Det daglige brød

I disse dage farer vi noget mere rundt end sædvanligt. Det betyder, at der ikke engang er tid til at lege med vores ellers ganske spændende nyanskaffelser, en håndfuld JBL 2451H-superdyre kompressionsdrivere. Om de er ligeså gode, som de er dyre er ikke til at vide, men dyre, DET er de. Faktisk et godt stykke over 10.000,- stk. og når prisen blot er høj nok for os hifitosser, så følger kvaliteten naturligvis med. Og da naturligvis især hvis de guldkorn, som man selv har fundet er noget helt andet, end de andre. For tænk dog blot, hvis JBL i stedet for at fordoble priserne på disse prestige-drivere med bittesmå neodym-magneter havde halveret disse på grund af alle de med mindre vægt og volumen forbundne besparelser, hvem ville dog så drømme om at drømme om de her enheder? Ingen naturligvis og det ændrer branchekendskab ikke engang på. Drømme forgår aldrig naturligt, de skal nødvendigvis “adresseres” enkeltvis, og så må det briste eller bære. Om ikke andet så lyser dette XTA veritable farve-orgie a la det gammeldags “kino-orgel” noget så flot. Og mon ikke den i det store og hele kan leve op til det ret beskedne, som den skal i vores system?

Det er nok også derfor, for at drømme lidt med åbne øjne, vi netop har investeret i et par XTA parametriske equalisere udelukkende til brug på vores 4645C-subwoofere. Ikke fordi de nu er dyre, men det var de engang, så derfor må de vel være gode? Eller blot gamle selv om de altså er spritnye endnu på trods af den fremskredne alder. De har nu en entydig funktion, de skal nemlig rette det såkaldte “minus 3 dB-punkt” op (eller nærmere NED) fra 4656C-systemets nuværende “knæk-frekvens” på 35 Hz til 22 Hz. Ikke at vi tror det giver meget andet end bulder og problemer, men man kan jo heldigvis altid slukke for den forstærker, der er dedikeret til subwooferen. Og da ikke mindst fordi 4575A-sidesystemerne med de dobbelte 15-tommers basser ikke akkurat er særligt bassky i vores trods alt mindre kælder. Og nødvendige hjørneplacering.

Nå, det her er drømme i en anden potens, da vi slet ikke rigtigt har haft tid til at drømme dem endnu. I stedet har vi andre og ondere drømme derude på de lange landeveje, hvor politikerne nidstirrer os fra alle sider. Alle valg er vel vanskelige og denne gang er ingen undtagelse. Udover at det jo også i sig selv ville være en modsigelse..? Det er således oplevelse af de mere skræmmende at se, at man kan stemme på vistnok Venstres kronprins (eller hedder det “Venstres vistnok kronprins, det er jo da ret sikkert Venstre?) Han hedder Troels Lund Poulsen (vistnok hvis det altså er ham, der vistnok er kronprins), og hans let fedladne lettere usunde fjæs kikker mellem næsten fedtflomme-lukkede øjen-sprækker ud over landskabet. Han ligner selv på disse tydeligt retoucherede valgplakater det, der engang i god forsikrings-jargon hed et udpræget “dårligt liv” Om udseendet medvirker til at gøre ham til en dårligere politiker er måske tvivlsomt. Næsten, men ikke helt ligeså tvivlsomt som de hidtil forgæves forsøg, som han har gjort for at modbevise denne tese..

Nu er det selvfølgelig også svært at se nogen nødvendig genetisk kobling mellem tillidvækkende personlig integritet og konsekvent retskaffenhed hos politikerne i forhold til det svinske og forræderiske håndværk, som politisk praksis jo er. Og altid har været, lige dér ændrer spindoktorer ingenting. Vi gad således godt være en “flue på væggen” i den socialdemokratiske organisation, hvor den indtil for nyligt fungerende bykonge af Århus, Nikolaj Wammen, skal til at finde sin plads blandt alle de andre ambitiøse politiske “hanhunde” med uvægerlig “høj haleføring” For hvem han naturligvis vil være en langt større trussel end selv Troels Lund Poulsen og de andre trætte gamle mænd. Der blot stadigvæk er så forfærdeligt unge, men SLIDTE

En anden form for slid ser vi på en anden lokal konservativ kandidat, Karina Boldsen. Der uhyre solbrændt (uden at være neger selv om man godt i forbifarten kan være berettiget i tvivl) og om muligt endnu mere sorthårede Boldsen lokker med, ja det ved vi ingenting om. Hendes hår er så sort, at det nærmest ville have været blåt, hvir farven altså blot havde været ægte. Ligesom pocketbog-westernhelten Walt Slade, som alle vi raske Foska drenge stadigvæk husker. Hvad mon hendes program er? Gratis solarier til alle, måske eller hennakur til de særligt værdigt trængende grå/blåræve blandt kvinderne? Nok næppe det sidste, henna giver vist et rødligt skær eller? Herfra mindes vi aldrig at have set noget så fuldstændigt åbenlyst forlorent på en valgplakat, for når hverken hår- eller hudfarve er ægte selv i hårdt-retoucheret form, hvad er dog så? Måske et ægte politisk “dyr” I det mindste er det da til at spotte det forlorne i fruen.

Nu er solariets hårde lys en hård og desværre totalt irreversibel nyser og lyn-ældningsproces for huden og det tydeligvis ganske uanset, om Boldsens yndlingssolarium som alle andre altid reklamerer med “nye rør” Hvor galt det i virkeligheden står til med den smilende solarie-sild kan man overtyde sig om, hvis man skulle forvilde sig ind på den lokale Århus Stiftstidenes hjemmeside, hvor avisen forsøger at finde de lokale “politiker-babes” m/k.
Billedet af Boldsen der ligner mest en kvindelig udgave at den australske skuespiller Paul Hogan, ham med “Crocodile Dundee” På ham var det blot klædeligt og han scorede jo osse silden Linda Koszlowki “i enden” Utallige rynker af forskellig dybde- på dette lidet flatterende portræt af Boldsen mere end antyder en kvinde, hvor næppe nogen selv af de dybere af rynkerne ligefrem er fremkommet som noget følge følge at vedvarende smil. Ingen forekommer at være det bedste gæt.

Der er mere lidt “polarforsker” over portrættet, hvor slidte bronze-brunede mænd misser mod kameraet med læderhuden spændt stramt ud over kindbenene. Helt, helt anderledes end lettere oppustede og vist ellers nogenlunde jævnaldrende Troels Lund Poulsen, hvor der er ganske langt til den første rynke. Rynker eller ej, de her kandidater stemmer vi ikke på. Og nok heller ikke på en anden lokal kandidat, en vis Otto Ohrt, som er let-kendelig på sine (sikkert med pilegiften curare) kunstigt opspilede øjne. Med sit statisk stor-øjede stirrende stor-bebrillede blik minder han mest om Anders And, dengang han med sin hypnosepistol skulle være inkassator. Alle husker vel den udødelige replik “Pling, du er hypnotiseret!”
Måske det virkeligt virker ligesom i tegneserien, jeg føler allerede en vis kvalme som vist er slags svimmelhed..?

En anden mere landsdækkende nyhed i dag er, at den danske brødhvede-produktion i det store hele er regnet væk. Selv om det ikke havde regnet ville sommeren nu nok næppe have givet meget anvendelig højprotein-hvede, Danmark er trods alt et marginalt hvede-dyrkningområde, som vi tidligere har beskrevet. Nok om det. Kommentaren desangående i JP´s erhvervsektion er nu alligevel provinsielt pudsig på en lidt sjov måde: “Manglen på kvalitetskorn kan presse priserne op”
Øh, den forstår vi ikke helt, for høsten i resten af verden har da været udmærket og derudover har høstresultatet i Danmark nogenlunde samme geo-økonomiske betydning for hvedeprisen som det ville have på verdensmarkedsprisen på olie, hvia man væltede en dunk benzin i Tarm. Hvededyrkning (og sukkeroe-ditto) i Danmark er og bliver en politisk beslutning, IKKE en agrar-økonomisk, ganske på samme måde som under den engelske fastlandsblokade af Danmark under Napoleons-krigene hvor begge galskaberne startede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.