Jule-hjerter

Nu ved vi ikke, om det længere er en del af ny dansk folklore at sidde og “flette sine/vore jule-hjerter sammen” som en af de største danske poeter så rammende udtrykte det. Vi taler om den alt for tidligt afdøde Thøger Olesen, der muligvis må dele titlen af “dansk verdensmester i oversættelser” men salig Sonja Rindom, men der uddeles af mangel på kandidater så hverken sølv eller bronze-medaljer i disciplinen. Dertil var de 2 nævnte simpelthen for suveræne.

Ikke meget mindre suveræn var den melodiske behandling af Thøgers tekst af en anden gigant i dansk musik, den ligeledes tidligt afdøde danske super-sanger, Gustav Winckler. Helt frit fot kvalmt utidigt føleri står Gustav og Thøger i denne på engelsk potentielt følelelsespornografisk-klæge sag distancen stolt som engang den danske sømand. Inden “futmælksmatroserne ” tog over som i den danske flåde dernede i Golfen Det er jo nærliggende at komme til at tænke på disse utrættelige bekæmpere af den uendelige og uophørligt supplerede buffet” i denne fede tid. Man får fornyet respekt for disse uforfærdede og hurtigt-voksende “danske kæmper” allerede her efter den første julefrokost. Det bliver næppe uden traumer at få disse trivelige tampe hjem igen efter endt tjeneste. Ikke mindst udskiftningen af garderoben kan være vanvittigt strabadserende. Ups, jeg synes osse selv denne skribent, den ellers helt ægte søulkeætling, mærker denne skæbne true en smule (atter her tak til Sonja Rindoms herlige gendigtigt af “The Rime of the Ancient Mariner” af Samuel Coleridge/”jeg føler skæbnen true/for med min pil og bue/jeg skød en albatros”) i form af stadigt strammere skjorter. Ikke helt galt, men heller ikke alt for godt. Eller måske bare JUL.

Nå, selv om fletning aldrig har været denne skribents spids-kompetence er det vist bare at komme i gang. Det er lige denne skønne årstids-syssel og muligvis et par andre indendørs-ditto, som vi vil bedrive (snedrive?) helt indtil på mandag i vores lille familie. I den anledning skal der lyde de allerbedste ønsker om en skøn jul til alle vores kunder, partnere og forretningsforbindelser, venner og læsere. Der er heldigvis mægtigt mange sammenfald mellem dem og tak for det, allesammen!

6 meninger om “Jule-hjerter”

  1. glædelig mellem- og bagjul – må det nye år blive endnu bedre for dig og den smukke frue end det forgangne

    Jeg har endnu ikke fået læst i "absolute Poul" men håber der bliver lidt ro på en af dagene til et godt kig

    massere gode tanker fra Humlebæk

    Ruben

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *