Blot en uskyldig “sommer-AIDS” eller?

Efter en længere tur på de syd-og sønderjydske motorveje i går eftermiddag (og det endda med en ganske uklædelig overdækket trailer efterspændt vores tyske racerautomobil og den deraf følgende lovpligtige afgjort moderate fremdriftsfart) er der atter dømt “hjemmedag” Og når lyset om få øjeblikke bryder frem vil vi nyde vores nye “små” æsker fra sydøstligst-tyske Passau, som var den egentlige anledning til turen til Handewitt.

Mens vi så kan glæde os over det vellykkede valg i Tunesien, som vist gav et udpræget islamistisk parti et afgørende (og næppe sandsynligt “demokratisk reversibelt” flertal, men det får vi tidsnok at se), så er der osse lige lidt “demokratiske bøvs” fra lederen af den libyske overgangsregering. Sådan noget kalder man sjovt nok ellers for det meste sig selv, mens man så tjept som muligt forsøger at forhindre, at den overgang kommer til at vare forfærdeligt længe. Som tydeligvis næppe mange længere kan huske kom Gadaffi selv til magten som en del af en militær overgangsregering bestående af en flok officerer. Disse overgange i dette område plejer at vare lige præcis så længe som de overhovedet kan komme til for dem, der sidder i overgangsregeringen.

Og måske det kommer til at vare et stykke tid efter næste valg, hvis der ellers bliver et. I går var Libyens internationalt anerkendte leder ude med sine tanker om almen sharia-lovgivning i den kommende demokratiske mønsterstat Libyen. Det gav mindre panderynken hos hans vestlige endnu-allierede uden at det dog blev fordømt. Det ville næppe have gjort nogen forskel, ingen vestmagter er alligevel klare eller i stand til at gøre andet end sidde på sidelinien. End ikke de heltemodige danske flyversoldater skal vist andet end hjem med deres fly, som flyvevåbnet glædestrålende kan sige endnu ikke er blevet helt nedslidt efter denne “Phoney War” med et udtryk lånt fra situation mellem krigsudbruddet i 1939 indtil krigen startede for alvor i april/maj 1940. Fordi der jo ingen modstand har været i luftrummet over Libyen og dermed har der aldrig været behov for at bruge den motor-“ædende” såkaldte “efterbrænder”. Alle aktioner var blot ganske ufarlige øvelser mod levende mål. Det må da give en Hosebåndsorden eller 2, Danmark savner altid helte, osse disse mere usandsynlige af slagsen kan vel bruges..? For så vidt man vel for at være helt i et vist omfang må RISIKERE noget. Selv om dette muligvis er en noget anakronistisk opfattelse af rigtige og heltemodige helte, siden en pige på en telefonlinie for mulige selvmordskandidater osse kan kandidere til at årets danske helt. Sikkert et fint og godt arbejde men en HELT(INDE) m/k?

I dag vil vi atter engang citere en engang meget morsom mand, festugedirektør Jens Folmer Jepsen. I duoen “Stig Ib og Hit-Vagn” var en fast bestanddel af showet altid advarslen om, at ” huske på, at selv AIDS, der opdages i tide, stadigvæk ikke kan helbredes” Det syntes vi var sjovt dengang og det er det vel osse. De her udtalelser fra den fungerende libyske statsleder er vel osse en slags “demokratisk råd” (uden “stød”, betydning kendt fra årstidens rådne æbler). Som man så heller ikke kan gøre noget ved, selv om fra vestmagternes side denne gang selv har plantet træet..
Nå, vi får se. Hvis man med demokrati fra FN blot mener en valghandling af en art, så er der muligvis stadigvæk håb. Vi kan så blot håbe på, at det første valg nogensinde i Libyens historie så ikke tillige bliver det sidste. For meget mindre end ingen demokratisk tradition overhovedet er vel ikke det mest oplagte springbræt mod meget andet end mørke.

Ikke meget mere lys kaster det evige bedrevidende net-tågehorn “Spencer” over diskussionen på Nerds.dk i går om sammenlægning af højre/venstre signaler til mono. At bruge en “ground loop isolator” ændrer absolut intetsomhelst i forhold til andet end DC-gennemgang. Som jo ikke lige har noget med impedans at gøre. OVERHOVEDET og ganske principielt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *