Morgen-brækningen

Nu var det vist ikke helt det, der på gammelt engelsk/fælles-skandinavisk mentes med udtrykket i overskriften, men noget ligner det nu. Den allernærmeste tid inden vi rigtigt åbner skal bruges til at brække lidt vægge og sager ned og derefter fragte dem væk. Kæmpestore strittende 4-tommers søm overalt!
Alt dette naturligvis som i al politik til alles allerbedste, uanset om det så helt bestemt gavner én selv. Ikke blot mest, udelukkende. Politik er noget vanskeligt noget og da ikke mindst at betragte som noget synderligt respektabelt erhverv. Om overhovedet, ellers var man vel som udgangspunkt næppe blevet valgt og da ganske særligt ikke til den inderste politiske holdningløse inderkreds, hvor magten alligevel er alt og al politisk aktivitet kredser om at øge eller beholde samme. Måske man med et vist Nobel-pris potentiale kunne lancere den politiske lovmæssighed, at ægte politisk overbevisning er proportionalt i n.te potens med afstanden til den poltiske magts centrum, hvor n må være et ganske stort tal. Og når afstanden til centrum så er nul er ligningen jo ligesom til at løse for dels den mest tungnemme.
Ikke desto mindre skal der herfra lyde den traditionelle jagt- og fiskerihilsen til alle derinde på Borgen: “Knæk og bræk!”
Så kan jo altid individuelt lægge i ordene, hvad man vil. Fordi som bekendt både problemer kan knækkes og halse brækkes, og så er alle håb vist dækket ind for i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *