“Du burde købe dig en tyrolerhat!”

 
Posted by Picasa

I dag som lovet et uendeligt stemningsfuldt nå ja, altså såkaldt stemningsbillede fra et hjørne af vores beton-beskyttede firmadomicil. Hvorfra vi i forholdsvis sikkerhed som den tyske feltmarskal von Paulus dybt under jorden i det sønderbombede Stalingrad kan iagttage den terminale selv-destruktion blandt danske hifientusiaster. Historisk interesserede vil muligvis erindre, at samme von Paulus først blev udnævnt til “Feldmarscall” umiddelbart inden Stalindgrads endelige fald udfra den forunderlige Hitler-rationale, at når ingen tysk feltmarskal nogensinde tidligere havde overgivet sig, så gjorde von Paulus det nok heller ikke.

Hitler tog som bekendt fejl og det gjorde von Paulus vel i virkeligheden osse. I stedet for at begå det forventede selvmord med sin tjeneste-Luger (selv de mest bestialske troende nazister forventede trods alt ikke Hokkaido/Bushido-riddernes japanske specialitet, det ceremoniellee harakiri), overgav von Paulus sig til russerne, godt lakket til, hvis man skal tro traditionen. Dernede i de tyske beskyttelsesrum stod forplejningen i tydelig omvendt proportionalitet med situationen ovenpå jorden, hvor de tyske soldater døde af sult og afkræftelse og kannibalismen florerede. Om Paulus således ligefrem var en helt er vel måske lidt rigeligt for meget sagt. Ikke desto mindre blev hans noget pauvre aktive krigsindsats i Stalingrads gourmet-paradis alligevel en slags uhyre tvivlsomt højdepunkt for von Paulus.

Han overlevede ganske vist 2. verdenskrig i modsætning til over 90% af de andre tyske tilfangetagne fra Stalingrad som det veritable levende “krigs-trofæ”, som han var. Her videreførte russerne en ældgammel krigstradition tilbage fra i det mindste Romertiden, hvor tilfangetagne høvdinge blev ført i triumftog til Rom. Straks derefter blev de som en selvfølge henrettet og meget bedre gik det vel i virkeligheden ikke for den slagne von Paulus. Totalt ydmyget, ensom og marginaliseret boede han til sin død i 1957 i en grå beton-lejekaserne i det ligeledes “historisk skraldespands-dømte” DDR. Det er lidt af en trist historisk konklusion at drage, at han helt sikkert havde fået sig både et bedre liv og ikke mindst et langt mere hæderværdigt eftermæle ved at have fundet Lugeren frem med rettidig omhu, men sådan er menneskelivets veje og ikke mindst vildveje så forunderlige. Sjovt at tænke sig, at en forlængelse af éns fysiske liv som von Paulus´ så endegyldigt kan afslutte samme liv, både forlæns og baglæns…Mest sjovt hvis man altså ikke lige er von Paulus.

Og så tilbage til vores egen beton-bunker efter denne lille historiske ekskurs. Som lovet i dag et lille ufuldstændigt og heller ikke vanvittigt vel-fokuseret billede af en mindre del af vores unikke samling af Akubra-filthatte. Den er helt givet unik alene derved, at alle modellerne er i størrelse 63 og mon ikke man også ret trygt kan antage, at ingen anden end denne skribent vil være åndssvag nok til at anskaffe så mange. Det er vældigt vanskeligt at give igen på den indlysende indvending, at man jo trods alt kun har ét hoved. Og når man så alligevel som mand forkølet forsøger sig, så er éns argument noget lamt.

Vi har ligefrem en såkaldt Akubra-hat model “Hampton”, som godt kan gå for at være den gemsefjers-hat, som den danske “Schlager-König” Johnny von Seimar engang så bredt-smilende besang. Ellers er de fleste af Akubras modeller nu forsynet med en fornuftig hatte-skygge, så éns ører ikke bliver “ædt” af solen. Derudover burde alle hundeluftere på denne regnfulde tid af året unde sig selv en tur i den lange Drizabone oilskinsjakke og en Akubra model “Sombrero”. Denne model er simpelthen den ganske oprindelige superhøje “Hopalong Cassidy-westernhelte-hat” par excellence og giver alle mænd med veludviklede mindreværdskomplekser som denne skribent et tiltrængt højde-løft. Måske vi skulle prøve denne model til den kommende hifi-udstilling. Eller måske bare en mere undselig tyrolerhat, mere i stil med dem, som en del unge mennekser (sikkert grundigt inspireret af denne skribent) jo er begyndt at gå med. Grinagtige skodhatte helt tydeligt uden læderbånd, men alligevel en slags hatte. Ungdommen er måske ikke helt så dum som den ellers altid har været.

Det er der så til gengæld ellers sædvanligvis modne mennesker, som der er, helt vildt åndssvagt dumme, men det er for regulære læsere af denne klumme naturligvis ingen overraskelse. Der er jo trods alt ingen interesse som er så ædel, at der ikke findes et højtråbende kor af tåber, som man ville ønske i stedet samlede på det fra Anders And & Co.så attråede “magenta-røde frimærke” Disse nutidige menneskelige “tegneseriefigurer” opretholder, få i tal og færre i betydning, den selv-suggererede illusion, at det, som de siger, betyder noget. For nogen eller noget og en slags ret har de vel. I det mindste er de da fjernet fra gader og stræder mens de skriver deres mageløse tomgangs-sludder til gavn for almindelig ro og orden, en vist ofte overset “civil gevinst”

Det kan da være særdeles underholdende på en ganske vist vist særdeles morbid måde at læse om, at én eller anden tåbe ved sin egenhændige dybt anonymiserede test endelig vil afsløre en bestemt pickups helt sande lyd. Somat en certificeret idiot ville påstå, at han kunne flyve ved blot at baske forvildet med armene. Men naturligvis kun, når der ingen var, der så på det. Det sidste er vist alment diskvalificerende i almindeligt omdømme og det er det første vist i virkeligheden også.
I disse sammenhænge er det særdeles klogt, at absolut ingen forhandlere i umindelige tider har stukket snuden i dette dræber-bistade, hvor alle stikker alle og det hellere end gerne. “Alle” er ganske vist uhyre få her men blot så meget mere angrebslystne.Derfor er dagens råd fra os det samme velmente som i går: Hvad i alverden laver du der, Otto, ex. AV Precision? Der er altså lidt selvvagt “Friedrich von Paulus”-syndrom i det her. Kom dog væk indet det er ALT for sent inden eftermælet ryger helt.. For for sent er det allerede og det har det forresten længe været. Tag den sidste 3-motors Junckers Ju-52 ud af dette inferno, Otto!

8 meninger om ““Du burde købe dig en tyrolerhat!””

 1. Mon ikke Von Paulus tro mod sin vanlige elegance havde en Walther P-38? Det er i hvert fald et langt bedre håndvåben end en luger P-08

  Men ellers er det da heldigvis ikke tyrolerhatte, du salmler på. Der er sgu noget meget fedt over sådan en hat – altså sådan en du har, ikke en tyrolerhat. Den sidste lugter lidt for meget af Johnny Reimar i smølfeland.

  Han skulle vist i øvrigt være en ganske udmærket producer, den gode Johnny. Blot kan det undre, at han så laver sådan noget rædselsfuldt musik selv.

 2. Jamen det er da den klassiske Akubra "Military"-model med valgfri opklapning af den ene side for et mere friskfyragtigt "look".
  Reimar gjorde vel blot det for en producer eneste rigtige (som senere stjerneproduceren Daniel Lanois snork snork-musikalsk): Han konkurrerede aldrig i musikalsk kvalitet med sine klienter med levede fedt alligevel.

 3. Takket være dagens blogindlæg har jeg nu fået den nok mest møgirriterende sang nogensinde på hjernen. Om JR er nok så meget blandt topproducere i danmark, rokker ikke en tøddel ved dette faktum.

  Poul, som straf burde du blive lænket til chefstolen og tvumget til at 'samhøre' tyrolerhatten via truthorn indtil undertegnede slipper af med sin indre melodi. 😉

 4. En solid dosis med Dissing og Andersen på slap line med Svantes Viser har omsider fordrevet tyrolerhatten. Sindssygt god udgivelse. Helt oppe på DR-niveau, og (filt)hatten af for det.

  Kan se at Otto har givet dig spejlet i dag Poul. Meget belejligt når man skal vælge en passende bør.

 5. Billy Mo var jazz-trompetiist, Schlagersanger, professor i psykologi, børnepsykologi og musikterapi. En sjov personlighed, uden tvivl…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *