Jeg kan STADIGVÆK..

..ikke uploade billeder, hjælp, fru Mathiasen! Løsningen på gårsdagens indrømmet meget vanskelige spørgsmål bringes senere i denne udsendelse. Forslaget på det hyggelige danske vintageforum var godt, men alligevel ikke helt godt. For så vidt altså at en tovejs-højttaler som vores her og en 3-vejs-højttaler som den foreslåede vel i virkeligheden vanskeligt burde kunne forveksles..?
Nå, nok pindehuggeri og anden smålighed for i dag, for NU nærmer vi os den store afsløring af den aktive antik-højttaler, hvor selv internettet intet er bevendt. Sidste clou er, at en ganske let opdateret model af samme vesttyske såkaldte “Regie-Lautsprecher” har været afbildet i selveste dansk High Fidelity engang anno dazumal. Denne hed VKL 403..? Nej?
Jamen så vil vi gerne afsløre,, at denne engang faktisk ganske udbredte (det vil sige i hundredevis og DET var meget dengang som i dag, hvor de dyrere monitormodeller heller ikke på verdensplan kommer højere op i styktal på trods af al salgshype, hedder Sennheiser VK303.

Der er tale om et ikke ganske ueffent nicheprodukt i Sennheisers historie, som yderligere er blevet marginaliseret af, at Sennheiser-gruppen i dag også (og i udpræget modsætning til dengang) indeholder et andet tysk vesttysk pionérfirma, Klein und Hummel. Dengang var de dødelige konkurrenter på netop dette område og i den heftigt redigerede officielle fælles firmahistorie er disse tidlige Sennheiser-højttalere redigeret fuldstændigt ud. Det ligner mest den udbredte praksis i det tidligere Sovjet, hvor subskribenter til den Store Sovjetiske Encyklopædi hvert år modtog “korrektive” billeder, som skulle placeres over illustrationerne, når folkene på billederne tilfældigvis faldt i unåde. Og under den berygtede sovjetiske statsanklager Andrej Vyshinsky, som ikke gav den berygtede nazi-dommer Roland Freisler det mindste efter, var tilfældet nok. Ja mere end rigeligt!

Og derved blev disse ulykkelige “overklistrede personer” til både de “ikke-personer”, som de allerede var, for så vidt deres gang ovenfor jordhøjde forlængst var forbi foruden altså også “ikke-historie” Og nej, det her er hverken en antikommunistisk vandrehistorie eller en vits, derimod den skinbarlige virkelighed. Selv om den altså bestod i at ÆNDRE på den virkelige virkelighed..

Selv om der således stort set ingen senere vidnesbyrd eksisterer om disse pioner-Sennheisere, så er de her altså alligevel. For en faguddannet historiker som denne skribent er det faktisk ganske spændende at opleve, hvilke informationsbegrænsninger det grænseløse internet trods alt besidder!
Sådan noget finder man så desværre først ud af, når man tilstrækkeligt ihærdigt leder efter noget, som man helt positivt ved i forvejen, et desværre uhyre sjældent tilstrækkeligt opfyldt søgekriterium.. Nå, men så blev man da så klog uden at det vist rigtigt kan bruges til noget. Heldigt at man var så forfærdeligt klog i forvejen når man nu ikke kunne blive klogere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *