intellekter som denne skribent at fatte en disse af det her. Og når man ingenting selv fatter, så må det vel være stort…? Måske, døm selv og husk navnet: Hende Signe Bo må altså have noget “power” for at slippe af sted med sådan noget som det her!”

A propos “slippe afsted”, så er vores nyeste bog-opus på gaden fra i dag. Det udkommer som sædvanligt i et oplag, der udelukkende bestemmes af det videnshungrende bogpublikums appetit.
Helt neutralt og ganske upartisk skal vi på det varmeste anbefale dette nu allerede 4. bind af visdomsord fra en af tidens mest tidløse tænkere.

Her tænker du på “Læg mærke til navnet!”

  1. Tja, for dem som overforenkler tingene, ser verden enkel ud:-)

    Hun er jo bare endnu et typisk eksempel på en som vil have ligningen til at gå op og så er man jo nødt til at skære lidt her og der i virkeligheden.

    God Jul P&P, jeg kigger lige ud og henter det jeg glemte sidst, og vil forsøge at undgå den straks-virkende supergløgg I serverer, jeg skal jo køre hjem igen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *