Nye proportioner

 
Posted by Picasa

Vi skal lige atter engang sige tak for den fortsatte strøm af pæne ord i forbindelse med den nylige nærdøds-oplevelse og Palle, det var sindssygt meget alt for meget. Men så meget større tak naturligvis!
I vores delvise rekonvalescens i går blev der tid til at teste firmaets nyeste nærfeltsmonitors. Proportionerne er svære at få på plads på billedet, for godt nok er hornet ganske stort, men baskassen er til gengæld ganske lille. Den monterede noget sølle-lille 14-tommers JBL basenhed viser vel egentligt bedst tendenserne her i hytten. Der er sådan lidt “vildtvoksende Kridttids-tordenøgle” over udviklingen, hvor det efterhånden ikke længere kan blive stort og upraktisk noknok. Det der i går var temmeligt stort, er nu sørgeligt utilstrækkeligt lille. Og det store er nu så stort, at det dårligt lader sig transportere op af trappen længere, virkeligt en formidabel forhindring a la den tidligere nævnte ulykkelige “Irske kæmpehjort” for den videre udbredelse. Dens kolossale gevir siges jo også at have hængt fast i alle væksterne hvorfra man så iøvrigt ved det fra.

Nå, denne lille nye er nu ikke meget større end at den faktisk godt kan stå på det skrivebord, hvor denne blog bliver til. Blandt andet fordi den anvendte diminutive Lenovo Thinkpad er så helt ubegribeligt lille, ja næsten ligeså lille som er helt ubrugeligt langsommelig. Man sagde jo “Aldrig igen en 9. April (inden retskrivningsreformen red.)” og vi siger: “Aldrig en Lenove skod-pad!” Eller måske man bare ikke får en skid for 2500,-, den her er ialtfald ikke en skid værd så det har man ikke rigtigt gjort.

Vi har et fif til dem, der måtte mangle intellektuel underholdning i disse tider, hvor samtlige 3 danske hifi-fora er fuldstændigt simultant-stendøde udover de sædvanlige færre og færre exhibitionistiske hard-core “grej-onanister” (SE MIG, SE nu hvad jeg har fået og NU har jeg bestilt noget andet og det bliver helt vildt fantastisk godt selv om jeg aldrig har hørt det men det ved jeg bare indtil næste måned hvor der skal komme noget nyt-osv ad nauseam) Det er faktisk lidt værre end vores egen rejse, der trods alt er solidt baseret på, at endnu mere af det samme er endnu bedre. Og da ganske særligt hvis man kan stable det ovenpå hinanden..

Ja, helt rask er denne skribent naturligvis ikke men i forhold til de virkeligt syge derude er det nu en slags let influenza der tillige i perioder går over. Og så det intellektuelle: Med den stupide danske titel “Rejse gennem det 20. århundredes Europa”, genudsender DR K en formidabel hollandsk dokumentar, der pin-pointer særligt formative historiske begivenheder. Det her er simpelthen i mange afsnit en suveræn “tour de force” i væsentlighed og enestående tværfaglig fortælleteknik. Man kan allerede godt begynde at glæde sig til afnittet om 1980-ernes engelske minearbejderstrejke, men der er heldigvis masser af afsnit i serien “InEuropa” Sæt trygt zaptor-boxen til position “serie-optagelse”, det her er altså rent guld! Og derudover vil vi godt advare om, at vi efterfølgende vil “høre” vores læsere i dette pensum.

2 meninger om “Nye proportioner”

  1. Hej Poul,
    Jeg er helt enig mht. DR K serien, det er klart seværdigt. Nu du nævner minearbejderstrejkerne kommer jeg til at tænke på The Men They Couldn´t Hang og deres fremragende 1986 album How green is the valley. Prøv at søg på "Shirt of blue" på Youtube og få en smagsprøve. Dette nummer omhandler netop strejkerne og viser autentiske optagelser. Mvh Allan

  2. Jamen den har vi ligefrem på LP og alting! Lige det afsnit om strejken er stort set så meget anderledes som noget kan blive end TV-dækningen af kæntringen i Præstø Fjord. I det sidste tilfælde er det en god historie at opsøge den skole i Gilleleje, hvor 2 af koma-eleverne gik tidligere. Og jo, de var også kede af det der var sket oppe i Gilleleje, bliver nyhedsdækning overhove3det ringere teoretisk?
    I modsætning til InEuropa-afsnittet om strjeken, hvor man har fat i de muskelmænd, som bankede løs på politi m.m. ved diverse "picket lines" og efterfølgende gik i hundene, fordi de aldrig senere fik job. Eller de koner, der støttede deres tabende mænd og aldrig senere talte til de frafaldne..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *