Skala-pærer

Man ved vist, at man er ret sommerlykkelig, når éns største umiddelbare problem er et par afbrudte pærer i power-metrene på vores kælderstudio-Mcintosh forstærkere. Det betyder ikke ret meget andet end at de store blå viserinstrumenter dermed belyses en smule ujævnt, ikke et egentligt eksistentielt problem her i sol og sommervarme med nok ledsagende lys til, at det til en start er ret svært at se denne mangel. Det fjerner den blot ikke og det er så i mangel på reelle problemer så slemt nok.

Ellers skal vi vinke farvel til vores bank gennem alle firma-årene, Morsø Sparekasse/Fjordbank Mors. Vores samarbejde med dem har været uhyre smidigt og hyggeligt og ganske forbilledligt. Det har været ganske nemt at være kunde hos dem, og det kan naturligvis osse skyldes, at vi i al beskedenhed har svaret enhver sit. Det vil i dette tilfælde naturligvis sige bankens, og den slags plejer altid at lette “det finansielle samvær” lidt. Det var da i det mindste sådan, det var. I vil blive savnet og forhåbentligt ikke kun af os!
Afsted på morgenens cykeltur nu, og ellers holder vi normalt åbent. Vi kan nemlig næsten ligeså godt lide at arbejde som vi holdt af salig Morsø Sparekasse..! En helt anden og for sparekassen skæbnesvanger sag er bankens engagement i et kæmpestort og kostbart lokalt energiprojekt. Her kan det for en udenforstående som denne skribent vældigt meget ligne det fra den nordiske mytologi og diverse sagaer så kendte “ulivssår” Tilsyneladende er man i sparekassen endt som en slags sikkert særdeles ufrivillig “selv-kautionist” for en hel masse lokale investorer, som alle har lånt penge for at finansiere nu fuldstændigt fejlslagne og kuldsejlede og desværre tillige kæmpestore projekter. Der er et umiddelbart element af “pyramidespil” i den her sag, hvor fiktive (skulle det da vise sig) friværdier fra papir-stigninger på landbrugsjord meget passende blev investeret i energi-luftkasteller. Ja sådan er man så klog bagefter.

Det værste er så blot, at nok forsvinder sparekassen, det gør gælden så blot ikke i i lokalområdet, der tog den for samme tur i finanskarussellen. Hvem der så først trykkede på knappen og startede denne dødbringende karussel-tur er nu ligemeget, idet både alle egne og lånte penge forlængst er forsvundet. Også altså i dag dem, alt for mange lånte dem af. Sådan går noget tit og faktisk altid, når det som her er helt uundgåeligt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *