Ekstraudgave

Ind imellem lykkes det for denne side og på dette sted at frembringe noget, som vi i smug er en smule stolte af. Det kan være pludselige blitzglimt af strålende og uventet indsigt i de mest komplicerede materier og det kan være pludselige perle-fund blandt de danske sprogblomster. Nå, den lykkedes ikke videre godt og det var delvist tiltænkt.

Ind imellem bliver alt dog sat på rette plads, inklusive os selv. På dagens Tekst-TV på TV2 har vi sakset dette mesterværk på en ganske vist tragisk baggrund. Vi bringer den lige først i fuld længde, alle bedes “prepare for sudden impact”, som man altid siger i “Star Trek” Hvorefter man sætter sig ned i de ikke sikkerheds-bebæltede stole dér på broen af “Starship Enterprise” med det måske ikke helt uforudsigelige resultat, at alle efterfølgende ryger rundt mellem hinanden ligegyldigt hvor meget (altså, læs:lidt!) de måtte have forberedt sig. Altid underligt at rorgængeren (ikke styrmanden, han var for klog til at stå ude i riv og rusken) selv i sejlskibenes storhedstid rundt forræderiske Kap Horn dog var kloge nok til at med et stykke tovværk at surre sig fast til rattet.

Senere blev mennesket åbenbart ifølge skaberen af “Star Trek”-universet, salig Gene Roddenberry, så kloge, at de åbenbart i farten glemte tidligere tiders geniale sikkerhedsseler. Udover det, så var samme Gene Roddenberry så vidt denne skribent ved, den første og vist hidtil eneste, som har foretaget en tur i rummet helt uden sikkerhedssele. Den ville også have været vanskelig at spænde forskriftsmæssigt, for da Gene Roddenberry foretog sin første og samtidigt principielt sidste rumtur, befandt han sig som aske i en urne, der efterfølgende blev spredt i det uendelige univers. Hvis det altså er det, prøver lige at spørge Stephen Hawking..

Tilbage til vores nyhed:
“25-årig dræbt af FORBIKØRENDE bil.

Kort før midnat fredag mistede en 25-årig mand fra Vejle livet, da han blev ramt af en FORBIKØRENDE bil på Skanderborgvej i Hedensted Kommune.
Manden var steget ud af sin bil for at lede efter en mobiltelefon, som han havde tabt, da en FORBIKØRENDE bil ramte ham, oplyser vagtchefen for Sønderjyllands Politi.
Ifølge vagtchefen havde den 25-årige tændt lyset på sin parkerede bil, men føreren af den FORBIKØRENDE bil, en 29-årig mand ligeledes fra Vejle, ser ham tilsyneladende ikke.” (vi har understreget det lidt hyppigt gentagne ord herfra for at øge den dramatiske “impact”)
Prøv lige igen at læse dette forbilledligt-korrekt kommaterede stykke kvalitets-prosa, som i absolut kort-form præsenterer uløste gåder i den helt tunge ende. Vi kunne i flæng spørge, om ikke langt de fleste ulykker i trafikken i virkeligheden sker som en konsekvens af FORBIKØRENDE biler, selv om der naturligvis kan være undtagelser. Bakkende og sidelæns-skridende biler, som dog må antages at være en mindre procentdel. De fremadgående køretøjer er antageligt en overvældende majoritets-faktor i samtlige uheld. Som jo desuden allesammen er karakteristiske derved, at de ikke hele tiden er FORBI-kørende, nærmere sådan en slags SAMMEN-kørende med et eller anden eller andre. Bevægelsen er dog den samme indtil vektoren ændres.

Derudover er det da bemærkelsesværdigt i gårs-nattens pisse-regnvejr at manden går ud af sin bil for at lede efter sin mobiltelefon, men det er nu næsten det mest sandsynlige i hele denne historie. Det kan jo være han tabt den en helt anden dag lige præcist der, eller måske er det blot et godt sted at kikke efter mobiltelefoner. Under alle omstændigheder giver det god mening at antage, at manden i denne søgen har haft lyset på bilen tændt, som det antageligt ganske korrekt anføres.

Men hør-hov, hvordan i Helvede VED de dog ved Politiet, at det var det med at glo efter mobil, som manden var i gang med, han er jo nu mindst ligeså sten-død som stjerne-støvende Gene Roddenberry, som det heller ikke længere tjener meget formål at udspørge om særligt usandsynligt usammenhængende episoder i den oprindelige TV-series første afsnit.. der er ellers adskillige, tro mig, jeg har set dem mange gange og fatter stadigvæk kun uhyre lidt. Den eneste alternative mulighed med hensyn til min manglende forståelse er først lige faldet mig ind og den fortjener til gengæld ingen særlig opmærksomhed!

Hvordan ved vi, at denne mystiske mand på den øde landevej ikke blot lavede noget helt andet og det ved vi vel reelt heller ikke. Til gengæld er det da en særdeles betryggende bemærkning, som vores (forhåbentligt ufrivilligt) humoristiske vagtchef ved Politiet her “fyrer af” om, at den FORBIKØRENDE “tilsyneladende..ikke ser ham” Det er jo heldigt nok hvis det skulle have været tilfældet , selv om dette “politimæssige forbehold” om den FORBIKØRENDE gjorde det med vilje eller ej faktisk er noget skummelt for at sige det mildt.
Men som Stephen King så eftertrykkeligt har bevist, så sker der mange uhyggelige ting ude på landet. Vi kunne tydeligvis starte dér på Skanderborgvej!

I den mere muntre (eller måske bare tragisk på en mere munter måde) afdeling skal vi i dag viderebringe et citat fra en kær “mate”, Brenton Hancock i Adelaide, Australien. Han sender et dybt citat ef den aldrende country-legende, Willie Nelson:

Willie Nelson commenting on his 75th Birthday
Whether or not you are a country music fan, these are truly the words of a deep thinker, and a highly intelligent person.
So simple, yet so profound!
Read the words of wisdom from that famous philosopher Willie Nelson, iconic country and western singer, on his 75th birthday below his esteemed portrait.
Only a man with such wisdom and maturity could be so concise and succinct in phrasing his feelings at this turning point in his life.
“I have outlived my pecker.”
Hedder en “pecker” på engelsk forresten ikke osse en “willie” Vits på vits, tragik på tragik!

3 meninger om “Ekstraudgave”

  1. Poul, kan du ikke snart skrive om noget fedt vintage hi-fi igen – man behøver jo blot at gå ind på en en vilkårlig netavis for at få bekræftet den danske journaliststands håbløse tilstand – – det er sku' for sørgelig læsning at få det hele i reprise her !
    …. og det er med garanti også sjovere læsning for dine kunder hvis de læser med på din blog at få lidt insider viden om LEAK, ALTEC, TANNOY, SME, anno 196? – Øs af din viden og lade de dårlige journalister være ligeså forbikørende de nu orker

  2. Kære Ruben, du har jo desværre ret, selv om det vel må gøre en klassisk litterat som du ked af at se ungdommen "labbe" de her Ritzau-telegrammer (som det vel nok er)i sig som om det var sandheden. Det værste er jo, at de dukker op alle steder både i trykte og elektroniske medier ganske ufordøjede og vel efterhånden kommer til at stå som den eneste og derfor reneste sandhed.
    Jeg skal nok forsøge at variere mine kampe selv om jeg da vist har ligeså svært ved at sejre noget videre indenfor den mere fornuftige del af hifien. Desværre den lille og skrumpende del..Vi er her heldigvis ikke bange for håbløse kampe, så vi skal nok gå elektronikvejen snarest igen.
    Det kan nu være svært at love noget bestemt, fordi jeg heller ikke selv har nogen ide om, hvad jeg skal skrive, når jeg starter…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *