Nye prioriteringer

 
Posted by Picasa

Dagens billede viser i forgrunden en stol fra den danske kvalitets-producent “Skipper Furniture” i Roslev. Den er ligefrem så gammel, at man nok må regne med, at de sikkert selv har fremstillet den og ikke blot “re-badged” noget østligt OEM-bras. Alene den kendsgerning, at dette ganske fritsvævende og tyngdekraft-udfordrende design kan holde til denne skribents betydelige vægt indikerer en betydelig anvendelse af rettidig omhu. OG kvalitets-bøgetræ. Derudover er den fantastisk god at sidde i og derfor en ideel hifistol. Og så har vi forresten masser (ialt nu fire og altid klare til flere) af de her stole, senest er der tilkommet 2 i går.

Til al overflod er de uhyre pladskrævende, disse forlængst udgåede modeller, men det er de JBL-biografhøjttalere, som ses i baggrunden, jo osse, så det er næsten et match lavet i selve Himmelen. Lidt omrokering her på værkstedet har betydet en ikke ganske ueffen lydlig forbedring udført som den jo altid er og nødvendigvis må være (når denne skribent er indblandet) med lige del genialitet og kompetence. Læg derfor især mærke til det anvendte “halvtag” af højttalerdæmpemateriale, som afgørende dæmper uheldige reflektioner fra vores betonloft. Et rent indkik i selve troldmandens værksted.

Derudover lyder det ifølge fruen en del bedre med den lidt større afstand til højttalerne, ja faktisk udbrød hun spontant lige inden hun rejste sig, at det kunne blive for meget at sidde og høre den irske super-sanger Christy Moores live-CD fra et tilrøget værtshus på Vicar Street. Selv røgen får de her skrumler tydeligvis med, måske derfor hele familien er lidt hæs og småsnottet for tiden. Hifi af allerhøjeste kaliber..

Ellers kunne vi udover den store stole-afhentningstur til Odense i går af disse herlige uønskede danske designklassikere glæde os over regnvejret. Vi med hus og nyanlagt køkkenhave har jo forlængst skrinlagt alle ungdommens drømme. Ihvertfald dem, der indebærer forceret udvikling af hudkræft ved solbadning, en proces, der iøvrigt især for denne skribents vedkommende vedkommende afgørende lettes af, at den dertilhørende intense stank af lettere svedet orne-flæsk ikke er voldsomt behagelig. Regn er nu altid godt for vores helt nytilsåede arealer med selleri og gulerødder og andre sager.

Tilbage til dengang på det lille værtshus på Vicar Street i Dublin. Vi kan lige nå at larme lidt inden dagen for alvor starter, og især guitaristen Declan Sinnott bag den altdominerende forgrundsfigur Christy Moore fyrer “kanonen” af et par gange. Selv ellers kapable danske guitarist-modstykker som Lars Hybel og Knud Møller kommer til at stå lidt stille i denne hårde sammenligning. Der er virkeligt tale om sand kongenialitet i samspillet her mellem Christy på manisk rytmeguitar og altså så Sinnott på guitar og allestedsnærværende Donal Lunny på samme dog lidt mere tilbagetrukkent.
Lige nu “logger” vores SPL-meter 110 dB i stolen fra “Skipper Furniture” og viserne på den tilsluttede McIntosh MC-2600 “vimrer” kun omkring de 10 watt. Herligt at være hus-og haveejer og også selvom det altså IKKE regner.
Hvor nyttehaven uforknyt gror videre uanset hvor unyttige hus-herrens sysler ellers måtte forekomme at være. Og er!

2 meninger om “Nye prioriteringer”

  1. Gæsteværelset er som bekendt klar til prominente medlemmer af den storkøbenhavnske hifi-mafia. Andet ville vel heller ikke være sundt eller klogt i omvendt rækkefølge vel?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *