Jens Bygholm

I dag vil vi begrave vor kære ven og åndsfælle, Jens Bygholm, Verdensbilleder, og det bliver sørgeligt.
Det glædelige bliver så, at det bliver fra Århus Domkirke, hvor der næppe vil være en ledig plads, og denne ære times jo trods alt de færreste.
Endnu glædeligere er det så, at vores ven fra voodoo-kablefirmaet ZenSati med stor ildhu er i færd med at begrave sig selv. Jens´ død gjorde Verden meget fattigere, den sidste hændelse gør den til gengæld en lille smule rigere.

Måske en lidt sørgelig og helt utilstrækkelig sammenligning, men i sorgens største stund er der ekstra brug for al den opmuntring, som man kan finde. Vi kan iøvrigt med en vis forbløffelse konstatere, at vi åbenbart har en hel del norske læsere. I den anledning vil vi mindes den sidste og første og hidtil eneste nordmand, som vandt verdensmesterskabet i uspecificeret formel-racerløb. Det drejer sig naturligvis om den excentriske cykelsmed Theodor Fälgen, der vandt foran Blodstrupmose, Herbert von Schnellfahrer og Ronnie Middelsvensson og alle de andre. Vi vil tro, at sandsynligheden for, at en ny norsk cykelsmed nogensinde genvinder virkelighedens verdensmesterskab i Formel 1 med sin hjemmelavede bil er nogenlunde den samme, som at ZenSati-opfinderen har opfundet nogetsomhelst, den dybe tallerken ikke undtaget.
At det eneste norske mesterskab blev vundet i en mesterlig tegnefilm ændrer ikke på vurderingen. De andre påstande er allerede ren kulørt tegneserie alligevel.

2 meninger om “Jens Bygholm”

 1. Hej Poul min ven.

  Jeg er ked af at måtte rette dig. "Bjergkøbing GP" var og er ganske rigtig en mesterlig film, jeg har faktisk set den med min søn nyligt og vi grinte lystigt.
  Men der er altså tale om en animeret Dukkefilm og er iøvrigt en co-produktion mellem
  DR,SVT og NRK. Og Gamle Gunner "NU" har jo en fantastisk evne til at være elendig og helt fantastisk på samme tid.

  Muntre hilsener fra
  ATClark (Riis).

 2. OK,jeg udtrykte mig vist ikke særligt heldigt her, det er nu ikke fordi jeg ikke har set den masser af gange. Jeg blev vist grebet lidt meget af forsøget på at se tegneserieuniverser alle steder. Det må rettes: Det er kun i hifikabel-branchen, at det er tilfældet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *