“High Plains Drifter”

Nu er det måske ikke Clint Eastwoods bedste film, som vi i dag nævner i overskriften, og det kan man vel med nogen rimelighed påstå. For det første er den ikke instrueret af den senere mesterinstruktør Eastwood og for det andet er det en noget tynd film. Clints egen noghet mere end delvise “remake” af samme tematik, den noget bedre “Pale Rider”, kan blot ikke bruges i dagens tekst, da det er den danske titel på den første film, som vi skal bruge. Den hed det for datidens anderledes og langt sproglige stade det allerede noget stupide “En Fremmed uden Navn” Ja, naturligvis, det er vel sådan ca. definitionen på en fremmed. Filmen blev ikke nogen videre succes som vel ret beset fortjent. Filmisk lidt af en stivbenet krikke, sprogligt en del værre, sådan lidt “kryk-husarisk”.

Og så er vi tilbage ved en “Fremmed uden Navn” lige her i nutiden. I forbindelse med det ellers i dag grafisk ganske nylancerede danske netsted Nerds.dk ser vi en anden afgjort nyskabelse, nemlig “En Anmelder uden Navn” Tillige er det en noget forunderlig ting, som denne mystiske mand m/k har valgt at anmelde. Der er nemlig et BESØG og nej, der er IKKE tale om en mulig kandidat til en Michelin-restaurantstjerne. Nej, der er tale om et firma, Chord Co., som laver hifikabler. Vistnok, anmeldelsen kaster ikke videre lys over sagen og da ihvertfald ikke noget særligt positivt..

Tilbage til anmeldelsen, som såmænd blot er en god, gammeldags “dækket” pressemeddelelse med en anden overskrift. Om det kommer til at sælge nogen kabler er måske tvivlsomt. Hvad der er noget mindre tvivlsomt er det, at det ud af billedmaterialet er fuldstændigt klart, at der INTETSOMHELST KABEL fremstilles på “fabrikkens” såkaldte “premises” (husk, vi er i England). Eller stik eller for den sags skyld nogen videre montering. Det er der ikke noget usædvanligt i, hverken det ene eller det andet. Det mest bemærkelsesværdige ved denne “anmeldelse” er vel i virkeligheden, at man ikke engang gider forsøge at SKJULE det! Den eneste ubestridelige “in-house capability” (andre engelske ord), som man specifikt nævner i “anmeldelsen”, er evnen til at designe plastic-emballager til sagerne.

Ifølge “anmeldelsen” finder langt hovedparten af monteringen sted hjemme hos medarbejderne (!!!) Se, DET er til gengæld gengæld interessant, for osse i England gælder visse arbejdsmiljøregler og vi gad da godt se de reglementeret indrettede industrielle enkeltmands-arbejdspladser derhjemme.
Sagen er, at det muligvis kan være sandt, at kablerne samles lokalt på nogenlunde samme små-skalametode, som man tidligere så hos midtjyske koner, som sad hjemme og strikkede sokker til den gryende manufaktur-industri. At det så også muliggør firmaets naturlige “shoppen” hos de manuelle montører der er billigst, er vel heller ikke nogen uvelkommen “bonus” for Chord Co. Og derudover forbandet svært at efterprøve.

Denne produktionsmetode (som INTET har med rigtig kontrolleret produktion at gøre naturligvis, mere sådan lidt små-skala andelsmejeri, hvor alle de små leverandører pøser deres “sprøjt” i den samme store bøtte) er forresten den samme, som denne skribent udførte for en anden større dansk industrivirksomhed som dreng. Firmaet dengang hed det noget tegneserieagtige “Schiønning og Arvé” og solgte færdigpakkede lappegrejer til cykler. Vi drenge fik så en bunke af hver slags lapper og skulle efterfølgende lægge dem i æskerne. Med kvalifikationskrav svarende til en kyllingehjerne var det som med manuel lodnin g ganske let at finde arbejdskraft, men medarbejdere blev vi godt nok aldrig. Dertil var vi vel for kloge, for “for dumme” kunne man da ikke være..

Nå, til sidst som rosinen i pølseenden nævner anmelderen noget, som vi slet ikke vil kommentere. Der findes ikke helt nok ord i vores ellers sædvanligvis noget blomstrende ordforråd til helt at beskrive det helt absurde i citatet her, som vist skulle bevise, at firmaet derovre tester sine (eller hvis det nu er!) kabler på alt tilgængeligt udstyr,(past and present), andre engelske ord:
“Udenfor lytterummet, havde Chord iøvrigt de fleste eksempler på højttalere og elektronik fra de fleste producenter i verden, således at en besøgende altid kunne høre Chord kabler i et system der mindede meget om det vedkommende brugte derhjemme !”
Find selv på passende ord her, vi mangler mæle! Og rådet til samtlige danske fora for hifi består fortsat: Skriv dog noget SELV , det her er en hel del værre end SLET INGENTING at skrive! Og at kalde det mageløse pladder for en anmeldelse er simpelthen sproglig voldtægt!

7 meninger om ““High Plains Drifter””

 1. Det må jeg nok sige – sikken en lagerkapacitet de må ha' på den fabrik – "de fleste eksempler på elektronik fra de fleste producenter i verden"… Og dårligt sprog er det osse.

  Føj for pokker for en gang ludderjournalistik… Men det er jo desværre meget symptomatisk for det generelle journalistiske niveau på det her område. Reel kritisk stillingtagen eksisterer ikke – istedet hører man det evige mantra: "Ja men du kan ikke udtale dig om hvordan det lyder, før du selv har hørt det."

 2. Ja, man må vel sige, at argumenter om den her kolossale lagerkapacitet må henvende sig fra den udpræget ukritiske skribent til den fuldstændigt lige så intellektuelt vel-funderede kabel-kunde.

 3. Jeg får associationer til slutscenen i den første Indiana Jones film – der hvor arken bliver puttet i en kæmpe kasse, for derefter at blive kørt ind på et gigantisk lager…

 4. Hey – klap lige hesten – på forsiden står der ganske vist anmeldelse – jeg tror de roder med noget nyt design på nerds – men det er som det fremgår en "besøgsartikel" – mener at have set en besøgsartikel her om et besøg hos ATC loudspeakers (correct me if I'm wrong) og besøgsartikler er og skal vel ikke være kritisk journalistik (som en god anmeldelse der imod gerne skulle være) – derfor er det vel forkert at kalde det den chord besøgsartikel ludderstof…?
  At det er håbløst skrevet og fotograferet kan alle jo se – og at de hi-fi-sites der er i Danmark alle er drevet af amatører udi det journalistiske er jo ingen hemmelighed og set netop i det lys virker det måske lidt som at "nogle store drenge giver nogle lidt mindre drenge buksevand" i diverse klummer …
  Med andre ord … Er I så vrede på Sillesen, Kim m.fl. at det er værd at hidse sig sådan op over – vil det være bedre hvis der ingen hi-fi-fora/sites var?, hvis der ingen producenter af hi-fi var (udover b&o)? Jeg tror ærlig talt ikke det er den store forretning Sillesen får ud af at drive Nerds – (Hvis Thomas læser med kan han jo svare) og jeg tror ikke at det skubber synderlig flere højtalere over disken hos freaks.dk og er der noget galt med freaks.dk koncept som sådan? jeg husker fra tidligere tider at focal var nogle fine enheder og at man kan spare lidt på direkte køb af dem er vel OK?
  Jeg tror heller ikke at I frelser et eneste individ fra at købe et strømkabel til 100.000 ved at påpege latterligheden i de absurde priser – folk vil gerne tro – på gud, astrologi, Villy Søvndal og kabler – og selvom vi ikke har religionslighed i Danmark har vi dog stadig religionsfrihed

 5. Jeg er sgu ikke vred på Sillesen – men det gør ikke artiklen mindre absurd. Det er muligt, at det reelt er en besøgsartikel, og at man derfor bør stille andre krav til en sådan artikel, men det gør ikke frustrationen over at der ikke er et eneste seriøst medie, som tager alle fupmagerne ved vingebenet mindre.

  Amatører, ja det er de, og fred være med det – hvis de bare ikke så ihærdigt prøvede at fremstille sig selv som værende professionelle. Et af mine højeste ønsker for de forums var at de afskaffede alle de der halv-journalistiske indlæg, så længe de ikke kan gøre det helt. Har nogen lyst til at skrive en anmeldelse eller en besøgsartikel, så fint – men så post dem som et brugerindlæg. Den måde de gør det på får det til at fremstå som om de blåstempler al den svindel og fup, som findes rundt omkring.

  Jeg tror heller ikke, at det genererer det store salg – det skaber bare lidt opmærksomhed omkring produkterne. Og det kunne måske på den lange banes skabe et større salg, hvis ikke den type journalistik, som de bedriver var med til at slette den sidste rest af troværdighed i forhold til branchens påstande.

  Jeg ved ikke, om jeg skal føle mig smigret over at blive betragtet som en af de store drenge, mens Sillesen m.fl. bliver betegnet som værende de små – jeg synes nu det er omvendt, og selv om det ikke er pænt at give nogen buksevand, så synes jeg nu der er noget dejligt befriende ved at det ind i mellem lykkes de små drenge at give de store buksevand.

  Tror jeg at jeg frelser nogen? Nææh, for folk vil ganske rigtigt tro på alt muligt sært. Men kan man bidrage til at bare én åbner øjnene op for noget af al den fup og svindel som bedrives inden for den her branche, så er det da også noget. (jeg synes nu at Anders Samuelsen og Lars Løkke er nogle større narrehatte end Villy Søvndal – ikke meget men alligevel…)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *