Tilbage!

 

Som efterhånden længe lovet et billede fra den gamle måneds ferieaktiviteter, den alsluttende dømpning af vores største truthornssystem. Som det ses er dæmpningen af den ene side af rummer ganske betydelig, og det er lytteposisionen så også af dog langt mindre fotogent-påtrængende grunde. Bag lytteposisionen befinder sig således betydelige bjerge af australske beklædningsgenstande, og lytterummet er således af den sjældne akustiske type, der hedder “dead end/dead end”, hvor både lydkilde-enden og lyttepositionen er ret lyddød. Der er sådan lidt fysisk-nødvendig “hovedtelefon i kæmpestørrelse” over arrangementet, som kan virke temmeligt intimiderende på frygsomme sjæle. Som denne skribent.

Ellers skal vi noget forsinket sende vores kondolencer til vores gamle landsmænd i Norge og samtidigt glæde sig over den eneste ganske entydigt positive ting, dette galmandsværk har medvirket til. Nemlig til i den lange fremtid at fjerne enhver sympati for noget så meningsløst som at skyde små teenagepiger med dum-dum kugler. Der er virkelig tale om en “first” her i mangel på såkaldt “Dolkestødslegende-potentiale”, selv om vel næppe mange længere vil kunne erindre denne historie fra afslutningen på 1. verdenskrig. Historien dengang var ellers i de efterfølgende proto-naziztiske såkaldte noget forskelligartede tyske “frikorps”, at den kejserlige tyske hær aldrig tabte krigen , men var blevet forrådt af de tyske politikere. En noget bemærkelsesværdigt og faktuelt uhyre kontroversiel historisk tolkning, som ikke desto mindre for den umiddelbart efterfølgende tyske generation blev ophøjet til historisk sandhed. Hvorefter den fandt sin rette plads i historiens store skraldespand som de fleste andre snævert-tidstypiske historiske non-forklaringer. Alle, undtagen de allernyeste, der blot endnu ikke er røget i spanden..!

Vi skal også lige huske at kippe med flaget over den generelle politiske borgfred, som har hersket i Norge i forbindelse med affæren. Det er virkeligt den eneste virkeligt værdige måde at forsåge at bearbejde en så ellers gennemført uværdig og umenneskelig handling. Helt anderledes i Danmark naturligvis, hvor forudsigeligt de sædvanlige frådende og rasende politisk korrekte kulturpersonligheder har forsøgt at finde de skyldige bag en helt meningsløs niddings-dåd. Ikke meget mindre komntroversielt i et historisk perspektiv end den omtalte 1. verdenskrigs-løgn om “Dolkestøddet” mener disse naturligvis at kunne spotte retorikken fra Dansk Folkeparti som hovedårsagen. For denne skribent er det intellektuelt ganske grænseoverskridende at søge forklaringer bag enestående psykopatisk adfærd i generel politisk praksis og hvis man virkeligt skulle finde fortilfælde i for-blindet had, behøvede man vel blot tænke på de taltige flagafbrændinger i de seneste årtier overalt, som i store dele af den permanent-åndsformørkede del af verden må have gjort fremstilling af flag til afbrænding til den eneste industrielle succes-historie. En ganske uværdig og fuldstændigt kontra-intellektuel forklaringsmodel på en gal mands værk. Som ingen andre end gerningsmanden er eller kan være det mindste skyldige i. Og ikke mere end alle dem, der til politiet hver eneste dag fra begge fløje af syge ballademagere råber: “Jeg slår dig ihjel”

Det kunne og blev man iøvrigt dømt for en gang og det skte uvægerligt og helt rutinemæssigt. Det var dengang aviserne for ikke ret mange år siden ligefrem beskrev det i deres daglige kriminalstof. Blot at sige “Hipo-svin” til en politimand sendte uvægerligt misdæderen i spjældet, og det var bestemt rimeligt nok. Anderledes i dag: Loven er godt nok den samme, men fortolkningen er ikke. Er alle disse mennesker så ikke også i deres åbenlyse trusler på livet mod embedsmænd i funktion medskyldige i massakren i Norge? Jo, naturligvis ikke mindre end Dansk Folkkeparti eller mere. Eller overhovedet.

Engang var det populært i den mere spekulative del af naturvidenskaberne at forklare alting ud fra forskellige “kaos-teorier”, hvor en sommerfugls tilfældige vingeslag i Amazonas således i sidste instans resulterede i en altødelæggende tsunami i Japan. Så vidtløftige og håbløst abstrakte forklaringsmodeller forklarer naturligvis ingenting om det, som de prætenderer (men nok noget om teoriernes baggrunds-personer) og derved adskiller de sig ikke det mindste fra den danske politiske korrektheds-industris adfærd i den norske tragedie. Som om noget politisk parti eller andre deltagere i den offentlige debat havde patent på den korrekte adfærd. Ud over i éns egen ikke ganske neutrale optik, og det burde vel ikke tælle voldsomt tungt i ordentligt intellektuelt selskab.
Det er måske derfor Norge fostrede rigtige helte som Nordahl Grieg mens Danmark blot nogenlunde samtidigt fostrede forstyrrede fjoser som Gustaf Munch-Petersen og hans om muligt endnu mere åndsformørkede bror Arne..
Alle forklaringer er legio, men ingen forklaring, nok så søgt, forklarer dog det uforklarlige i den dybeste og allermest grænseoverskridende del af den menneskelige ondskab.

3 meninger om “Tilbage!”

 1. Tænk engang, jeg anede ikke at verden havde en permanent åndsformørket del, jeg havde indtrykket at tumperne var spredt med jævn hånd ud over samtlige dele af verden.

  Nu vi er ved åndsformørkelse så er det imponerende så meget af den slags der udstilles her i efterdønningerne af tragedien i Norge.

  En ting er at medierne i vanlig stil ikke fatter en bjælde og fx. hiver Søren Espersen i studiet for at forsvare at der er en smule sammenfald mellem nogle af DF's mærkesager og det den norske tumpe har erklæret – det er "journalistisk intelligens" i vanlig stil. Hvad bliver det næste? At Anders Fogh også skal interviewes for han hedder jo Anders ligesom tumpen fra Norge.

  Noget andet er at norske butikker og danske Coop ikke længere vil sælge World of Warcraft fordi den norske tumpe brugte en del tid på at smaske trolde og elvere i det spil. Hvis Warcraft skaber trang til at pløkke unge med en riffel, så står verden overfor et seriøst problem med 10 millioner Warcraft spillere. Firmaet bag Warcraft tilbyder sågar at man kan prøve spillet gratis, er de fuldstændigt fra forstanden sådan at tilbyde regulær terrorskoling gratis?!? Suk!

  Der hvor det bliver virkeligt skræmmende er når EU går ud i en pressemeddelse og snakker om at det skal være sværere at købe gødning og efterretningstjenesterne skal have nemmere adgang til at registrere og forfølge enspændere. Tumpen i Norge var sådan en stille, tilbagetrukket fyr der var veluddannet og holdt sig meget for sig selv, lad os straks jagte alle andre der ikke synes Facebook er en fed ide og ve dig hvis du er den eftertænksomme type der kan lide at træde lidt tilbage fra "se mig!"-ræset og istedet fordybe dig i ting rent privat – det er pissefarligt! At journalisterne ryger ud af en tilfældig tangent er hvad det er, men når de politikere der rent faktisk har indflydelse på hvordan vores samfund er skruet sammen ryger ud af samme tangent er det dælme skræmmende.

  Her gik jeg og troede at heksejagt hørte fortiden til, men det er åbenbart stadig moderne at forfølge dem der opfører sig anderledes og måske uforståeligt i forhold til normen. EU tilhører åbenbart også den permanent åndsformørkede del af verden.

 2. Nej, det er nok desværre korrekt, at åndsformørkelse såvel som solformørkelse kan findes og forekommer overalt på Jorden og i alle politiske bevægelser. Her er der nok svært at opnå patent for nogen.
  Derudover er det da ret interessant, at så få iagttagere her I Danmark bemærker den noget tilfældige sammenkædning af mulige årsager og virkning, som du beskriver. Det er noget hinsides den klassiske fysiks årsagsammenhænge det her.
  Alligevel står den danske Bond-skurk Jesper Christensen i sine kronikagtige læserbreve tilbage når det her engang er fortrængt med noget af det mest hændervridende ævl sagt i denne ulykkelige affære. Især et guldkorn om, at han da "respekterer Dansk Folkeparti, jeg er blot uenig i alt hvad de siger" er jo noget af en udfordring at tage alvorligt. Ingen kan simpelthen være uenige med alt det, et vilkårligt parti siger, fordi de allesammen hovedsageligt abonnerer på de samme kilder til deres eget partis visdom. Nemlig meningsmålinger med særligt henblik på hvad der nu er opportunt og aldrig andet i en valgkamp som nu. Ikke i går eller i morgen eller i fremtiden, nej lige nu!
  Og hvor i Himlens er de intellektuelle udfordrere til den offentlige danske dumhed dog blevet af? Ordet "intellektuel" har da tydeligvis fået en helt anden mening end dengang, der fandtes frie ånder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *