Kan virkeligheden virkeligt “spoles tilbage”?

Efter at vi i går afleverede op til flere billæs-fulde audiokomponenter er det tid til en vis eftertanke. Det kommer så passende til at ske , mens vi ruller videre rundt i kendte og fjernere dele af det danske landskab, vi har osse i dag forfærdeligt meget at se til. Eller rettere, det har fruen, som er i besiddelse af husstandens indtil videre aller-eneste kørekort. Og derudover må vi krybe til korset og tilstå, at restureringsprojektet af vores JBL Olympus S8R er udsat til weekenden, derfor endnu ingen billeder.

Billeder er der så tydeligvis nok af i de engelske storbyer. Af alt muligt og af alle mulige alle steder og hele tiden. Om det er godt eller skidt i absolut målestok kan vel nok være vanskeligt at afgøre udover at det må de forøvrigt selv bestemme. Det er jo trods alt dem, der er englænderne og slet ikke os, og så er det jo altsammen i virkeligheden ganske let. Som med de voldsomme udenlandske protester mod den ellers ret spagfærdige danske grænsekontrol, som så til gengæld i ren og skær skingerhed til gengæld overhovedet ikke er kommet op i gear i forbindelse med Spaniens nylige lukning af sine grænser for østeuropæiske arbejdere.

I det sidste tilfælde her er der ellers tale om et totalt fundamentalt (beklager pleonasmen her!) brud med enhver regel om arbejdskraftens fri bevægelighed i EU, for det er vel ret best meningsløst at tale om sådan noget, når Spanien gør enhver bevægelse over grænsen fysisk umulig. Ikke at vi ikke kan forstå det, vi kan blot ikke forstå, at andre tilsyneladende endnu ikke har forstået de uundgåelige implikationer. For når én kan, så kan alle og da særligt i ethvert “alle for én”-samarbejde. Som EU givetvis var tænkt af de “vise fædre”, men aldrig blev, og heller aldrig ville have kunnet blive. Drømmen var smuk og virkeligheden som altid en ganske anden. Sådan er det vist bare med drømme.

Anderledes i forbindelse med optøjerne i nogen engelske storbyer. Megen sympati-fremkaldende frihedskamp er der ikke over at se den volds-drukne pøbel forsøge at få en fladskærm ned af en væg ved at flå i den. Og da det tydeligvis ikke afficerer dette alt andet end britisk-producerede kvalitetsprodukt, så hænger idioterne sig så der på videobillederne sig op i skærmen. Uden at det vist hjælper meget mere. Vi er simpelthen tilbage på det rene tidlige menneskeabe-stadium af redskabsbrug. Hvor nyopdagelsen af sten af kasteskyts endnu for disse nutidige anakronistiske sen-primater repræsenterer “state of the art”-våbenteknologi. Når man ser de ekstatiske stenkastere er det ikke svært ganske grafisk at forestille sig krigshandlingerne mellem neanderthalere og cromagnon-mennesker.

Alligevel er der en forskel. Allerede i forbindelse med selvmordsterroren mod undergrundsbanen i London for adskillige år siden var det bemærkelsesværdigt, at man helt entydigt kunne udpege de ansvarlige. Ikke alene kunne man se dem på billederne fra utallige overvågningskameraer, næh, man kunne også se, hvem de var. Eller rettere, havde været, “imperfektum” eller alternativt “perfektum” er jo til alt held den rette tempus her. Hele London er simpelthen fuldstændigt plastret til med hyper-effektive overvågningskameraer. Og hvor effektive de er, ses af politiets fremfærd mod den vildt plyndrende pøbel.

I stedet for at forsøge at arrestere dem “red handed” og “on site” (vi er jo i den engelsktalende del af verden), så kan selv af de noget hyppigt-problematisk-gentagne billedsekvenser (der er tydeligvis en hård billedcensur et eller andet sted og ingen “Local Eyes” stikker deres svinetryne i noget) se, at politiet bare spiller “the waiting game” Til det atter bliver lyst og ballademagerne fredeligt kan anholdes i deres hjem. For så vidt som almindelig søvndrukkenhed altid medfører en vis medgørlighed hos delinkventerne.

Ja, visse steder i verden KAN virkeligheden helt tydeligt spoles tilbage med både særdeles positive konsekvenser for retssikkerheden og naturligvis også det absolut stik modsatte. Eller måske rettere, det sidste er nok desværre den nødvendige langsigtede og ubehagelige konsekvens. For hvordan kan et samfund overhovedet være frit, når alt altid kan “spoles tilbage” At det så i visse undtagelsestilfælde (og DET er der tale om her, simpelthen ren civil “undtagelsestilstand”) kan være heldigt nok betyder jo ikke, at det er et absolut gode.

Hvem skulle nu have troet, at de irske terrorister i IRA således fik held til at “tilte” hele det engelske samfund og helt fundamentalt true enhver retssikkerhed, fra tiden omkring den lede kong John i 1215 og “Magna Carta”, da det jo var derfor, den kolossale overvågningsindsats blev gennemført. Altså på grund af de syge irske voldsfanatikere.

Sommetider er kuren ikke bedre end sygdommen, selv om det måske kan se sådan ud på kort sigt. Fordi kuren i sig selv er dødbringende på sigt. Det allerværste er næsten, at KUREN her IKKE kan “spoles tilbage”..Virkeligheden er allerede permanent forandret, fordi virkeligheden som her måske allerede ER optaget og åbenbart aldrig kan slettes og fordi jo ingen optagelse kan spoles tilbage til før starten..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.