“Geroj neshego vremeni”

I dag vil vi indledningsvis teste vores læseres almenviden til hinsides de flestes bristepunkt. Overskriften giver næppe mange nogen mening, om overhovedet nogen nogen. Dette kan delvis skyldes, at dette tastatur og dets operatør ikke er i stand til at helt korrekt at translitterere det oprindelige kyrilliske alfabet. Vi er helt tilbage til hovedværket af den ganske gode og sikkert derfor forlængst forglemte russiske digter Lermontov og hans hovedværk “Vor Tids Helt”, fra 1839. Og helten i denne eksperimenterende novellistiske mester-roman, Petjorin, er en i bedste fald noget tvivlsom helt. Måske mest sådan en slags hovedperson og det hed jo i min egen skoletid en “helt” i dansktimerne Og det kan altså alle leve op til, selv tvivlsomme Petjorin.

En mere nutidig helt kunne være min og ikke mindst fruens gode ven Bent Sejbæk. Denne håbløse dinosaur blandt hifi-importører i Danmark kæmper i disse dage den mest håbløse af retræte-kampe. Ja, det hele er så totalt udsigstløst, at selv den klassiske danske sagnhelt med det mytisk-franske Oger le Danois (adapteret til Holger Danske, hvorfor det ikke blev til ROGER Danske er svært at fatte) og hans håbløse sidste kamp mod maurerne selv efter døden ser helt lovende ud. Bent kæmper som en anden fiktiv og sikkert heller ikke længere kendt ridder fra en roman af Cervantes mod utrættelige vindmøller. Vindmøller, der alene af egen energi tilsyneladende kommer til at køre hurtigere, en selv-supplerende og -suggererende hifi-meningsmaskine. Om Rega-pickuparme og kabler ak ja..

Med et af alle tiders bedste bud på en person, som er “ren spild af plads” (og da ikke mindst på sit eget hifi-forum, hifi4all), Mikkel Gige, som suppleant, kører krigen mod stakkels Bent. Som tillader sig at have det tydeligvis ganske kætterske synspunkt, at fordi Rega-fabrikkerne produceren langt hovedparten af verdens audiofile pickuparme (og har gjort det i 30 år), så har de akkumuleret en lillebittesmule viden om lyd og mekanik.

Overfor ham står så alle tågehornene med overfjolset Mikkel Gige i spidsen og hævder det synspunkt, at enhver med en stump kabel altid og uden nogen færdigheder udover det indlysende ønske om hurtige penge plukket fra barnagtige men alt, alt for fysisk gamle hifientusiaster (for deres totalt manglende åndeligt/kritiske niveau-forstås) til enhver tid kan forbedre enhver Rega-arm. Det eneste gode man kan sige om det her er vist, at det muligvis øger det skrantende danske nationalprodukt en smule uden at det dog altid er mindre hififorretninger, som altid er de fremmeste frontkæmpere i udbredelsen af moms-betaling.. Sådan startede Rega nu osse, som det, der derovre hedder en “cottage industry”..

Alle, der har betalt for en vilkårlig ændring uanset dennes omfang, kan naturligvis altid høre forskelle uanset om der er nogen og en vis proportionalitet på forbedringen som en kvadratisk potens af prisforøgelsen er næppe usandsynlig. Det allermest paradoksale i hele denne diskussion er nok, at det er ret kapitalintensivt at producere pickuparme og det er naturligvis derfor, at ingen andre gider begynde på det. Det er blot LANGT MERE bekosteligt/kapitalintensivt at begynde at lave KABLER, så det er der da overhovedet ingen, der kunne drømme om at begynde på. Og det er da naturligvis derfor, at stort set ingen af de kabler, som forskellige voodoo-firmaer sælger som upgrades til Rega-arme overhovedet kan bruges.

Ak, Bent, vi lider lidt med dig overfor Gige og de andre i din udsigtsløse kamp. På samme måde, som denne herlige hobby lider under at have så forfærdeligt mange fjolser om bord. Af ganske samme kaliber som dem i, der i fuldt alvor som videnskabelige fakta accepterede en subwoofers lyd og ydelse ud fra en fiktivt datablad. En 33 kgs. aktiv subwoofer med 2 stk 7-tommers enheder til 1150,- er altså på trods af enhver globalisering ikke nødvendigvis det sidste ord i kvalitativ henseende men til gengæld kan man nok regne med, at transporten af klumpen er en større del af slutbrugerprisen end den rå produktions(lav)pris. Iøvrigt laver Behringer osse flygler, og mon ikke man med samme ret kan gå ud fra, at hvis de vejer det samme som et Steinway, så lyder de nok osse ligesådan? Sikkert nok eller..

I en globaliseret verden konkurrerer de her produkter som en selvfølge på lige vilkår med andre produkter, hvor (det ret ringe) arbejskraftindhold HELLER ikke overhovedet betyder noget. Og der findes snart ikke andet end lignende produkter til alt for lave priser, fordi folk som det ses guddødeos tror på reklametekster som videnskabelige kendsgerninger. Det betyder ganske banalt, at det ENESTE, som man kan spare på når transport er fast er på RÅVARERNE og hvor svært er det lige at forstå? Og når en flaske vin sælges for 25,- incl moms eller et totalt komplet topnøglesæt for 98,-, så er der visse kompromisser af ganske indlysende karakter på trods af enhver globaliseringstågesnak.

Ikke at alle folk fatter en disse af det her og det dummeste vi så i går var da en fyr henviste til en tydeligvis plantet “test” blandt mange andre ikke meget mere meningsfulde betegnes som ja “TILPAS KRITISK” Den her ikke-test er altså lavet i ren cyberspace af en for alle fuldstændigt ukendt person og omfatter et produkt, som ingen af de danske debattører her NOGENSINDE har HØRT. HVORDAN I HEDE HULE HELVEDE KAN PAPHOVEDET HER SÅ OVERHOVEDET VIDE OM NOGET ER KRITISK ELLER EJ? Uden selv at være fuldstændig U-kritisk??? Gå dog som hovedregel ud fra, at alt det alt for positive derude er “plantet”..Fordi det er den billigste form for markedsføring og tydeligvis alt for forfærdeligt effektivt overfor alt for svage ånder.

God kamp, Bent, der er tydeligvis et stykke vej endnu inden folk begynder at tænke selv. Enhver teoretisk tankevirklsomhed udover rundorme-niveau vil vist allerede være et væsentligt skridt. Skal man virkelig være så dum og indesneet for at være enstusiast. Og så er det endda ikke engang blevet VINTER endnu..
Foran står vist med den amerikanske Nobel-pristager Steinbecks ord “Vort Mismods Vinter”..Den kan vi godt korrekt translittere til “The Winter of our Discontent” Eller måske fra og frem og tilbage er jo lige langt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *