Hvad hører du nu? Version 2

Nu er livet for de fleste en kompleks komposition. Vi vil nemlig i dag forøge at være politisk-korrekt høflige ihvertfald lige her til at starte med. Som alle andre høfligheds-formalia ændrer det blot ikke på dagligdagens trivialiteter, som for de fleste er fyldt ud med at “speed-date” alt det man kan og naturligvis allerhelst uden at konen eller kæresten opdager det. Når man så ikke lige gider det mere, så kan man altid benytte den sidste mentale sikkerhedsventil her indenfor vores egen lille verden. Og nej, vi er ikke endnu gået i den rene “Minnesota-selvbekendelseskur” og vil derfor ikke afsløre egne let-eller upåklædte nymfe-favoritter på nettet. Og nej, det er IKKE en slå-fejl for den populære australske voliere-fugl nymfe-PARAKITTEN.

Vi taler om et kuriøst fænomen, som på underlig vis hærger diverse hifi-fora, og som alle andre menneskelige aktiviteter afspejler denne let sygelige hobby også hele menneskelivet i mikrokosmisk format. Ikke bedre end den let formalinmølkugle-dunstende interesse fra ældre let-nussede mænd for frimærker, men heller ikke spor bedre. Hifi-interesse har absolut ingenting med musik at gøre, de to ting udelukker gensidigt hinanden fuldstændigt, og fordi det er nødvendigt og ganske uundgåeligt, så benægtes det naturligvis blot så meget mere ihærdigt. Sådan er livet som bekendt, de mest uundgåelige logiske sammenhænge og sandheder er altid dem, der benægtes hårdest. I nederlagets stund i slaget om Berlin under 2. verdenskrig kæmpede heller ingen ihærdigere end drengene og alle krøblingene for en forlængst tabt sag, mærkelig mekanisme..

Det siger jo også sig selv, at hvis man i et anfald af regressiv psyko-infantilisme har købt et højt hypet hifi-kabel med en produktionspris på en femmer til over 100.000,-, så er man som andre ofre i slige pyramide-spil ikke ret vild efter at indrømme, at man måske er blevet “bøffet” Under alle omtændigheder udelukker overdrevent-aktiv hifiinteresse fuldstændigt musiknydelse på samme måde som den frimærkesamler, der sidder med sin fedtede lup og kikker efter fejltryk og forskelligt tak-antal på sagesløse frimærker. Man vil jo nok næppe kunne finde ret mange inkarnerede frimærkesamlere, som ville påstå, at deres interesse var begrundet i et ønske efter at skrive flere eller bedre breve selv. De har man naturligvis alt for travlt til som man sidder der og stirrer. Eller lytter efter lyden af sit fine nye dyrt indkøbte kabel.

Heldigvis er der så altid den kategori, som hedder “Hvad hører du nu?” og som i sin samtale kontext-situation ganske nøje svarer til den på landet så kendte frase “Hwa så?” Her er svarmulighederne ganske legio, fordi der slet ikke er tale om noget spørgsmål, mere sådan en slags tomgangshandling uden anden funktion end muligvis at demonstrere, at den ene part kan sige ord. Uden mening som en nymfe-parakit, men dog mere end en hund, som blot kan gø. Forskellen kan synes ubetydelig og er det vel også.

For hvad er det lige der forgegår her hos tomgangs-entusiasten med sit syge spørgmål og hvad er et teoretisk mulige svar. Absolut ingenting, naturligvis, for selvfølgelig lytter ham, der spørger, IKKE selv til noget, ellers sad han jo næppe om skrev. Omvendt, den teoretisk mulige lytter derude, som rent faktisk sad og lyttede til musik, ville naturligvis aldrig kunne besvare spørgsmålet, da han jo altså lyttede i stedet for at spilde tiden foran tastaturet. Der er derfor tale om et spørgsmål, som interessant nok ikke engang har noget TEORETISK SVAR, og i den henseende er der tale om en sproglig nyskabelse, som får tidligere tiders ulidelige “dum-i-nakker” med deres evindelige “Hwa så” til at synes helt fornuftige. Dengang kunne man altid svare “Godt vejr i dag”, særligt når det var i afgrødernes vækst-sæson og så ville en frugtbar diskussion om de svære kår i landbruget og de fortvivlende udsigter for deres fejlslagne spekulationer i schweizer-franc straks være i gang.

Selv hører vi naturligvis absolut intetsomhelst her mens der klapres løs og langt mindre LYTTER vi da. For det første står højttalerne bag ved denne skribent og for det andet er det pisse-distraherende med al den musik når man skal formulere sine indtryk af den seneste tekniske landevinding. En forsølvet sikring eller et nyt bananstik kan i denne sammenhæng antage kolossal betydning, et stort skridt for en lillebitte mand og et lillebitte skridt for menneskeheden.. Lidt eller måske meget sygt, men heldigvis har man så sikkerhedsventilen “Hwa så/Hvad hører du nu?” og så er alting åbenbart blevet bedre. Vi ved godt, hvad vi selv synes!

Til gengæld ved vi så ikke, hvad vi skal synes om et læserbrev i dagens avis af en vis Gunnar Kloppenborg Madsen. Skarpe iagttagere af denne side vil muligvis kunne gennemskue manden bag dette ofte fremhævede lav-adelige pseudonym som selveste Gunnar K. Madsen, den evige ildsjæl og æresformand a la Sung-dynastiet i Nordkorea. Og svær at vælte som samme. En mand, hvis evige værdi for det musikalske vækstlag aldrig vil kunne vurderes efter fortjeneste, dertil har han været formand ALT for længe. Måske han bare er den bedste mand, måske han bare i de forløbne 20 år har siddet tilstrækkeligt fast. Det ved vi intet om, og alle “Hvad nu hvis..”-spørgsmål er alligevel allerede forlængst ligegyldige. Fordi den fjerne fremtid allerede forlængst er blevet til fjern fortid under Kong Gunnar den Vises oplyste regeringstid.

Gunnar K. har i dag begavet verden med altså et enestående læserbrev. Det er nu mest enestående, at det på ganske enestående vis overhovedet ikke handler om NOGETSOMHELST. Det er langt, men det giver langtfra nogen mening, bestemt ganske tværtimod. Hvad det handler om er således ganske ligemeget, men vi kylder vel Gunnar den “tribut” at forøge alligevel.

Det handler (vistnok) om det nødvendige hemmelighedskræmmeri indenfor efter-RETningstjtnesten (husk endelig det sjove tryk på anførte stavelse på samme måde som Gunnar K´s eget bogstaverede mellemnavn. Det kan man så mene om, hvad man vi og det er vel aldrig mere ligegyldigt end her i Gunnars sludrevornt-fortyndede fortællestil. Omvendt, så er sidste halvdel af det her besynderlige læserbrev omvendt nærmest HELLIGET offentlighedens interesse i at have indsigt i NETOP det nødvendige hemmeligsheds-bagværk. Det kunne det måske have været hvis det ikke var fordi Gunnar K: konstant nævner alle de dovneste og mest ukritiske journalisters evige “plapre-båthorn”, det selvbestaltede helt aldeles uautoriserede orakel Bonnichsen men en fortid som såkaldt “operativ chef” For hvad vides ikke, den pæne mand med den glatte svigermors-drømmeagtige udstråling ligner nu mest en tidligere chef for “Departementet for Blyants-spidsning” og har vist absolut NUL dokumenteret felterfaring.

Hvis han havde haft det, ville han nok også have tøvet noget mere med at svare helt ud i den tomme luft på ALLE spørgsmål, som kastes i hans retning. Langt flere spørgsmål, end selv den klogeste mand ville kunne (eller blot ville ønske at kunne) svare på, så vi kan nok trygt gå ud fra, at Bonnichsen ikke afslører nogen statshemmeligheder. Helt givet, fordi han ikke kender nogen og aldrig nogensinde har gjort det, for enhver idiot indenfor journaliststanden kunne og kan vel sige sig selv, at hvis Bonnichesen VIRKELIGT vidste noget, så ville han aldrig kunne sige det uden at ryge i et mørkt hul eller ende, puf-puf, foran en lyddæmper ført af en mand i en lang cotton-coat. Hvor svært er det at forstå?
Åbenbart ganske svært, og næsten ligeså svært som at forstå, at dagens JP overhovedet har optaget det her grinagtige læserbrev fra Gunnar K. Nogen tjeneste er der unægteligt ikke tale om. Ren tågesnak.

20 meninger om “Hvad hører du nu? Version 2”

 1. Ja, der er bestilt et nyt, den her Lenovo Ideapad er altså i den retning en ren vits. Beklager! Denbåde hænger og springer over, sommetider hele ord og stavelser..

 2. Sådan et tastatur har jeg også, ikke nok med at det undlader bogstaver og specielt mellemrum, fra tid til anden staver det sågar ord forkert..

  Jeg er ikke den store fan af "Hvad hører du nu?" af den enkle grund at alle skriver, men de færreste læser, hvilket gør det ret formålsløst.
  Det er rent "facebook light". Af samme grund som folk åbenbart finder det vigtigt at informere omverden om skelsættende begivenheder som "Karen har lige vasket gulv" og "Lars spiser en gulerod", er det åbenbart voldsomt vigtigt at informere om "Klaus hører Stairway to Heaven".
  Hvis så endda det fik andre til at sige "Uh, det er længe siden jeg hørte det nummer" og måske startede en debat om alternative versioner af nummeret, andre fede Zeppelin numre eller måske at en havde hørt et fedt Zeppelin kopiband på Roskilde Kræmmermarked, så havde der været en pointe, men sådan er det sjældent..
  "Hvad hører du nu?" handler åbenbart om at sprede information ingen gider at modtage.

  Apropos ligegyldig information, så er indlægget her skrevet mens jeg hører Bill Withers, det må være op til jer om det lykkedes mig at høre musik og klapre noget fornuftigt samtidigt..

 3. Bedre end mit, ihvertfald, som dog nu findes i en tiltrængt upgraded version 2. Mit egen problem med tastatur forværres noget af, at jeg skriver 2-finger og dermed KUN kikker på tastaturet, ikke skærmbilledet. Nå, det ender vel i løbet af dagen.

 4. Lidt uenig med at hvad hører du nu er ikke en god tråd 🙂
  På nerds er det en rigtig fin tråd, ikke mange som skriver der men jeg har opdateret en del ny musik der. Det må være lidt forskellige mellem personer om de også læser hvad andre skriver eller har kun lyst til at vise noget fra sig selv. Men når det drejer sig om forskellig versioner av DSOM så mister jeg interessen. At dele musik er særdeles spændende efter min mening 🙂

 5. jeg har nu også været glad for "hvad hører du nu" tråde på både hifi4all og på Nerds – det har givet inspiration til ny køb og åbnet for nogle kunstnere jeg ikke kendte – ligesom kommentarer om bedre indspilninger af et valgt musikstykke har gjort jagten sjovere.

 6. Mogens Kamp skriver nok ikke så meget i "hvad hører du nu" på http://www.Nerds.dk
  Han skrev på et tidspunkt at han lyttede – og ikke bare hørte – men LYTTEDE til musik 16 timer i døgnet.
  Så er det vel begrænset hvor meget tid der er tilbage at skrive i 😀

 7. Ja, unægteligt, for slet ikke at tale om at have et liv…Et af hifiens store paradokser så paradoksalt, at det er underligt, at sådanne synspunkter overhovedet kan tages blot en mule alvorligt.

 8. Jeg bliver ikke indebrændt, jeg morer mig faktisk over hvor indlysende det meste er.

  Sådan som (Skal vi kalde ham "den evige KAMP") skriver og opfører sig overfor de andre brugere, det er betydeligt værre end de andre brugere fik "KØLERE" af mr Crown/JBL – Kim Olsen.

  Men det er jo ikke sikkert at Kim Olsen MÅ give "den evige KAMP" en køler for Thomas Bagge / Thomas Sillesen, haha

  Det skinner direkte i øjnene at "den evige KAMP" får langt friere tøjler, end dybest set alle andre.
  Men ok, hvis man kan bruge 5 (LÆS: FEM) stive timer på et indlæg, så VIL man dælme også være en del af det hele. 😀 😀 😀

  Lige så sjovt er det at MR. LÅNEFORSTÆRKER alias Chr.r bliver forvirret over de lange citater, det er da mere end en almindelig mave kan ta..!!!

  Jo jeg hygger mig ekstremt over Mr. LÅNEFORSTÆRKER og "den evige KAMP".
  Chr.r bidrager ikke med noget som helst, men skal lige ind og lege moderator, fordi han bliver forvirret, haha haha
  "Den evige KAMP" bliver simpelthen VED med at forlange beviser, samt holde sig selv til ting der ikke kan bevises……. Og vil stadig være læremesteren over alle, trods et helt almindeligt middelklasseanlæg, hvor han oveni købet har skiftet højttalere, men alle kabler osv er de samme…. Se DET kalder jeg "tilpasning" – hehe.

 9. "Den evige KAMP"…… Stop dog alt det klapperi på din egen ryg med din egen hånd……… Hvis du kun kan høre forskel på kabler hvis du VED hvilke kabler det er, så skal du nok op på 23 timers intens musiklytning i døgnet, fjols

  Alle ved jo at du bliver VED til du får ret, bliver smidt ud, eller alle opgiver dig.

  Og så skal du nok ha skiftet lytter osv i din 18 år gamle forstærker…. Noget tyder på det, hehe
  Eller har du fået lov at købe det DENSEN udstyr fra Thomas Sillesens http://www.freaks.dk, du lånte så du kunne skrive om det på den side Thomas Sillesen finanserer ?

 10. Jeg vil godt lige bryde ind i denne her tråd; skriver i mellem linjerne at Thomas Sillesen opfører sig forkert i forbindelse med driften er Nerds.dk?

  Det synes jeg sådan set ikke passer – han betaler for sitet og giver redaktørerne helt frie rammer – at det så ikke er blevet til mere skyldes ikke Thomas men os der skriver på Nerds.dk

  Alle konspirationsteorierne omkring "skjult" reklamer og unde bagtanker er lidt lamt – der er da ikke et site på nettet som ikke er ejet af nogen som gerne vil have at sites succes drysser lidt stjernestøv af på ejerkredsen – inkl. Pouls side her – og det kan jeg ikke se at der er noget galt i. Poul kan lide at skrive sine strøtanker om lige dele grej, historiske tilbageblik og kommentere til livets gang i Lidenlund (ok det var vist Lemvig – men så Århus da)

  Jeg tror ikke Poul sælger særlig meget mere grej til sine prof. audio kunder af den grund? Og når han (meget sjældent)sletter et perfidt indlæg fra en forsmået bruger fra nerds.dk eller hifi4all så er det jo ikke fordi han står i ledtog med andre men blot fordi det er for langt ude

  Det kunne være at at ordet debat forum på de to sites skulle opfattes som et forum hvor man udveksler erfaringer og idéer og ikke nødvendigvis et sted hvor alt skal debatteres derhen hvor indlæg bliver på 255 linjer med citater / anticitater etc. Der er så træls og det er så hamrende uinteressant for andre brugere at læse de samme 20 knaldhætters diskussioner

  Og så kunne det være at Kim Olsen skulle indlede sin artikel om de JBL højtalere med titlen " En ode til JBL nr. xxxx fra en inkarneret JBL fan" – Når blot at man ved at en omtale er stærkt farvet af brugerens præferencer kan jo stadig godt bruge det til noget – navnlig hvis man deler disse

  Når Poul her sender mig en fed forstærker – så venter jeg med forventningens glæde – fordi jeg ud fra mange af de valg Poul selv har foretaget(køb af fede gamle højtalere etc.) har en god fornemmelse af at det sku nok er en fed forstærker – eller højtaler – eller noget helt tredje – indtil nu er jeg ikke blevet skuffet – så mon ikke Kim på samme måde har nogle åndsfæller – for der er jo ingen tvivl om at Kim ikke får Martin Logan, QUAD, eller ATC ejere til at smide deres dyr købte højtalere på genbrugspladsen blot på grund af hans begejstrede omtale.

  Folk er dumme og skal lærer selv – derfor bliver der solgt konfirmations anlæg – men det er måske værd at huske at de mennesker der lytter allermest til musik i Danmark har et B&O anlæg hængende på væggen (når først de har besluttet sig for det skal du jo bare sætte skiver i de næste 10 år til det skifter til det næste B&O anlæg) – i skarp kontrast til os der hører på hifi (det vil sige hele tiden hører efter fejl der kan rettes tweakes udskiftes – eller os som undertegnede som hører på vintage grej hvor der hele tiden er en kontakt der knaser eller en lyt der er læk)

 11. Uanset hvad, så er det stadig en kanon morsomhed at Sillesen engang mentge at Antisilver var den nye komet, ham som kunne redde et site som hang i bokseringen.
  Siden har det jo desværre vist sig at det som især fik det derud, var netop Mr. Superetik himself. Det er med garanti den mest grinagtige og sorthumor belagte vits jeg kan komme i tanke om i forbindelse med hifi overhovedet. Naturligvis udover at System Audio af nogle betragtes som hifi:-)

 12. Jeg kender så ikke Antisilver omend hans navn ofte dukker op sammen med lidet flatterende gloser ….

  System Audio 905 er en fed budget-højtalere fra 90erne

 13. Nå, men kender du ham ikke har du jo noget til gode:-)

  Det er helt korrekt at deres første tine ting med tynd glasplade foroven og en strømpe for resten var nice og spillede fint til de 999,- kr et sæt kostede. Siden gik der almindelig "jeg kan nu også lave virkelig fine hifi-højttalere" i den, og så sprang kæden. Altså for mig er jeg nødt til at tilføje i disse tider, hvor det af pudsige grunde ikke antages at det er den skrivende som mener det han skriver, med mindre han giver udtrykkelig besked om det:-)

  Hifi4all og Nerds er døde som hvaler i en bugt. Det er slut med de sjove og store oplevelser der, tilbage er desværre kun folk som vil vide om plus er den røde ledning.
  Nå, vi havde jo vores sjov imens det kørte og det ku da være vi selv skulle videre i livet?

 14. levesen sagde:
  … "Hifi4all og Nerds er døde som hvaler i en bugt. Det er slut med de sjove og store oplevelser der, tilbage er desværre kun folk som vil vide om plus er den røde ledning.
  Nå, vi havde jo vores sjov imens det kørte og det ku da være vi selv skulle videre i livet?" …

  Måske var der nogle tålmodige sjæle der i sin tid fortalte os hvor den røde ledning skulle sidde …

 15. Poul!

  Du skrev flg.:
  "Ja, unægteligt, for slet ikke at tale om at have et liv…Et af hifiens store paradokser så paradoksalt, at det er underligt, at sådanne synspunkter overhovedet kan tages blot en mule alvorligt.
  "

  Er du rar at uddybe den absurde kommentar.

 16. Mogens, kan du ikke lige bevise for os, at der ikke findes lyserøde elefanter, som kommer ud af dine højtalere, hver gang du vender ryggen til dem?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.