Tak til alle gode kræfter…

..og det gælder både Jeppe, Christian, Thomas, Lars, Peter og Erik i vores fortsatte jagt på den klassisk-gotiske London-taxa. Intet mindre kan vel beskrive denne Quasimodo-rundbuede model i model “Fairway” med lav indstigningshøjde, passende for os ældre mænd.
Ellers forventer vi at udkomme senere i dag med en ekstraudgave. Fruen i huset har nemlig ret sensationelt forhåndsgodkendt et ellers allerede fra starten fuldstændigt dødfødt projekt, og det er denne proces, vi vil forsøge at dokumentere. Det drejer sig om et andet rundrygget projekt, som indeholder nogenlunde samme robust-rustikke charme som den så attråede taxa.

Vi taler om en noget pudsig udgave af det klassisk-lavstammede Onken-baskabine med en 15-tommers Altec 416 med et stort Westrex-multicellehorn løseligt placeret ovenpå i en noget truende positur. Hornet er forsynet med en Altec 288-8K kplpenorm mellemtonedriver og ydermere en klassisk JBL 077-pipdiskant. Lyden er ganske sensationel. INTET har med garanti nogensinde lydt ligesådan eller sådan her nogen steder på kloden, allermindst den ægte (og dermed eneste relevante) musikalske såkaldte “begivenhed.

Lige i den retning adskiller den sig naturligvis ikke fra alle andre højttalere og så er det forresten ganske ligemeget, hvor meget folk derude snakker om deres eget forlængst perfektionerede anlæg. Som alligevel altid er på gennemrejse til den endnu større grad af forunderlig fuldendt perfektion. Det her system spiller dog ganske usædvanligt fantastisk godt hvis det altså tilfældigvis præcist er den lyd, som man ønsker. Simpelthen hifi med en så kæmpestor “lydlig lup” permanent monteret, så man bliver opmærksom på alt muligt, som det garanteret aldrig nogensinde har været meningen, at man skulle høre. Sygt på den fede måde!

Det er naturligvis fuldstændigt distraherende og heller ikke det mindste korrekt. Eller i det allermindste lige det mindste. Det er dog altsammen rigeligt for undertegnede og så er det tillige et bevis på usigelig kærlighed fra fru Mathiasen, at hun ganske frivilligt lukker disse Altec Model “Darth Vader” ind i stuen.
Kald det kærlighed…?

3 meninger om “Tak til alle gode kræfter…”

  1. Ja, nu må det være på tide med de lovede billeder. Hvis ikke må fruen på banen. Vi skriver år 2010 og der har gået folk på månen, så det bør være muligt at uploade billeder.

    Vedr London taxien, så er det da bare med at komme i gang. Der kører alt for mange kedelige biler rundt. Det er muligt det blivere lidt dyrere end en Toyota Avensis, men glæden er så det højere.

    Kan i øvrigt læse på JP at næste step på den teknologiske udvikling indenfor hifi er trådløs overførsel af signalet fra HT'erne. Stakkels dem som har købt kalber for hvad en London Taxi koster – er det så spildt eller hvad.

    Nå, det var de billeder vi kom fra.

  2. Kurt: kabel freaks vil med de trådløse lyd overførsler indtog kaste sig over de luftarter der er i rummet – 99,999% oxygen frit lytterum – nu da verdens helium reserve er ved at slippe op bliver denne latterlige gasart særlig dyr – slut med balloner til børnefødselsdage – tilgengæld vil de rigtige tunge hi-fi drenge fylder deres lytterum med Helium mens de snakker med Mickey Mouse stemmer, kløjs i kanegiflerne og lytter til en eller anden kvajet testplade …. måske jeg er lidt fordomsfuld 🙂 – Poul det med London taxien er sjov men jeg tror du vil få mere glæde af en forvokset børnecontainer a la en Multipla eller Touran – det er trods alt vigtigts at få alle de store dejlige vintage ting hjem sikkert end at køre i noget sjovt – og som markedsførings stunt tror jeg dine pro kunder er ligeglade med hvad du kører rundt i når bare det ikke er en Mercedes cls 500 / BMW ditto og hvad smart asses ellers ynder blære sig med (og smart ass er jo ikke lige hvad man forbinder med den Australiana klædte hyggelige voksenversion af Karlsson på taget :-)) )

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *