“Olde Worlde” Powerhouse

 
Posted by Picasa

Inden vi sprinter ud i og ud af den sidste fortravlede præ-skoleferietid et lille billede af den kommende weekends forjættende Sirene-sang: Mulighederne for en yderligere fin-tuning af “maskinrummet” her i firma-hulen. For eksempel skal tingene til en start kobles sammen..
Med en akkumuleret maskinkraft her i denne sorte 236 kg. bunke lettere rustent metal på ikke ganske bagatelagtige 4600 watt til anvendelse i højttalere, hvoraf kun subberne ligger (en ubetydelighed) under de 100 dB for 1 watts input er der basis for megen spøg og anden skæmt og lydtryk i den skadelige ende af den liniære Richter-skala. Og så er der endda forstærkninger på snarlig vej på tilsammen 4680 watt. MERE altså. Selv om der jo så stadigvæk mangler lidt for at gennembryde den magiske 10.000 watts grænse er vi da kommet et stykke af denne uendelige vej. Al snak om at voksne mænd som denne kun begyndende-affældige er særskilt kloge turde hermed være bragt endegyldigt til afslutning.
Bare det snart var weekend…!

4 meninger om ““Olde Worlde” Powerhouse”

 1. Levesen skrev
  Ej, du mener ikke seriøst at du har købt flere af de monsterforstærkere? Vil du åbne et hifi-teknisk museum?

  Jeg ku godt tænke mig at høre dit nuværende anlæg i kælderen OVERFOR et sæt ok højttalere ( af den slags du ikke ka li, dem der er 1 meter høje, har 20 cm bred forplade og er 30 cm dybe og har den obligatoriske buei kabinttet) og en ok forstærker. Det kan være en Denon eller en Densen eller en Marantz på 2 x 80-120 watt.

  Det ku være vanvittigt interessant at høre det normalfordelingsanlæg overfor et enormt stort anlæg med alt alt for mange kræfter. Især det med effektiviteten (w/dB) tror jeg giver sig voldsomt udslag, også med mindre forstærkere.
  Jeg må jo sikkert selv slæbe et normalfordelingsanlæg med, du vil helt sikkert kokketere med at du sandelig ikke har sådan noget almindeligt lordt med d.

 2. Der er ikke meget WAF over det der, det var åbenbart ikke noget man gjorde i dengang, ser imponerende ud 🙂

 3. Til Levesen. Problemet ved at blive ældre er, at der bliver forfærdeligt meget mindre tid at spilde end dengang jeg var i din alder. Her kunne man nævne hvor godt en nedpint WAF-højttaler kan spille med det bedste kilde/forstærkerisenkram man kunne stable sammen. Spændende og fuldstændigt for alle, for dem, der ville være interesserede ville jo alligevel være dem, der var så meget under tøflen, at alting alligevel kunne være ligemeget.
  Her i huset har vi enden opfattelse af WAF-faktor. Hvis konen synes det lyder bedre har det en større WAF-factor. Begge vores kældersystemer har vundet en del i denne vitale henseende efter den seneste ombygning.
  Og til Paw: Den her bunke er faktisk ikke engang så forfærdelig gammel, produktionen sluttede først i 1995, de har blot haft et hårdt liv som også denne skribent inden jeg mødte min kone. Som jeg husker det var kvinde-overtagelsen af magten allerede i fuld gang dengang. Det her var så også afslutningen på de traditionelle "Big Macs" i klassisk og tidløs udførelse
  Og så bliver blot tilbage det helt store spørgsmål: Hvor skal de 3 nyankommende Crown dog stå, og værre: Hvad skal de bruges til. Håber weekenden bliver lang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *