Ud med Wegener!

 
Posted by Picasa

Så er det dag for en større om-rokering her i huset. Vores billedskønne originale møbelklassiske Wegener 3-1-1 stue er under “ned-gradering” til en simplere Stouby model 3+2. Den gamle er langt pænere, men den nye signalerer til gengæld helt tydeligt “business” For hunde og voksne i rigtig voksenstørrelse. Det er et vanskeligt valg mellem den betydelige signalværdi i at besidde disse skønne danske møbelklassikere overfor mere elementære krav om at have noget at smide sig i. Og lige dér vandt mageligheden og hundene. Sig endelig til derude, hvis disse møbel-perler ikke skal kastes ud på det åbne marked med risiko for at få et dårligt hjem. det fortjener disse massive egemøbler i fjerlet næsten svævende design altså ikke.

Billedet i dag er af noget gammelt. Det vil sige, det er ganske ny-produceret i USA og endnu nyligere ankommet til os. Dette sidste siger vel ligesom lidt sig selv og er mest skrevet for at demonstrere denne skribents uendeligt dybe tænksomhed over de selvfølgeligste ting- som den evige tvangs-tænker, grundlæggeren af engelske QUAD, Peter Walker sagde det i et interview da han forlængst havde passeret de 80: “I can´t stop thinking, can I?” Det var ikke fordi denne evindeligt foretagsomme mand tænkte tvangstanker, tankerne tvang ham blot livet igennem til at virke!

Som de fleste med normalt syn vel allerede har set, er der tale om et par såkaldte “large format drivers” fra forlængst hedengangne Altec-Lansing i Oklahoma City. Helt hedengangne er de så lige knapt, men mange enheder laver de nu ikke og disse har været et godt stykke tid undervejs. Der er tale om kolossalt kostbare enheder med en vægt på godt 13 kg. stykket med en lydgengivelse i den absolutte referenceklasse. Det vil sige, hvis man altså lige kan finde et horn, der passer, og det er til gengæld ganske overordentligt skidesvært, fordi alle andre producenter af drivere og horn i mange årtier har valgt JBL´s 2-tommer som industristandard. ALT passer på JBL og INTET passer på Altec. Det er måske derfor vi selv passer så godt på dem, siger denne heller ikke voldsomt socialt vel-tilpassede skribent.

Til gengæld bliver jeg så så meget mere vel TILPAS ved at sidde og kikke på disse fine Alnico-drivere af design “Anno dazumal”, som prøjserne siger det. Veltilpasheden bliver heller ikke mindre af at vi åbenbart har sparet en god billion kroner ved at købe de her spritnye drivere, man er jo trods alt en typisk smålig dansker. Fornyligt harcellerede vi lidt over en annonce fra net-pseudonym “Tadman”, der annoncerede netop disse drivere fra 1970-erne med en nypris på 30.000. Lad os udtrykke det på den måde for “Taddy”: Driverne koster i dag den fyrstelige sum af 550 dollars pr. stk. spritnye og det er lige knap nok 30.000 selv om man runder op. Udover at de 550 dollars så også i dag ud af den lille fabrik allerede er langt mere end dengang i 1970-erne. Man kan helt trygt gange med både 5 og 10, afhængigt af hvilken ende af 1970-erne vi snakker om.

Vi skal anbefale alle “i markedet” for disse drivere straks at glemme disse nylige næsten kriminelt-opskruede fiktive førpriser og straks købe disse nye. Og vær blot rolige, vi HAR et sæt originale at sammenligne med og de ER fuldstændigt ens! Og helt, helt fantastiske, næsten som scenen med Askepots museproducerede genbrugskjole. Alligevel har jeg det stadigvæk lidt skidt med, at jeg for adskillige årtier siden blot smed sådanne drivere med truthorn og alting i en affaldscontainer. En smule dumt i bagklogskabens klare lys.

Nå, vi holdt en mindre ølsmagning i går og helt i “top gear” er denne skribent ikke helt endnu. Den pudsige forening af “Danske Ølentusiaster” har ellers traditionelt en kåring af årets danske øl på vej. Og dér går det godt nok godt, siger de da. Sidste år kom der adskillige hundrede nye øller fra danske producenter, og det skulle være godt. Siger disse elskeligt-entusiastiske torskepander, for se jer dog omkring! Det sidste ktrav kan godt nok være vanskeligt for den vistnok blinde lokal-formand, men det betyder nu ingenting, han kan alligevel bedst lide at høre sig selv tale. I ét væk, næsten værre end denne skribent siger min kone.
Enhver idiot kan da for Hulen se, at sortimentet af specialøl i samtlige danske butikker skrumper helt vildt meget de seneste år og processen fortsætter. Priserne styrtdykker på danske specialøl og det umuliggør simpelthen den nødvendigvis omkostningstunge distribution med pantflasker og pis og papirnusseri. Der er helt tydeligt gået “svineavl” i massevis af disse danske mikrobryggerier. Ligesom de rigtige dybt forgældede svineavlere fortsætter de med at sprøjte deres produkter uden tilsyneladende at have opdaget, at langt de fleste forlængst er stendøde. Fordi de adresserer et forlængst forsvundet marked.

Vi siger ikke at det er godt, at det er gået sådan, blot at det er et faktum. Vi er nu heller ikke særligt kede af det og da slet ikke nu med en let hovedpine og forhåbentligt forbigåenede lettere morgenkvalme. Det meste af det i smagte mest som “rævepis og terpentin”.
Ud med det, og ud med Wegener og ind med ægte langtidsholdbar kvalitet. Og lige dér er tidens tand jo såre ubarmhjertig mod disse amatør-øllerter, for hvad var det lige der skete med alle de utallige øl-nyheder fra de senere år af? Ja, de endte vist bare der, hvor øllet altid ender, ganske fortjent og frændeløst..! Ingen nok så forstyrret jubel-optimistisk øl-entusiasme kan erstatte ægte kvalitet, højst forplumre den ubekvemme og ubehagelig sandhed. Om at Verden i tiden er ved at fjerne de vildesste vildskud blandt de stadigvæk stærkt “skide-sprællende” danske øl-amatører og det er vel egentligt sundt nok.

4 meninger om “Ud med Wegener!”

 1. Det må så være dagen hvor vi "brugere" udfylder tekstområdet? Hvad ser vi her; en monsterstor ( for os andre) magnet fra Great Plains Audio. to styk endda og en mikrofon, sikkert medtaget for at vise størrelsesforholdet på magneterne?
  Så idag vil du sige noget om at man kan komme langt når basisvarerne er iorden og ikke noget billigt bras fra Kina og at amerikanerne stadig kan noget old school med kvalitet?
  Eller de spiller ad H til og kan bedre bruges som dørstoppere?
  Jeg spiller over til den næste bruger!

 2. Wegeners møbler ville ikke på nogen måde skæmme her, tværtimod, men mageligheden og praktiske hensyn har gjort os til indehavere af en knap så æstetisk hjørneløsning til 6 bagdele eller bare 2 sløve padder på skjoldet, som det næsten dagligt hænder at den bliver brugt til.

  De der magneter kan vist ødelægge magnetstriben på et sygesikringsbevis på stor afstand (siger han, der 3 gange har placeret sin tegnebog på toppen af sine jbl med uheldigt magnetisk resultat til følge)

  Har du egentlig ikke snart flere truthorn end et symfoniorkester?

 3. PS. Ovenstående indlæg skulle bekræftes med ordet 'nosseri' ?!?!

  God weekend til de, der har sådan en under opsejling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *