Lidt drømme

 
Posted by Picasa

Så er besøget fra Australien lykkelig nylig fortid og hverdagen truer atter fra en helt skyfri himmel. Vi har efter et par dage i København ophobet en hel del arbejde for lige at udtrykke det en smule mildt. Der er leveret godt en ton isenkram til et østjydsk gymnasium og så skal det jo også lige forarbejdes en smule. Alene transporttiden i en fuldstændigt diminutiv Nissan Micra, som allernådigst og enndu mere -venligst er udlånt til os af min kære svigermor ad alt det her isenkram er betydelig. Ja faktisk så lang, at det ikke burde kunne lade sig gøre, og det kan det så næsten heller ikke.

Nå, vi er tilbage i sædvanlig god form i dag og billedet viser atter et igangværende projekt. Vi er kommet i behagelig besiddelse af en vodsom bunke JBL-isenkram: 6 stk. ss35H-basser med en egenresonansfrekvens på 20 hz og lidt ditto 2245H 18-tommers værk. Der er dermed dannet den nødvendige og givetvis også helt tilstrækkelige forudsætning for en både passende og ikke helt uvelkommen yderligere styrkelse af niveauet under 50 hz fra vores JBL bio-negermåshøjttalere. Som ikke har deres afgjorte styrke lige der, under 40 hz er der ikke rigtigt noget niveau. Men problemer er til for at løses. Og løsningen ligger lige foran os på bordet der!

Så mangler vi vist kun et nyt hus til at installere skramlet i, for det bliver altså noget stort, det her. Et hurtigt sjus på “klamp” viser, at der kun lige akkurat er plads til at stille højttalerne ved siden af hinanden. Det er forsåvidt udmærket, men problemet består så desværre lidt mere uoverstigeligt og yderligere i, at man ikke længere uden professionelt klatreudstyr kan bevæge sig fra den ene ende af rummet til den anden. Som de sænkede vikingeskibe fra Skuldelev, som udstilles på Vikingeskibsmuseet i Roskilde, spærres indgangen effektivt ved, at højttalerne simpelthen rører hinanden. OG væggen, forstå¨s, desværre så altså på helt ganske og samme tid. Et vanskeligt projekt selv for os.

Det er nu heller ikke helt let at overkomme gymnasie-byggeprojektet, men alligevel let i forhold til det her, som er så forfærdeligt meget sværere. Og på den måde har vi så tryllet det oprindeligt svære om til det særdeles rimeligt overkommelige, hurra!
Trods ihærdig oppiskning er debattrådene omkring den muligvis forbryderiske sletning af for os at se jo fuldstændigt overflødige gamle skraldespands-tråde på hifi4all ved at dø ud. Nu har vi ikke rigtigt kikket med i den senere tid af oplagte grunde, men ligefrem at anskue det som nærmest en forbrydelse mod dansk kultur som en vis Spencer bedyrer, var da næsten ved at sende denne skribent terminalt hysterisk gestikulerende-grinende ned baglæns af kontorstolen. Det værste er vist næsten, at fjolset helt givet mener det, ja faktisk er han vist efterhånden så langt ude, at han må tage sammensætningen af Matador-mix til hjælp (sic!!). Vi kan ikke anbefale denne tråd for nogen med svagt hjerte, dertil er den simpelthen for komisk. Og også ganske tragisk på sin egen uhyre komisk-selvhøjtidelige måde.

Ikke meget bedre er det, at den tidligere særdeles respekterede billedguru hifi-branchemedlem Otto også giver sit besyv med. Nu har Tape Connection, hvor han vist arbejder, fornyligt overtaget hifi-salget af Beyerdynamic-hovedtelefoner, som vi selv sælger. Blot aldrig hifi- modellerne og det vil gerne love at fortsætte med. Nå, mon ikke Otto hellere skulle give sig i kast med dette ikke helt ikke-herkuliske arbejde, noget bliver der nu nok at se til. Ikke ret meget egner sig trods alt bedre til net-handel end let-forsendelige og ganske stødsikre hovedtelefoner. I stedet for nu, hvor han guddødeos har været inde og google, hvor mange af de udslettelses-tråde på hifi4all. som omfatter en forlængst afdød sælsom dansk hifiskikkelse.

Resultatet var vist hele 4 og disse ville kunne “copy pastes” på ca. 1 minut og dermed bevarer noget bedre end de frønnede skibe fra Skuldelev. Som vist iøvrigt også var temnmeligt udtjente, da de døde, ikke ganske uligt det afdøde danske ikon her. Ak ja, de problemer, de problemer han dog kan se eller finde på, vor gamle respekterede ven. Problemer, der er så lette at løse, at det simpelthen er umuligt at se dem som problemer i andet end et fuldstændigt fundamentalt-fortyrret pseudo-univers.

Og så er det, at man ikke længere behøver undre sig over, at den landsomfattende hifi-kæde kaldet det ikke længere helt retvisende navn “Hifi Klubben” ikke længere reklamerer på de danske hifi-fora. Det er der nu ikke noget nyt i, det har de ikke gjort ganske længe faktisk i al den tid vi selv har siddet og rystet på hovederne her i huset. Over al den dumhed, som blev huset derude på den virtuelle hifi-losseplads. De er tydeligvis ikke dummere end alle andre fornuftige forretningsmænd hvortil vi jo også regner os selv.

Alle fora og alle interesser “sander til” med samme natur-nødvendighed som Hanstholm Havn. Når folk som overtåben Spencer dagen igennem på sit arbejde år efter år efter år konstant kan bidrage til alle debatter på alle fora indenfor alle områder, så er det naturligvis kun fordi han producerer blot og bar “varm og tom luft”, ALDRIG nogensinde andet.
Til gengæld er DET HER så til gengæld kulturhistorisk interessant i modsætning til alle de forlængst stendøde hifi-tråde, for hvor var det dog, at det gik så grundlæggende galt i det danske uddannelsessystem, at det formåede at udklække en mand af Spencers format? Tanketomhedens aldeles ubestridte mester, simpelthen, selv lokale opkomlinge som Otto Jørgensen og måske lidt ubeskedent denne skribent bliver aldrig andet end “runners up”
Godt gået og atter engang tak for de fine JBL-enheder, som blev rigtigt billige . Helt sikkert på grund af jeres årelange indsats. Tanken om, at vi selv skulle have hjulpet til denne deroute er naturligvis fuldstændigt fjern..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *