5.7 millioner

Fornyligt skete der store omvæltninger i Ægypten. Ellers også gjorde der ikke, hvad der i virkeligheden skete eller vil ske er forlængst overladt til det reneste gætteri. Nyheds-nomaderne er forlængst draget videre til nye brændpunkter. Eller rettere, de fleste asf disse permanente nomader drager naturligvis aldrig helt til selve brændpunktet, det er osse let personligt ubekvemt og undertiden måske ligefrem små-farligt. Uden at der dog ellers siden 2 verdenskrig er blevet dræbt danske nyhedsfolk. Helst sidder man meget menneskeligt-forståeligt allerhelst i bekvemme omgivelser, traditionelt allerhelst i hade-nationen Israel, hvor der altid er rarest at være med ro og civiliserede forfold.

Derfra beskriver man naturligvis også bedst Israels permanente barbari overfor alt og alle på samme måde som den europiske romantik romantiserede de vilde og oprindelige folk som de nordamerikanske indianere. Uspolerede som de var af civilisationens og demokratiets permanente ondskab levede de vist i en naturlig lykke-tilstand. Mærkeligt at de også uden de hvides indblanding havde opfunder marter-pæle og rituel flåning og skalpering og andet godt fra den oprindelige civilisations grusomme tradition. Måske de ikke var så forfærdeligt flinke disse i den europæiske forløjede og fantasi-bårne tradiition glade permanent fløjtende vildmænd i deres lykkelige naturtilstand.

Det her skal kun tjene til at beskrive, at en stor del af de fremtrædende mediepersoners virkelighedsopfattelse er solidt baseret på drømme, ønsketænkning og formentligt basalt velmenende fantasier om en bedre verden. Som naturligvis altid er en helt anden end den eksisterende og mindst totalt anderledes end ens egen. At anerkende denne sidste som den bedste i dansk nyhedsformidling ville jo desuden både være racistisk og anti-tværkulturelt. Mærkeligt når man nu ellers godt kan påstå, at man med vilje har slået sig ned i den allerigtigste bydel, som vi selv har. Men altså blot ikke i det bedste af alle lande, det ville være racistisk naturligvis en smudi værdi-relativeret af, hvem der i det politiske spektrum måtte udtrykke det.

Nu sidder den danske nyheds-mafia så og fodrer den danske offentlighed med det, som den gør bedst. Fuldstændigt ligegyldige gætterier og anden sniksnak om overhovedet ingenting. Tag nu tilfældet Ægypten, et land, som ikke kan brødføde sig selv og aldrig nogensinde kommer til det med eller uden den nuværende kolossale befolkningstilvækst. Hvad kommer der til at ske der og hvad sker der forresten efter at militæret har afsat parlamentet. Ja, alles gæt er legio, medierne er forlængst forsvundet som de tidligere gjorde fra Haiti og Tunesien og utallige andre steder. Vores eget gæt er nok ca. et sted midt imellem, Ægyptens fremtid ligger nok nærmere det permanente morads i Haiti, fuldstændigt afkoblet som landet er uddannelses- og råstofmæssigt. Med sine 80 millioner indbyggere, langt det mest folkerige land i regionen taler vi om en uhørt tikkende bombe, som ingen nogensinde vil kunne desarmere, allermindst landets egne militære styrker, som blot fortsætter landets ulykkelige kleptoktatiske tradition siden faraonernes tid.

Og så over til Libyen, hvor nogen skyder på nogen. Særligt meget folkemord er der nu ikke over billederne, som bestemt heller ikke allesammen virker som om de lige kommer fra skudlinien. Billederne af det, som kaptajn Haddock politisk ukorrekt men til faktuelt ganske korrekt ville have kaldt “hale-negre”, de oprørske frihedskæmpere eller hvad eller hvem de nu kæmper for, fyrer hjernedødt deres våben af op i luften uden mål og med. Samtidigt vokser mediernes selvskabte krav om forøget militær indsats fra EU, NATO eller FN mod den grusomme diktator. Uden som sagt at denne skribent har set særligt grelle eksempler på monumentale folkemord.

Nå, det kan så komme, disse morderiske angreb fra luften. Det er tydeligvis manges håb blandt mediefolk og danske forsvars-analytikere, hvoraf en af de sidste i går underholdt med de fine muligheder for at bombe Gadaffis vistnok 12 eller 13 baser (hvorfor ved denne idiot ikke det nøjagtige antal?) Spændende at iagttage en sådan kolossal handlekraft fra det ellers totalt impotente danske militær, som i sin fortsatte komiske “pirat-jagt” som en gæstfriheds-nyskabelse nu tilbyder korrekte bedetæpper og halal-mad til eventuelle mørke-mænd inden de korrekt frigives igen.

Åbenbart har blodtørsten så endelig besat det danske øllebrøds-militær for skal Gaddafi have dada! Ikke fra danske fly, naturligvis, men bank skal han have. Også Mette Fugl fra Bruxelles berettede om mulige EU-militære sanktioner mod Gaddafi, interessant mest fordi EU intet militært samarbejde har. Alligevel kunne Fugl`-en pippe, at “nu var en beslutning om aktion ikke så langt væk som den havde været (cit. efter hukommelsen)” Pis og papir, pip-Fugl! En beslutning om væbnet EU-orkestreret aktion er hverken kommet nærmere eller længere væk. Der har nemlig aldrig været blot teoretisk mulig. Fordi det HELLER ALDRIG tidligere i langt værre regionale situationer var været blot den allermindste handling herfra. Prognoserne for koordinerede aktioner kan vist roligt fremskrives uændrede..

Hvorfor drømmer om man så i medierne om noget, der aldrig nogensinde vil ske. Mest fordi det naturligvis aldrig kan være nogen nyhed at sige, at et totalt impotent kæmpe-bureaukrati naturligvis aldrig vel kunne intervenere militært i en uafsluttet borgerkrig. Udover det faktum, at når der ingen foregående tilfælde af handlekraft i langt grusommere situationer, så er det svært at forud-diskontere aktiv indsats. Kampen mod krumme agurker til hver en tid, se DET er en værdig kamp, som desuden har den fordel, at den kan vindes!

Nå, erfaringerne fra kampene mellem Rommel og Montgomery i Libyen ( og dem mellem Graziani og Auchinleck og de andre lige inden) demonstrerede tydeligt, at kampe i åbne ørkenområder afgøres af flyherredømmet. Når Gaddafis bvittelille flyvevåben ikke endnu har gjort noget TV-nyhedsseværdigt videre ondt, kan man nu nok regne med, at det er fordi det slet ikke kan. Trods alt har det libyske militær i Gaddafis tid aldrig nogensinde været i krig mod nogensomhelst så ret godt fungerer det garanteret ikke. Som permanent fredstidsmilitær naturligvis aldrig gør eller kan gøre. Se blot på “Esbern Snare” og dens komiske kamp!

Udover det, så er indbyggertallet i Libyen sølle 5.7 mill. eller nærmere nok deromkring. Ro skal der såmænd nok blive snart og nogen social trykkoger-eksplosion fra den libyske befolkning kommer der selvfølgelig ikke. Det her er blot en klan-krig om kolossale oliereserver, ikke nogetsomhelst andet og den ender som sådanne snart også uden bombninger. Fordi der er nok til alle og det var der også under tyrannen Gaddafi. Alt lortearbejdet blev udført af millioner af ægyptiske og afrikanske gæstearbejdere som det sig hør og bør også i de små emirat-stater. Problemerne for tiden i Libyen er småproblemer for libyerne men til gengæld katastrofale for de hjemsendte mere end en million ægyptiske gæstearbejdere og afsmitningen på den ægyptiske subsidie-økonomi. Hvor intet endnu koster det, det gør, fordi ingen herskere tør. Sætte den nødvendige pris, lyder det forresten bekendt her i landet?

Nyhedsmedierne er p.t. totalt-fikserede på Libyen ene og alene på grund af de gode TV-billeder (godt nok ikke helt så grusomme som svadaerne fra reporterne sikkert derinde på luksushotellerne langt fra fronten) som indtil fornyligt Ægypten. Altsammen ændrer det blot ingenting: De 5. 7 mill. skal nok få det helt fint med utallige importerede tjenende ånder som de hidtil har haft, de 70 mill. får det til gengæld tilsvarende langt værre end før uanset hvilken kleptokrat/teokrat der kommer til magten. Om det bliver tilhængerne af den klassiske solgud Ra eller andre mørkemænd er vist mere underordnet. Hvor svært er det at gætte? Let, fordi der ingen anden redning er.

4 meninger om “5.7 millioner”

  1. Man kunne sammenligne med at Kina tvangsflyttede 12mio mennesker ved seneste opdæmning af Yangtze floden for et par år siden. Der var langt større protester end de måske 20% af Libyens 5,7mio indbyggere, men her gjorde vores kære presse ikke noget særligt ud af det. Det betyder nemlig ikke noget for dansk økonomi eller terrorrisikoen om 12 mio kinesere er sure og kede af det. Men demokrati i et muslimsk land, det er god markedsføring for de vestlige samfund…

  2. Jeg hørte radio idag.. I radioavisen interviewede de først Danmarks ambassadør i Japan som fortalte at japanerne tog tingene temmeligt roligt, jordskævl er så almindelige at der undervises i hvad man gør i folkeskolen, på universiteterne og der holdes jævnligt øvelser på arbejdspladserne også. Så ja, det var da lidt kaotisk, men ikke mere end at folk ved hvad de skal gøre og får tingene til at fungere alligevel..

    Lidt senere havde de så fået fat i en journalist i Kina som fortalte om uro og panik i gaderne i Japan, uden at komme nærmere ind på hvordan hulen han kunne observere det helt fra Kina.

  3. Ja og nyhedsmediernes skabelon er som altid en finde en japansk dansker i Danmark og bede ham/hende ringe hjem og spørge hvordan det går. I går var det så desværre for relevansen én, hvis familie boede i Tokyo, som ikke var ramt særligt. Ja faktisk så man vel egentligt ikke i de klip jeg så nogen væltede huse. De er vist bare dygtige til at bygge derovre. Udover det har man så heller ikke længere erindring om, at langt mindre skælv tidligere har medført langt højere tsunamier, faktisk op til 70 m. osse på langt mere befolkede kyster med helt anderledes følger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *