Vores ven Jens Bygholm er død.

I dag vil vi ære denne mærkværdige mands minde. Vi skal henvise til en nekrolog i dagens JP, som gør god fyldest. Vores egne erfaringer med Jens gennem efterhånden adskillige årtier afslørede en uhyre følsom, selvkritisk og ydmyg mand bag al den altid glade, muntre og hjælpsomme facade. Det var vel i virkeligheden mest denne nøgne uforfalskede medmenneskelighed, som gjorde Jens uforglemmelig.

Da vi for ret præcist et år siden skulle købe hus var det helt naturligt at trække på Jens´ ekspertise, og det gjorde vi. Ingen andre var jo så klare i mælet som Jens og ingen så kompetente til at sortere alt det uvæsentlige fra. Der var alt det overflødige i livet og det helt ligegyldige i hus-tilstandsrapporter, som Jens kunne sortere fra som ingen anden. Tilbage var der blot det, som betød noget.
Fremover vil vi heldigvis blot ved at se os om altid kunne mindes Jens og hans klarsyn. Denne muntre, kritiske, uforfærdede og forfærdeligt følsomme mand, som ikke er her mere. Vi havde besøg af Jens for ikke ret længe siden, og når man “spoler filmen tilbage” var han der måske mest for at sige en slags farvel. På den særligt kærligt-drillende “Jens-måde”, hvor alt det væsentlige i livet blev kædet sammen, både liv og kærlighed og den fremtid, som aldrig kom.
Tak, Jens, for alt, hvad du var og alt hvad du gav.

Her tænker du på “Vores ven Jens Bygholm er død.”

 1. Kære Poul
  jeg sender dig denne kommentar i en lidt speciel situation. Sagen er at jeg siden Jens Bygholms død har arbejdet med at lave en udstilling med hans fotografier. Faktisk er det en plan jeg havde med ham før han døde, at han skulle udstille nogle af sine fotografier på Café Englen, som han havde et tæt forhold til og hvor han også var med i kulturselskabet Swung.
  Den sidste mail jeg har fra ham fra 15. april skriver han at han "efter at have tænkt og ledt" "nu endelig har 8 stk. retrospektive fotos klar til væggen".
  Det kom aldrig så vidt. men vi har både på cafeen og i swung
  snakket om, det kunne være en ide´,nu at arrangerer en mindeudstilling.
  Problemet er at jeg ikke kan finde adressen på, hvem jeg skal snakke med om det og hvem, der i givet fald vil kunne træffe en afgørelse om det.
  Derfor dette google-skud i blinde i håb om, at du eventuelt vil kunne lede mig videre til et tlf.nr. eller mail-adr.

  m.v.hilsen
  Jef Carstens
  Norddalsvej 1
  8200 Århus N
  jefcarstens@privat.dk
  mobil 23698381

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *