Endelig jord!

Denne allerede temmeligt fremskredne morgen vil vi benytte til en lidt usædvanlig syssel. Ikke høre musik, naturligvis, sådan noget gør hifientusiaster naturligvis kun uhyre sjældent og endnu nødigere. Nej, i stedet vil denne skribent inden fruen vågner forsøge at høre forskel på noget, som ikke er længere og som ophørte i går. I forhold til noget, som så er i dag og i al fremtid. En svær test og dette da især, fordi akustisk hukommelse af den mere pålidelige slags normalt måles i sekunder. Og desværre aldrig i døgn, så jo, mere end umuligt for så vidt sådan noget giver mening. Sikkert ca. ligeså meget som at PRØVE..

Vi har nemlig fået en relativt fornuftig elektrisk jordforbindelse her i vores kælderværksted, hurra hurra, og forventer, at lydgengivelsen tager et vældigt tigerspring.Dette forenet med en kolossal stor og klumpe-dumpet Furman professionel laboratorie-støjdæmper, burde kunne give lydgengivelse af en kvalitet, som englene måtte misunde. Hvis de altså lytter til andet end “Sfærernes Musik”, som hele dette førkristelige mekanisk-drejende universelle verdensbillede jo ifølge datidens naturfilosoffer udsendte. En vis snusfornuft besad disse ellers flyvske og teoretiserende vise mænd dog da de mente, at man naturligvis sagtens ville kunne høre de knirkende lyde fra hele dette møllelignende rotationsisenkram, som drkede himlene rundt. Det var jo det, man kaldte for “Sfærernes Musik”

Desværre var så ingen, som dengang eller snere hørte denne musik. Ikke at man ikke lytrtede, man kunne blot intet høre. Filosofferne havde den gode forklaring på dette postulerede, men altså ganske uhørte (uhørlige?) lyd-fænomen af højt-knirkende verdenshjul, at det nok var fordi man havde hørt det siden barndommen og dermed på forunderlig vis var blevet immun overfor lyden. Eller måske bare døv, den filosofiske forskel her er ubetydelig, man kunne ihvertfald ikke høre noget, som ellers burde være der.

Og det er så osse lige der, hvor denne skribent er i dag. I færd med at lytte efter noget, som burde være der. Og som muligvis osse ER. Under alle omstændigheder kan vi sagtens allerede allerede nu uden særlig betænkning afsløre, at der selvfølgelig er en forskel. Sådan en bør der nemlig være, og derfor kan enhver naturligvis sagtens høre det.
Det sjove og samtidigt lidt triste er så, at der overhovedet ingen forskel behøver at være. For denne skribent vil naturligvis i denne verden af “Kejserens Nye Klæder” naturligvis slet ikke være ved, at han måske slet ingen forskel kan høre på fornuftigt støjdæmpede apparater med og uden jord. Og da ganske særligt ikke, hvis jeg ikke er såre sikker på, at der overhovedet er nogen forskel, dertil har investeringen allerede været alt, alt for høj!
Jord i stikkontakten eller blot jord i hovedet? Et ganske let spørgsmål, som blot er så forfærdeligt selv-forræderisk at svare på!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *