Tillykke med os!

I dag er det så præcist 5 år siden, firmaet med det rammende navn “Pouls Audiobutik” startede. Vi skal atter engang huske at hylde dem (ialt 2!), der hyldes bør i denne anledning og ingen mere end en vis Kenneth, uden hvilken alt dette næppe ville være sket. Heldigvis fik han til min 50-års fødselsdag passende læst og påskrevet af min skarpe dengang endnu kommende kone. Lidt sjovt, at han kom, han var nemlig ikke overraskende slet ikke inviteret, men heldigt. For os, ellers ville vi nemt være brændt inde med vores store taknemmligheds-tale.

Vi skal så også lige huske den uvurderlige støtte og uendelige hjælpsomhed fra vores gamle ven, revisor Anders Borg i Nykøbing Mors, som gjorde starten til en ren leg. En leg, der så til gengæld ret hurtigt blev til rigtig alvor. Ikke for undertegnede og den daværende frøken Olsen, lidt “på polsk” kan man vel altid leve, mere for den sikre kommende sten-dødssejler, Dansk Audio Teknik i Klostergade. Et godt anskuelighedseksempel på den gamle regel fra diverse business schools omkring, hvem der er boss. Fordi han kan tisse højst op ad en mur, en næppe helt tilstrækkeligt sikker recept på forretningsmæssig succes. Når chefen så tillige var ganske lille betød ansættelsen af endnu mindre mænd mindre. Eller mere vished for det forlængst uundgåelige og hvad betyder det, det er ligemeget nu, “Ach, du lieber Augustin, alles ist weg!”

Nå, det kunne måske lyde lidt upassende småligt-retfærdighedskrævende, og det er det vel også. Helt hævet over al smålighed er vel ingen og da slet ikke denne ellers ganske stille eksistens af en skribent overfor den mest urimelige af slagsen. Nå, de gode vandt som i de gamle Hopalong Cassidy-film og det var så til alt held os. De uhyre letgenkendelige helte med de hvide hatte på de hvide heste, hvofor kæmpede de andre fjolser dog mod overmagten, når nu ethvert barn kunne se, hvem der ville vinde? Og så skal vi da også lige huske at takke alle vores gamle kunder og venner, som medvirkede til, at det gik, som det gik. Supergodt!

Desværre for underholdningsværdien er den pudsige debat om hifi-forummet hifi4alls bagkatalog gået i stå. Ikke at der heller var meget at diskutere: På et privat forum kan ejeren gøre nøjagtigt, som han vil og som sagt, vi forstår fuldstændigt forumejerens beslutning om at slette alt det gamle affald. Som KUN står i vejen og overhovedet intet gavner. Enhver generation skal alligevel altid opfinde alting påny for sig selv og intetsteds gælder det mere end i hifi. At forestille sig, at nogen overhovedet vil kunne fanges af denne herlige hobby ved at studere alle de vildtvoksende tråde med totalt-forstyrrede forlængst forsvundne menneskelige rand- og kælder-eksistenser er noget naivt. Sandsynligheden for, at alle i stedet løber skrigende væk er antageligt præcist 100,0%. Med et uendeligt antal decimaler efter kommaet, der allesammen er NUL.

Græde gør vi ikke overhovedet, men det gør måske ikke ganske uforudsigeligt det tidligere så respekterede lokale “billed-fyrtårn” Otto. Nu kan det sagtens være, at han er respekteret stadigvæk i hifibranchen, men lige præcist for hvad kan måske være lidt svært at se i denne sag. Ikke for nogen særligt respektindgydende logisk indsigt. For fat det dog, Otto og I uhyre få andre: I kan overhovedet ingenting kræve af en privat forumejer, men lav dog Helvede noget selv! Hvis I altså kan eller nogen gider læse langstrakte “jeremiader” om, hvor forfærdeligt det er, at nogen rent faktisk blot tømmer en veritabel “elektronisk skraldespand” Tror I virkeligt selv på, at det kommer til at koste noget for forumejeren? NEJ, det eneste, der koster “hele butikken” er fortsat at huse alt det her usystematiske vrøvl. Fra ende til anden med så få og små snapse, at de forlængst er forsvundet i de elektroniske bjerge af sprogligt og andet menneskeligt affald.
Tryk på knappen, Gige, og se at komme videre. Lige denne her gang har du for os at se en “vinder”! Godt nok udelukkende, fordi der absolut intet er at tabe, men det er vel egentligt også godt nok.

8 meninger om “Tillykke med os!”

 1. Det er noget vrøvl Poul – der står mange nyttige indlæg om alt fra udskiftning af skalalys til rensning af kabinetter til brug af trafoer m.m.
  Du har i din vedvarende kritik af de forskellige fora om hifi set dig gal på og især slået ned på de dummeste og mest flyvske idiotiske tråde men du har overset alle de nyttige som fx den af os begge savnede Pmorén bidrog til at gøre bedre
  Så Jo Gige er ikke kun den sædvanlige narrehat – ved at kappe tråden på de gamle emner om især analog, pladespillere og vintage går han selv glip af mange hits fra google (hvilket hans annoncører vil være ked af) og han gør at mange af os der har bidraget med fornuftige indlæg (for mit eget vedkommende måske kun 1 ud af 100, men det blive da så også til i alt 76 perler) skal til at finde andre steder at begynde forfra – og det er på alle måder dumt da det ikke koster ham en dyt at have det liggende (måske en meget lille dyt) men generere en masse trafik
  Så nej Poul – du er galt afmarcheret – det er synd at slette det hele

 2. Du har naturligvis ret i, at der er enkelte tråde af bestemt værdi. Problemet er så blot, er der er så langt mellem perlerne, at folk forlængst er løbet skrigende væk. For slet ikke at tale om den nye og søgende entusiastiske sjæl, der måske for første gang lader sig lokke ind og uforvarende stifter bekendtskab med de værste excesser uden filter.
  Og derudover ca 1000 gange tak, vi trækker jo helt sikkert på samme hammel

 3. Hej Ruben,

  Det hænder at der er en ok tråd på hifi4fjols, men når jeg googler et ord og resultatet indeholder hifi4all tråde, så går jeg konsekvent udenom disse. Fordi, helt ærlig, hvem gider travle igennem alt det lort for at finde de få guldkorn? DIYaudio.com eller audio asylum giver en langt bedre dækningsgrad af brugbare svar.

  Mvh
  Kristoffer

 4. hvis man mener det er bevaringsværdigt, så findes der altså web rippere, hvor man simpelthen rykker alt fra en hjemmeside ned på en pc, og så kan man ellers søge der, og når Mikkel så har slettet tingene, ja så har man dem stadig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *