Thorens TD-124

I går blev vi så de stolte ejere af dette schweiziske præcisions-instrument, der dengang i 1958 i England kostede ret præcist dobbelt så meget som den engelske tekniske markedsleder dengang, Garrard 301. Om den var dobbelt så god er næppe sandsynligt, vi har aldrig sammenlignet, selv om denne skribent i et forlængst forladt tidligere liv faktisk havde ganske mange Garrard 301 og 401, på et tidspunkt over 10. Dårligere var den nu helt givet ikke og den eneste sammenlignende test, som jeg mindes at have set, gav da en utvetydig sejr til Thorensen over Garrard.

Nå, men den ser nu fin og noget fortabt ud dér i sin håbløse mikrolille plinth. Hvad vi så skal med dette klenodie er til gengæld ganske let: Det skal vist blot sælges til en fornuftig liebhaver derude, som derefter kan påregne en livslang tro tjener i musikkens tjeneste, og det kan enhver vel altid bruge for en god og lav pris. Bud modtages gerne..

Efter dette lille kommercielle sidespring skal vi til det mere alvorlige i dag. Fruen skal ud og hente vores nye brugte Mercedes stationcar, og det giver lidt ekstra dobbeltarbejde her til morgen for denne skribent. Hvis det lyder som sprogligt “dobbelt-konfekt”, så er det naturligvis fordi denne skribent allerede dagligt arbejder helt vildt meget for meget. Nå, det er heldigvis særdeles lyst-betonet, og så er det samtidigt menneskeligt ganske stimulerende. Glæden over IKKE at være i hifibranchen giver nu osse altid et lille ekstra bidrag af lykke.

Det er også i alt for mange hififorretninger en ren retrætekamp, som vi ikke misunder nogen. Hvis man ikke kæmper for at sælge en smule “op” til folk, der essentielt og med uhyre god ret er fuldstændigt ligeglade med LIDT bedre og STADIGVÆK fuldstændigt ligegyldige identitetsløse prut-produkter, blot til en højere pris, så eksisterer firmaet ikke i næste måned. Og hvis man gør sig alle disse forgæves anstrengelser for at missionere blandt de berettigede vantro, så spilder man sin tid i en grad, så man alligevel ikke er der til næste år. Eller desværre for mange forfærdeligt meget før. Fat det dog, Otto I andre derude: Man kan IKKE GRADVIST omvende nogen til noget, hverken til kristendom eller til hifi. Omvendelsen til hifi og andre trosretninger er IKKE og KAN IKKE være en proces, den må nødvendigvis være en fuldbyrdet REVOLUTION. Hvor der indtræffer et nødvendigt paradigmeskifte i kundens opfattelse af lyd, så den nyligt omvendte selv bliver en nødvendig spiller i fascinations-udviklingen og drømmen om den store lykke. Dér ligger fremtiden og hvis man ikke fatter det, så luk da. Fat DÉT før banken.

Kan man så næsten ønske sig mere? Ja, man kan altid drømme om de JBL dobbelte 2235-subkasser, som er undervejs. Til passende basfundament til vores største biografhøjttalere med 2 JBL 15-tommere pr side er ialt 4 ekstra 15-tommere jo egentligt kun passende. I et ret lavloftet rum på 30 m2 burde 8 stk. 15-tommere plus det løse med adskillige tusind watt til rådighed vel dække os nogenlunde ind. Info følger hvis ikke den her lille Lenove-skodpad er vibreret i smadder til den tid.
Kommer bilen da ikke snart, Kim i Kbh. skal jo da snart have sine længe ventede højttalerboxe over. Nå, lad os så blot sammen vente på noget forhåbentligt RIGTIGT godt!

3 meninger om “Thorens TD-124”

 1. har både 301-401 og td124 og 301eren spiller klar bedst hos mig

  Men sådan et statement kan jo altid skydes ned når man ikke har samme arm og plinth

  Jeg ved du holder af at klaske dig på lårene af grin når vi hifiamatører ytrer os om lyd, så jeg vil nøjes med at sige at 301eren i mine forsøg bare virke som om der er mere styr på det hele

  Du burde jo beholde den alligevel for godt ser den ud

 2. Ok nej, sådan er jeg slet ikke, og springet fra 301 til SME 30 var såmænd slet ikke ret stort. jeg har ikke den fjerneste ide om 124 eller 301/401 er bedst, faktisk har jeg så vidt jeg husker aldrig hørt en 124. det var forresten Hifi World, der lavede den pudsige test engang.
  Nej, den skal have et godt hjem og hvordan man end vender og drejer det, så skal der nok osse noget af en solid plinth til for at en 124/301 kan stå lige der, hvor 30-eren bag mig gør. 30 cm. fra det store Altec VOTT´s udmunding…

 3. har en Garrard 301 og en Lenco L75
  Den Garrard er i dag min absolut favorit spillere.

  Min gamle Kuzma Stabi som hænger i fjedre i silikone-oliebad og er rem drevet bliver ikke brugt efter at jeg fik den Garrard op at køre.

  Galskab? måske

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.