Totalt sammenbrud

Hvis man i går oplevede vores lille firma som helt usædvanligt vanskeligt at få kontakt med, så skyldtes det fra inden middag engang og dagen ud et totalt sammenbrud hos teleselskabet 3. Det betød, at der hverken var telefonkontakt eller mail-mulighed, kommunikationen var tilbage til det gode gammeldags med breve og duer og megafoner og signal-bål og aldis-lamper. Det sidste mest anvendeligt efter mørkets frembrud, de andre heller ikke videre anvendelige selv i dagslys.

At så undertgnede i atter en heroisk indsats for at levere adskillige alt for store og tunge kasser kørte vores budcykel i smadder hjalp heller ikke ligefrem på det allerede noget tvivlsomme humør. Ikke mindst fordi det først allersidst på dagen blev klart for denne skribent, at der var tale om et totalt 3-sammenbrud og ikke noget isoleret IT-sygdomstilfælde her i kompagniet.

Nå, i dag er det ligemeget og alt ser ud til at køre igen. Dog ikke i Frankrig, hvor balladen fortsætter omkring, ja hvad egentligt? De danske medier rapporterer fra de voldsomme noget ungdomsprægede uroligheder i de franske gader. Det sidste er jo ikke ualmindeligt i andre oprør, og de unges tætsiddende hættemåge-lignende (om sommeren, forstås) hovedbeklædning kan sagtens skyldes det halvkølige vejr. Ellers må man vel noget nøgternt sige, at de her “galliske gavflabe” på gaderne vist ikke tænker sig alt for meget om og de unge som altid allermindst, ungdommens umistelige privilegium. Det, de protesterer imod, er simpelthen noget af det mest tåbelige, denne skribent nogensinde har hørt om. De kunne i praksis fuldstændigt ligeså godt have protesteret mod det hastigt fremadskridende efterår. Eller tidevandet ved Mont Saint-Michel, som er særdeles voldsomt.

Pøbelens parlament, en anden stolt fransk tradition, protesterer gudhjælpeos mod en ændring af pensionsalderen. Det kunne sagtens have været en ædel sag, hvis det ikke havde været fordi Frankrig har i særklasse verdens laveste pensionsalder. Den gennmsnitlige tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet er helt vanvittige godt 58.5 år. Selv om det ER lokkende for denne skribent at kunne gå på pension om blot 4 år og det naturligvis en pension, som man ikke selv har sparet op. Alene af den grund, at man aldrig uden at have vundet i Lotto ville have kunnet nå det..!

Det har man selvfølgelig aldrig kunnet nå. Sådan lidt skematisk er man altså i Frankrig under forsørgelse fra 0-20 år og så igen fra engang lige inden de 60 og til de godt 80 år, der er den forventede neo-franske levealder. Halvdelen af livet, simpelthen efterløn for hele folket. Skidegodt, hvis der ellers var råd, hvilket enhver idiot udenfor den danske journaliststand naturligvis burde kunne sige sig selv, at der naturligvis IKKE er. Den franske regerings forslag om at øge pensionsalderen fra grinagtige 60 år til ikke meget mindre grinagtige 62 år er ikke blot nødvendigt for at balancere det franske statsbudget blot nogenlunde nødtørftigt.

Selv denne lille justering af pensionsalderen vil først om adskillige år virke blot en utilstrækkelig smule positivt i en globaliseret verden, som desværre blot til den tid vil have bevæget sig et for Frankrig langt værre sted hen. Med fortsat udflytning fra højomkostningslande som Frankrig og først fra dem med de mest forrykte sociale overbuds-politiske sociale lovgivninger. Så kan man iøvrigt ligeså meget, som man har lyst, verden vil oversvømme de sidste som den ca. 2 gange dagligt oversvømmer hele området omkring billedskønne Mont Saint-Michel. Med det samlede atlantiske oceans akkumulerede kraft.

Selv om det lyder ret godt med den dér totalt skatteyderfinansierede pensionsalder om blot 4 år for denne skribent, trist man ikke er franskmand. Her i huset indbetaler vi nemlig selv flere hundrede tusind om året til private pensionsordninger og tænk blot hvor mange Altec-truthorn man kunne få for det. Det andet med “både pose og sæk” lyder næsten alt for godt til at være sandt, og det er det så naturligvis osse!
Rent “samfunds-økonomisk pyramidespil”, simpelthen, hvor Fanden altid tager de sidste! Virkeligt en ædel sag at demonstrere for for alle de unge! Som hvis de danske unge inden boligboblen bristede havde protesteret for at den danske stat skulle indbetale den fiktive friværdi på datidens huse på en konto i Schweiz til andre og vidtfremmede mennesker. Monumentalt dumt, med desværre ikke dummere end de franske protester.

3 meninger om “Totalt sammenbrud”

  1. Ville de ikke være meget nemmere for de sure unge at vælge hver sin 58-60-årige og give vedkommende halvdelen af deres løn? Så passer pengene vil igen og de vil jo åbenbart så frygtelig gerne af med flere skatte-euro. Euroer? Hvad hedder sådan nogen i flertal når de er danske?

  2. …der er måske en ikke umiddelbart indlysende grund til, at de unge går på gaden: ved en forhøjelse af pensionsalderen bliver flere "ældre" fastholdt på arbejdsmarkedet – det medfører en større ungdomsarbejdsløshed, da det naturligvis bliver sværere for en ung, uerfaren fløs at skulle kæmpe mod en erfaren rotte om de få jobs!
    Men franskmænd er sgu også særdeles frankofile – jfr. venligst bare de elektriske systemer i deres biler!

  3. Det er mit indtryk at der er mange, som benytter sig af den aktuelle sag til at udtrykke deres generelle utilfredshed med den førte politik. Det handler altså ikke i særlig høj grad om, at de udviser utilfredshed med det konkrete lovforslag. Og der er da også mange unge fra de belastede forstæder i de franske storbyer, som deltager i optøjerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *