Lidt om hønsehunde

Nu er vi selv vældigt entusiastiske hunde-mennesker. Ikke helt bogstaveligt som beboerne på “Hundeøerne”, som de solbeskinnede Canariske Øer retteligt burde kaldes efter det latinske ord for hund, “canis” eller “canaria” Eller måske noget helt andet, alt andet end kanariefugle, der er vel en god grund til, at de hedder det, de gør. Eller blot en grund. Måske.

Og i dag vil vi for enkelt gangs skyld holde vores ord og være meget kortfattede, da dagen starter om få minutter i en bil nordpå for en kortere bemærkning. Avisen kom lidt sent i dag, og derfor “ipad2de” vi forbi en livsbekræftende notits i den lokale Stiften.dk. I disse dage, hvor inde-brændt og -ædt magtbegær atter engang alt for åbenlyst og helt normalt erstatter al anstændighed (anstændighed er på ingen måde parti- eller fløj-specifik) så man søge tilbage til dyrenes verden. Som i dagens politiske lys af forløjen forlornhed tilbyder den helt ægte vare.

Den glædelige anledning til at vise billeder af den indtil fornyligt tilsyneladende udrydningstruede gamle danske hønsehund var, at racen efter eksponering i et forlængst forgangent TV-program med Poul Thomsen tilsyneladende havde fået ny popularitet. Vi skal vælge her at se bort fra denne lidt ynkelige forklaringsmodel i artiklen, da disse programmer med datidens skærmtrold Poul Thomsen nådigt forsvandt fra danske TV-skærme for noget mere end et årti siden. Og hundes drægtighed er altså blot 3 måneder, som allerede er så uendeligt langt længere end folks samlede TV-erindringshorisont. Alt i alt ikke en forklarer, der rigtigt forklarer noget.

Nå, det er altsammen ligemeget, for der var fine hundebilleder i massevis. Og osse lige et enkelt absolut sprogligt guldkorn uden at det nok har været tilstræbt, dertil er både tekst og koncept for hjælpeløst. En af billedteksterne lød nemlig: ” En ung og en ældre gammel dansk hønsehund” Prøv lige for sjov at gentage sætningen hurtigt 2 gange efter hinanden, ganske svært, ikke?
Som sagt, det var det lidt vi havde valgt at bringe om gamle danske hønsehunde, både ældre og yngre og dem ind midt imellem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.