“Moonbase Alpha”

 
Posted by Picasa

Inden cyklen bjæffer en helt umisforståelig kommande om atter en tur ud over stepperne et lille kik in over “basen” Alle vi, der dengang i 1970-erne sadog gloede på en af alle tiders mest gennemarbejdede TV-serier, “Moonbase Alpha”, drømte vel om at etablere en eller anden form for kommandobro. Ikke som i ellers en del bedre “Star Trek”, hvor kaptajn Kirk og hans crew altid fløj rundt mellem hinanden med eller uden den mindste anledning. Fordi denne ellers højtudviklede kultur åbenbart havde glemt alt om sikkerhedssseler.

Anderledes i “Moonbase Alpha”, hvor alting i baggrund og genese for historien var gennemtænkt ned til allermindste sublime detalje. Hele universet i denne TV-serie var gennemtrawlet for inkonsistens (ikke in-KONTINENS, det er vist noget andet) og alle detaljer var gennemtænkte. Det eneste sted, hvor denne gennem-koreograferede super-konsistente historie var kompromitteret, var desværre i selve skuespillet. Og muligvis også drejebogen, det er svært at vide, da skuespillerne var rigeligt ringe til antageligt heller intet at have kunnet få ud af et langt bedre manuskript. Det eksisterende gjorde de konstant og helt stabilt fuldstændigt til grin sammen med sig selv, naturligvis. Ikke at det derved blev morsomt, blot latterligt, og det er som bekendt ikke en komparativ-form af “morsom” Desværre for “Moonbase Alpha” og dets mulige potentielle kult-status,, idet vi indtil videre ikke har set serien genudsendt i TV nogetsteds, og DET skal der noget til. Altså for IKKE at blive genudsendt, vi ser ellers bogstaveligt “revl og krat” ryge igennem filtre så fine som de tidligere i Århus Å, som kun formåede at opsnappe rustne cykler. Ikke at det heller gjorde nogen videre forskel.

Og så sidder vi her imellem de 4 store sammenstillede borde fra salig Dansk Audio Tekniks såkaldte “Klostergade-periode”, en glorværdig tidslomme, som forlængst er forbi. Og så slet ikke alligevel, vi er her jo faktisk stadigvæk, som billedet afslører og bordene burde være det bedste bevis.
Nå, afsted igen ud på vejene, dagen ser allerede noget truende ud. På den gode måde heldigvis, somdet oprindelige plot i “Moonbase Alpha” Så er det blot spændende hvordan udførelsen bliver op over bakkerne…!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.