Reodor Felgen

Dyr kan være meget dumme og da ikke mindst dem, der ikke tilhører denne husstand. For eksempel forvekslede en sikkert ellers uhyre skikkelig golden retriever-familiehund i går denne skribents ene hånd med muligvis en megastor hundeguf. Det skete i forbindelse med, at jeg skulle skille et par hunde-kamphaner ad. Vores egen naturligvis permanent uskyldige unge hedspore af en hund, Anton, blev nu lige i dette tilfælde angrebet bagfra mens den spænede afsted efter en anden hund. så vi var for en gangs skyld helt uskyldige.

Derudover blev Anton Hund ikke engang særligt gal, dertil var udfordringen fra underhunden/retrieveren for forkølet. Udover det bar den også mundkurv, for helt, helt anderledes ville det naturligvis have været, hvis “det (for Anton) store dyr i Åbenbaringen”, den store belgiske hyrdehund Frodo var gået forbi, for så skulle vi da have set rigtig krig!. Ikke at man naturligvis derfor som hundeejer skal negligere disse hunde i bunden af hierarkiet selv om hundende ovenover sagtens kan tillade sig detkræ, for de kan være de farligste.

Haps sagde det så og her sidder jeg så og glor på morgen-TV i min rekonvalescens. Af et ikke særligt voldsomt sår uden umiddelbar livsfare. Og så er det, at man alligevel i sin mulige lette febertilstand føler sig hensat til forne tider. Dengang der deroppe på en lille bjergtop oppe i Norge boede en cykelsmed med i betragtning af beliggenhed ikke overraskende kun ganske få kunder. Han hed deroppe Reodor Felgen og var en udskåret trædukke med et skælmsk men også noget fjollet gavtyve-smil. Ikke malet eller tegnet på, nej simpelthen skåret ind i fjæset på hovedpersonen i denne herlige norsk/italienske dukkefilm anno 1975, “Flåklypa Grandprix”

Det var naturligvis som det ihvertfald på dansk langt bedre klinge Theodor Fælgen, at han rigtigt blev berømt. Og for tiden går der ligefrem en ny-restaureret udgave af den klassiske film (der naturligvis skal hedde “Bjergkøbing Grandprix” for at være nogetsomhelst) i danske biografer. Se, den, den er for fed!
Derimod er det til gengæld ikke helt så fedt at se TV2-nyheder, for mon ikke rekrutteringsafdelingen derovre er lige på kanten af almindelige regler om markedsføring og varemærke-plagiering ved at “caste” morgenens mandlige TV-speaker? For, jo!, Reodor Felgen er simpelthen genopstået som TV-trold og det endda lige her til morgen. Hvad den fjoget grinende fyr hedder fandt jeg aldrig ud af, men Reodor Felgen, det var det! Lige der med fuldstændigt statiske nærmest “rigor mortis”-lignende fastfrysning af en absurd grimasse.
Simpelthen uhyggeligt med alle de menneskelige kloner af snart sagt hvad som helst, man kan se overalt. Ikke mindst på det lokale politiske plan, hvor den særdeles ordentlige hidtil valgte Rene Skau med det normale udseende og sin almindelige parlamentariske ordentlighed blev vraget til fordel for en total klon af den velkendte skuespiller Martin Bryggmann. Sikke dog langt et helt tilfældigt udseende dog kan føre én, både til TV og til tops!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *