Store forhold

 
Posted by Picasa

Nu har denne skribent aldrig ejet et dedikeret apparat til fotografiske optagelser, og det ses naturligvis af ovenstående teknisk noget mangelfulde billede. Der er tale om et vue igennem et par af vores stuer med bonede gulve og alting og afbilder vores primære lydsystem. Det, der måske ligner et dobbelt sæt Rogers LS3/5A i det fjerne er vores ATC SCM 300 aktive højttalere, som spiller mægtigt godt og er muligt mægtigt meget dyrere. Eller måske snarere VAR, erosionen af den almindelige respektabilitet af hifien har vel efterhånden ædt godt ind i dem. Engang i hifiens velmagtgsdage i 1970-erne kunne man normalt opnå mindst halvdelen og ofte 2/3 af nyprisen ved salg brugt.

Anderledes i dag, hvor man sagtens på et års tid kan tabe mindst 80% af nyprisen, så som investering svarer det til fornuften i at opkøbe Enron-aktier. I dag altså længe efter firmaet forsvandt, på et tidspunkt var anderledes fornuftigt, ikke mindst for den tidligere direktør Jeffrey Skilling, der nu godt nok er spjældet på¨dobbelt livstid. Helt så hårdt straffes sagesløses køb af hifi vel næppe, men helt godt er det heller ikke. Til gengæld belønnes så køberne og hurra, det er os selv! Mere herom snarest.

Inden snotnæsen i dag helt får nedlagt denne skribent, der kæmpes en udsigtsløs retrætekamp i disse minutter, så for en gangs skyld et glædeligt budskab. Som viser, at der tilsyneladende alligevel er en slags håb for “civil courage” i selv større bymæssige magelige “bløddyrs-samfund” som Århus. Nu ligger også også ganske tæt ved Randers, hvor den gamle frihedshelt Niels Ebbesen jo “vog den kullede greve Gerhard d. 3”, så området ligefrem “emmer” af indestængt frihedskamp. Ellers også lugter her bare lidt, ordet “emme” har jo tillige en betydning af stinke..
Tilbage til de glade “tidninger”, der drejer sig om en publikumsmæssig fiasko. Ikke en, som sikkert ret mange havde ventet eller blot turdet håbe på, men som alligevel skete.

Den mere prosaiske historie er, at der i stedet for 3 planlagte forestillinger i denne weekend i Århus Musikhus med planlagte 500 publikummere pr. aften blot er solgt sølle 300 billetter IALT. Derfor har man klogeligt aflyst forestillingerne i morgen og på søndag, men gennemfører vistnok i dag. Hvis nogen skulle have lyst til at overvære det planlagte foredrag, så er det altså ganske let at få billetter og heller ikke spor for sent. Og så tilbage til det positive, nemlig i virkeligheden mest at publikum simpelthen kollektivt har droppet dette foredrag. Den optrædende er nemlig ingen ringere (de findes næppe heller ringere) end Clement Kjærsgård, kendt fra utallige, ulideligt rædselsfulde, sygeligt konfrontatoriske, oppisket-maniske såkaldte debatprogrammer. Som tydeligvis alle har den nødvendige fællesnævner, at de da ikke kan være lavet i mandens hjemby Århus siden publikum så ensstemmigt har stemt med veto på Billetnet.

Det forstår denne skribent kun alt for godt, selv at øjebliks “zapning” forbi blot et billede af denne vandfaldstalende mand er nok til at miste appetitten. Kun kokken Søren Gericke fremkalder hos denne skribent en næsten tilsvarende akut rædsels-reaktion og han har da til gengæld så vidt vides en diagnose for kronisk sygdom. Det går tydeligvis bedre for Clement i København, hvor han stadigvæk huserer hæmningsløst (lidt mildt udtrykt synes vi) i licensbetalte DR. Signifikant nok og forhåbentligt da ikke andre steder..Nå, der skal være plads til forskelligehed og ingen er vel mere forskellig end vor gamle bysbarn, som vist forresten er opkaldt efter en anden dansk frihedskæmper, “Skipper” Clement. Om han hed det eller blot havde “tusket” sig til en kyst- eller sætte-skipper eksamen ved historien intet om. Blot er frihedskæmperne i dag så dem, der kæmper sig fri for at opleve Clement, som tiderne dog skifter. Gårsdagens frihedshelte er nutidens maniske meningstyranner..I det her heldigvis ganske særligt uheldige tilfælde ved deres blotte nærvær.

Det gør de så tilsyneladende også i andre dele af aldeles forplumrede DR (med eller uden Plummer ombord). For eksempel er det da bemærkelsesværdigt, at ingen faguddannede danske journalister har turdet imødekomme kravene fra forskellige åh så humanistiske sider om, at alle programmer i DR skal præges afgørende af totale lallende amatører. Følsomme og kunstneriske amatører, ganske vist, men vel i virkeligheden netop derfor så meget STØRRE amatører. Vi taler simpelthen om alle programmer fra en kant, hvor for eksempel det kroniske tågehorn, success-forfatteren (forhåbentligt mest i København..) Carsten Jensen, skal være “hus-ekspert” i udenrigspolitiske programmer om diverse krige. Med den eneste men til gengæld også nødvendige kvalifikation, at han har tåget om emnet tidligere. Følelser til medie-magten, kvalifikationer på historiens losseplads.

På samme måde skulle en kvindelig skønlitterær forfatter naturligvis og selvfølgeligt kunne erstatte både incest-ramte og deres behandlere og samtlige forhåbentligt sagkyndige sociale myndigheder, fordi det ifølge DR-programdirektør Morten Hesseldahl er så langt mere interessant at høre, hvad det er hun FØLER omkrindg incest. Fordi hun har skrevet så indfølt om emnet hvis man da eller teoretisk kan det.. At ikke alle danske organiserede journalister reagerer nogenlunde ligeså entydigt som det århusianske publikum ved udsigten til at skulle genopleve Clement Kjærsgård fatter vi ikke.

Hvad Hesseldahls venner i diverse kunstmiljøer har med journalistiske traditionelle væsentlighedskriterier at gøre fatter vi “nada” af. Måske fordi der ingenting er at fatte eller fordi snottet blot har sejret. Ad Helvede til!, som salig LO-formand Thomas Nielsen formulerede det, uden at nogen vist senere har fattet, hvad han mente. Med eller uden dennes skribents influenza-hoved i dag er og bliver det totalt vrøvl, men den gamle pamper Nielsen var vist ligeglad. Han var en af den slags fagforeningsfolk, som de heldigvis ikke laver dem længere. Med ham som ven behøvede hans medlemmer dengang da aldrig at frygte arbejdsgiverne. Arbejderne må have været hårde dengang, og “hey!”, det var de. Ole Sohn var dengang i min studietid som SID´er allerede forlængst færdiguddannet kommunistisk fagforeningsformand i Horsens.

Til gengæld kan man sommetider sagtens forstå, at noget går ad Helvede til. Tag for eksempel dette vidtudbredte og -promoverede salgsslogan for et japansk elektronikmærke fra tiden omkring hvor denne skribent efter en kort og hektisk tid på Århus Universitet blev kandidat. dengang var en inderligt talentløs københavner (ja, dem igen!) ved navn Freddy Poulsen med et kuglerundt hoved om et mindst ligeså kugle-rundbuet kronisk-smørret grin. Hans “ry” bestod i datidens monopolmedie DR-TV at sidde og grine idiotisk mens han klimprede hjælpeløst på sin banjo. Det var folk tilfredse med dengang på samme måde som med hende der den næsten afsprittet-ferske Ingrid og evigt Fætter Højben permanent-bølgede Otto Leisner. Tiderne var anderledes og som nutiden viser så måske slet ikke alligevel. Senere blev “Frække” Freddy Poulsen en ret kendt og skattet kunstner, så måske han står foran et nyt gennembrud indenfor det nye “følsomme, kunstneriske TV”? Vi håber det ikke men det kan desværre ikke afvises. Gys, for han var altså helt usædvanligt Foska-drengsagtig skidegrim
Åh, og så glemte vi næsten elektronikfirmaet Sanyos helt urimeligt stupide slogan fra dengang Freddy hed “Fræk” til efternavn:: “Freddys frække lille banjo lyder bedst igennem Sanyo”….

12 meninger om “Store forhold”

 1. Sædvanligvis lidet troværdige kilder hævder at en anden elektronikgigant, nemlig Electrolux, i sin tid ville introducere deres støvsugere på det amerikanske marked og det skulle naturligvis også gøres blandt andet ved hjælp af et mundret slogan.

  I Danmark (og sikkert også Norge og Sverige) havde mand behændigt markedsført sig med "intet suger som Electrolux", hvilket jo svinger meget fint. Og de dygtige oversættere genbrugte naturligvis sloganet, der så blev til "nothing sucks like Electrolux". Hvilket jo er det oprindelige slogan ganske overlegent, da det jo rimer.

 2. Glad for at jeg ikke er den eneste, som synnes Clement Kjærsgaard er ulidelig. Hans far var der ligesom noget mere substans i.

  Hvem husker i øvrigt ikke udtalelsen "Prick over the i" af Jytte Hilden – eller Helle Degns "I am in the beginning of my period" – hendes ministerperiode, men sådan var der vist ingen af tilhørerne i det udviklingsland, hvor hun holdte den famøse tale, der opfattede.

 3. Nå jo, så hørte jeg i øvrigt en sjov historie fra Nasser Khader engang (tro det eller lad være):

  Et europæisk firma ville markedsføre en hovedpinepille i et arabisk land. Derfor lavede de en lille tegneserie. I første billede var der en mand med ondt i hovedet, i næste billede så man så en hovedpinepille, og tredie billede viste så manden fra første billede, men nu glad og smilende, fordi hovedpinen var væk.

  Fin lille annonce. Firmaet havde bare glemt at tage højt for, at man på arabisk læser fra højre mod venstre…

 4. En historie, der desværre ikke kan linkes til en kendis, men derfor er den stadig meget sød.

  Et dansk par er på et hotel i London, og kan ikke få varmeapparatet til at virke, så de ringer ned og fortæller om deres kvaler med apparatet: "we screwed and we screwed but it didn´t get any hotter"

  mvh Lars

  P.S. Poul, kan antallet af kommentarer ikke stå øverst som på mange andre blogs, så man hurtigt kan se om der er nye kommentarer?

 5. Gerickes programmer munder nu altid ud i at man både har lært noget om anstændig kvalitet (her råvarer, men kvalitetsbevidsthed er universel) og har fået inspiration til at lave ordentlig mad fremfor hundeæde og dameblads-pesto-soltørret-tomat-gratteri, som ellers hærger i de danske køkkener.

  Brugbart output kan Clement ikke præstere, omend han garanteret kan imitere lyden af en briggs og stratton, så ikke et ansigt indenfor tre meters radius er tørt.

  De der SCM 300 spiller bare latterligt sindssvagt godt og højt. Skulle der blive pladsmangel så ringer du bare. Jeg har et sted de kan stå lunt og tørt.

  PS. Dumme slogans er overalt. For at blive i fødevareregi:

  "Carlsberg: Probably the best beer in the world"

  Kun sandsynligvis? (og nej, det er så langtfra verdensklasse!)

 6. Ha, ha, en Briggs og Stratton – jeg tænkte nu på noget mere hen i retning af en Lyncoming turboshaft motor.

  Da Søren Ryge og Gericke lavede det der program med at stege lam på bål i sin tid var ikke et øje tørt…

 7. "Carlsberg: Probably the best beer in the world"

  På en pub i Dublin havde de omskrevet det til:

  "Carlsberg: Probably a lager"

  Og så serverede de iøvrigt ale iblandet blendede østers.
  En alternativ smagsoplevelse !

  cheers

  Tom

 8. Bare lige så vi har sprogkundskaberne på plads:

  1. Engelsk for begyndere: (for beginners)
  Tre hekse ser på tre Swatch-ure. Hvilken heks ser på hvilket Swatch-ur?

  Og dette nu på engelsk:
  Three witches watch three Swatch watches. Which witch watch which Swatch
  watch?

  2. Engelsk for viderekommende: (advanced english)
  Tre kønsopererede hekse ser på tre Swatch-ur-knapper. Hvilken kønsopereret heks ser på hvilken Swatch-ur-knap?

  Det hele igen på engelsk:
  Three switched witches watch three Swatch watch switches. Which switched witch watch which Swatch watch switch?

  3. Engelsk for eksperter: (at the end)
  Tre schweiziske hekse-kællinger, som ønsker sig at være kønsopererede schweiziske hekse-kællinger, ser på schweiziske Swatch-ur-knapper. Hvilken schweizisk hekse-kælling, som ønsker sig at være en kønsopereret
  schweizisk hekse-kælling, ser på hvilken schweizisk Swatch-ur-knap?

  … og igen på engelsk:
  Three Swiss witch-bitches, which wished to be switched Swiss witch-bitches,wish to watch three Swiss Swatch watch switches.Which Swiss witch-bitch which wishes to be a switched Swiss witch-bitch,wishes to watch which Swiss Swatch watch switch?

  Screw down your expectations (Richard Møller Nielsen til verdenspressen)

  We wanted to play with long balls (Dansk landsholdsspiller)

  Two chocolate balls, please (Biker-Jens i bagerforretning i USA)

  You are invited to take advantage of the chambermaid (Information til
  gæsterne på dansk hotel)

  The prick over the I (Jytte Hilden)

  I am in the beginning of my period (Marianne Jelved)

  Til en tjener på en engelsk restaurant: "I would like to pay the building"

  Dansker på en engelsk pub: "Can I borrow the toilet?"

  Dansker på vej ud fra toget i Underground i London: "Let's get out in a
  fart!"

  Hørt på lejr: Please don't clean your dishes in the shower. Use the snake
  outside instead

  En dansk turist forsøgte at krydse gaden i New York og var nær blevet mejet
  ned af flere biler. En politimand havde set det hele og råbte: – Did you
  come here to die? Turisten råbte tilbage: No, I came yesterday

  En dansk advokat var på ferie i London og var ude i byen med nogle venner
  om aftenen. Da de skulle hjem, tog de en taxi, og advokaten skulle sidde
  foran ved siden af chaufføren. Advokaten åbnede døren til højre og
  konstaterede: Oh yes, the rat is on the other side here in England

  Dansker på engelsk restaurant: I would like to have a bloody beef please.
  Efter en lille pause siger tjeneren: And maybe you want it with some
  fucking potatoes?

  En dansker spurgte en englænder: "Do you have a smoke?" – hvorpå
  englænderen svarede høfligt, men ironisk: I'm sorry, but I don't cigarette"

  En dansk familie med engelske middagsgæster: "We serve fishingballs to
  dinner" Engelsk gæst: "I didn't know the fish had balls!"

  Dansker, som blev stoppet af engelsk politi: Excuse me, what is the fart
  limit?

  Amerikansk "far" til familiens danske au pair-pige: Do you want to use the
  rest room before we drive cross State?" Pigen: "No, I can do it in the car"

  Dansker til en skotsk tjener efter forgæves at have gennemsøgt
  morgenbuffeten: "Do you have round-pieces in the hole taken?"

  En dansker kom til at fyre en ordentlig bøvser af på en engelsk pub.
  Folk kiggede lidt underligt på ham, og hans respons var rimelig
  højlydt: "To rape is not a crime"

  Ved indvielsen af olie- og gasmesse i Norge: This is the biggest mess I
  have ever seen

  Dansker på tyrkisk bar: Tomorrow I want to go to the bitch with an umbrella

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.