Ævl og ævler

 
Posted by Picasa

Her i landsdelen udtales det skrevne ord “æbler” som “ævler” og lad blot fo en enkelt gangs skyld være en smule ærlige på denne side: Jeg er en personlig stor ynder af æbler og måske denne erkendte last til tider smitter en smule af på narrativet på denne side. På dialektalt midtjydsk!

Ret meget ævl er der så til gengæld ikke ved den nyudnævnte danske såkaldte eksport-ambassadør (bemærk dette spritnye ord!) til Kina. Mærkeligt at det normalt på dansk hedder “i Kina” når nu den nyudnævnte overhovedet ikke er taget af sted endnu, det engelske “to P.R.C” ville dække noget bedre. Til gengæld bliver der så givetvis så meget mere tale om “ævler” ved udnævnelsen af fru frugtavler Ritt Bjerregaard til denne ærefulde post. Hvis den altså er det, de andre udnævnte “forlængste” (obs: et andet spritnyt dansk ord!!) ex-politikere og ex-erhvervsfolk Dyremose og Fischer-Boel er vist efterhånden efter et langt og usædvanligt bjergsomt politikerliv nok ca. ligeså “sultne” efter success som fodboldstjernen stenrige Ronaldo er efter at score en krone i pant for en funden flaske.

Anderledes med Ritt, som er ganske kendt for en langt mere vedholdende form for personlig bjergsomhed, nok i virkeligheden hendes største og uoverstigelige forhindring mod toppen. Ikke at hun formelt kom ganske tæt på, for det gjorde hun, der var blot stadigvæk uoverstigeligt langt op til det sidste trin for Ritt. Og det er måske meget godt, meget værre eller bedre end de andre afdankede politikere her er hun naturligvis ikke. Hvad de så skal der er ganske svært at sige. Success i disse job kræver simpelthen en SULT, som ingen af disse velbjergede mennesker har haft ganske længe.

En forunderlig beslutning fra den pressede statsminister om på denne måde at fremstå som den bredtfavnende landsfader og udnævne gamle stjerner fra det brede politiske spktrum uden at det garanteret kommer til at gøre nogen forskel. Det vil sige, lidt gør det nok. For mon ikke sandsynligheden for, at fru frugtplantageejer Bjerregaards sikkert lidt små-skurvede æbler fra Otterup-kanten vil blive at se på det kinesiske marked vil være ganske stor? Damen med den mangeårige EU-erfaring burde sagtens kunne få en sær-eksportstøtte til et så indlysende godt eksport-projekt, så fremover bør man nok omskrive det gamle ord om “følg pengene” til “følg æblerne” Ikke at der lige i dette tilfælde er nogen forskel.

Lige i dette tilfælde findes der faktisk historiske eksempler på, at det engang kunne betale sig at fylde kufferten op med frugt og grønt, tage flyveren over flere tusinde kilometer, sælge sagerne og flyve tilbage med god personlig fortjeneste. Det skete helt regulært i Sovjetunionen, hvor avlere fra Kaukasus på denne måde tjente fremragende på at flyve til Moskva og sælge varerne.I lighed med med den forunderligt subsidierede EU-eksport, hvor ingen pris alligevel er helt som den ser ud, så kostede flyvebilletterne dengang i Sovjet for enkelte heller ingenting. Og de gør de så helt givet heller ikke for Ritt og hendes “ævler”. Og intet projekt er dog for de særligt udvalte mennesker mere ædelt end end eget.

Sådan noget er naturligvis til at forstå og en naturlig del af den menneskelige natur, ikke at det gør Løkkes valg mere begribeligt.
Nå, tilbage til dagens motiv, der må betegne en anden absolut nyskabelse. Det vil sige, det er kun her i huset, at er en nyskabelse, metoden med at pege diskant-sektionen på en højttaler op i luften har været anvendt tidligere. Man kunne nævne Carlsson, Spica og danske Kibri, der alle havde det til fælles, at de mest mindede om sværtkalibrede 1. verdenskrigs-morterer. Ligeledes svært var og er det at tage især de 2 sidste her alvorligt, salig Carlsson havde dog som ligeledes salig Egon Olsen “en plan” med galskaben.

Nå, det har vi så også delvist, altså en plan med at den anvendte JBL 1-tommes driver på sit 2344-negerballehorn, peger lidt opad. Højttaleren er nemlig i lyttepositionen lige det laveste og på denne måde opnås et praktisk og nyttigt “zoom” af lyden fra delefrekvensen på 800 Hz. Det ret lille horn er ganske vist ude i fuld “deflektion” ved denne lidt lave delefrekvens, men til konstruktørens forsvar skal det siges, at den ganske lille JBL 4890-kasse med 14-tommers 1400 PRO-bas desværre ikke rent fysisk understøtter fysisk større horn. Mest fordi de “drysser af” den lillebitte understøtningsflade.
Derudover er lyden her i den noget sparsomt møblerede spisestue blevet ganske god som den jo naturligvis altid vil være, som man selv har medvirket. Tro kan som bekendt sagtens flytte bjerge-tror vi da nok! Som bjerregaard´sk bjergsomhed “ævler”..

5 meninger om “Ævl og ævler”

  1. Yes Poul, det ser da helt iorden ud! Et destilleret udtræk af kældereksperimenterne formoder jeg. Spørgsmålet er så om det spiller stort nok…

  2. Tak skal du have, det er mest tænkt som 1. trin på vejen mod en full size demoopstilling deroppe af firmaets nyligt erhvervede kæmpestore biografsystemer. Ikke at trin 2 nok nogensinde er sandsynligt, al videre salgsarbejde må nok forventes at komme til at ske fra de dertil indrettede kælderlokaler.

  3. Ja, ja du ævler løs:-)
    Sig mig, uden smålig skelen til dit salg af ATC, kan de konkurrere med netop ATC i samme størrelse men en helt anden pris?

  4. Hm., svaret ligger vel i den kendsgerning at vores ATC i forskellige opstillinger hele tiden forsvinder fordi der "lige skal bruges lidt her og der" Så svaret er nok nærmest nej. Og udover det må jeg se at formå fruen til at svare på det her, hun er husets eneste uhildede ekspert.

  5. det med Ritt – (Som jeg nævnte for den smukke fru Pia var sikker på at du ville skrive om det) – kan det tænkes at det er for at få hende travlt nok beskæftiget (og dermed lang nok væk fra Sass-Thornings kontrol) – til at hendes primære bidrag til en kommende valgkamp bliver endnu en gang at lave rav i den for de gode sociedaldemokrater …. i givet fald er det et spændende eksperiment fra Løkkes side … men imponerende med sådan tre gamle mennesker hvor de to så ganske tydeligt blot er med for at tage en ekstra tur i karrusellen – så udstråler den sidste så klart at hun øjner den store tag selvbuffet som skal skamspises i en grad så der knap bliver noget at tage med hjem i en doggybag. Jeg sender en PM om monitor gold lidt senere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *