Spørgsmål og svar

Man ved, at klokken for alvor er faldet i slag, når det viser sig vanskeligt grænsende til umuligt at følge med en ganske vist veldigt veltrænet kvinde op af bakken ved Viborgvej. Derfor er der i den kommende tid dømt ekstra fysisk exercitz. At det er et godt stykke tid siden stavemåden var som ovenfor er ikke ganske tilfældigt, det er desværre osse et stykke tid siden denne skribent var i absolut allerbedste form. Ikke år, men måneder, og tiden er jo både uhyre kostbar og kort jo ældre man bliver..

Engang var det meget lettere at forblive i form. Som dreng og yngre (ikke yngre end dreng, naturligvis, det her er vist blot et uundgåeligt sprogligt paradoks, der menes sådan en slags mere eller mindre forvokset teenager) var man bare i god fysisk form. Nu skal der kæmpes hårdt for blot at stå nogenlunde stille i det fremadskridende forfald..
Heldigvis står andre ting bedre selv efter ganske mange år, faktisk taler vi om et produkt fra denne skribents tidlige teenage-år, som vi tilfældigt har fået op under neglene. Og ikke mindst derfor osse et produkt På strengt legal vis selvfølgelig. Vi ville gerne have bragt et billede til dagens gættekonkurrence, men vores skide Picasa driller lige nu, så det må blive når fruen vågner.
Indtil da må clouet være, at der er tale om en af de allerførste aktive studiomonitors på markedet designet til radiofonibrug. DR havde masser af dem og selv om det mest skyldtes dygtig markedsføring og endnu bedre personlige bekendtskaber med den danske monopol-radiofoni fra sælgerens side, så var det nu godt gået alligevel. Nu var sælgeren, forlængst afdøde Robert Sørensen fra Kinovox A/S heller ikke dengang nogen årsunge. Og produktet virker selv efter 4 årtiers uhyre hårdhændet behandling fuldstændigt perfekt stadigvæk. Hvordan lyder det så: Tjah, lad mig sige det sådan: Langt, langt bedre end det allermeste af alt det bras, der sælges som aktive reference-studiomonitors i dag.

Det vil sige, helt OK uden at træerne ligefrem vokser helt ind i Himlen. Kan nogen gætte modellen med den sjove ovale 5 gange 7 tommer kæmpestore diskant med metal-centerdomen og 8-tommers bassen med ultrablødt ophæng..? Denne uhyre utraditionelle bestykning havde dog sin afgjorte pris-en høj en! Man må nok nøgternt konstatere, at man dengang i starten af 1970-erne ikke fik alverden for sine 14.000,- investerede kroner (pr. stk naturligvis, i Danmark har man ligeså traditionelt som ulogisk altid opgivet stykpriser) for disse monitors. Det var dengang timelønnen før skat for en DASF-organiseret ufaglært arbejder var 12,-, så der skulle skovles en smule skærver og korn på Horsens Havn dengang af noget mere “fitte” Poul M. Og det blev der uden nogensinde blot at nå i nærheden af at kunne få råd til de her vesttyske kvalitetshøjttalere. Hvis man alltså son hifidreng dengang skulle gå efter prisen alene, og det skulle man.

En smule dyrt, åh jo faktisk en så absurd pris, at man har skullet helt frem til nutidens oppustede high-end hifi for at opleve noget lignende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *