Mere af det samme.

I dag vil vi forsøge at fatte os i betydelig korthed. Det skyldes en ordre til en større lokal uddannelsesinstitution på en hel del kabler, ret præcist 168 stk. Det drejer sig om almindelige XLR-kabler (desværre ganske få) og så en HELVEDES masse forskellige minijack-kombinationer. At kalde det sjovt er vel lidt overdrevet, men i det mindste er det ligeså sjovt som gårsdagens projekt med at masse-producere en god bunke kabler fra sub-D-til balancerede jacks med forskelligt farvede hætter på. Der er ganske tit en smule almindelig rutine over vores fag og det er måske i virkeligheden derfor, vi kan finde ud af det. Blot mærkeligt, at så mange andre tilsyneladende så ikke kan. Finde ud af at lodde.

Nu mener undertegnede nok i dagens løb mellem andre rutine-ting at kunne nå at fremstille disse kabler, men ellers kan vi måske “entrere” med en sand ekspert. For jo, derude i anonymitetens uendelige ocean findes de RIGTIGT HÅRDE. Til at lodde, hør blot denne med betydelig ret stolte mester: (cit. nerds.dk):
“Jeg er ret sikker på han (denne skribent. red.) kan nå 10 på den tid jeg bruger på 1. (at montere 1 XLR-kabel red.) Har nu heller aldrig øvet. Men har monteret og lavet 2100 lodninger i hånden på en time med det rigtige værktøj ,beat that Poul.” Tak for kaffe!
Ifølge Erling Erlangs forlængst forglemte logaritme-tabel er der blot 3600 sekunder på en time, så at lave en pålidelig lodning på rimeligt beskedne 1.71 sekund (der er flere decimaler (uendeligt mange faktisk), men disse kan ikke sikkert med total sikkerhed udlæses på vores regnestok) er intet mindre end imponerende. Sådanne folk gad vi virkeligt godt råde over i dag. Vi taler trods alt om relativt beskedne 1008 lodde-klatter, så blot en halv times arbejde for en rigtig “Smølf/Diamagnetic” Selv har vi sat 2 timer af fra om et ganske kort tid og det får række, da der ikke er mere tid til det. Og det gør det. Blot mærkeligt, at samme olympiske loddemester-aspirant-“Smølf” så indrømmer at være 10 gange så lang tid om at montere et simpelt rutinepræget XLR-kabel som denne indrømmet ikke særskilt langsomme skribent. Men alligevel, rart at vide, at denne 1.71 sekund-loddemester dog har visse menneskelige træk.

Nå, mon ikke der menes den på gamle værktøjsskoler engang så udbredte trivielle praksis med at lodde på et fortinnet lodde-net, det tror vi. Denne øvelse har måske lige det mindste at gøre med den virkelige verden, som stiller en smule anderledes krav til håndens koordination. For nu at udtrykke det sådan lidt mildt. Det svarer sådan lidt til at øve sig i at score på straffespark uden målmand. Og publikum eller mål for den sags skyld. Eller blot bold, ikke vanvittigt realistisk altså, sådan nærmest slet ikke.

I det hele taget er det aldrig rart at starte dagen med at modtage en udfordring af denne “uslåelige” karakter” Jamen hov, jeg har jo faktisk engang selv lavet sådan et “net” selv om min altid klædelige beskedenhed selvfølgelig forbyder mig at afsløre sluttiden. Måske alting ikke er så galt endda..! Hurra, morgen-peristaltikken fungerer igen.

Nu holder de fleste mennesker af en vis rutine her om morgenen, måske også også derfor denne side har så sindssygt mange besøgende dagligt. Selv står den uvægerligt på havregryn, som medfører en fornuftigt fungerende og særdeles pålidelig peristaltik, altid vigtig når man i flere timer sidder lettere sammenkrummet ved sit arbejdsbord..
Et af dagens ligeledes ganske pålidelige “fix-punkter” i den elektroniske nyhedsformidling er morgen-nyhederne kl. 6.00 på TV2. Det pålidelige er naturligvis ikke nyhedrnes kvalitet, de er hverken værre eller bedre end andre tilsvarende og ligeså ligegyldige nyheder. Hvor intet pr. definition er nyheder, hvis der ingen billeder er til og da allermindst om morgenen, hvor selv overfladisk-huldsaligt smilende morgenværter kæmper med deres morgen-stive mimik. Nej, selv det er ikke rutinepræget nok, der er noget, der er endnu mere langt værre.

Ja faktisk er der tale om en så evigt enerverende insisteren på INGEN NYHEDER i denne nyhedsudsendelse, at der simpelthen må være en grund til det. HVER eneste morgen er der et direkte højdramatisk-serveret interview med en talsperson fra Trafikdirektoratet. Vi taler om direkte TV (måske, måske ikke helt, lidt “delay” er der vel ret beset altid), hvor studieværten spændt spørger om dagens trafik. Svaret er ALTID FULDSTÆNDIGT det samme, nemlig at der INGEN TRAFIK rigtigt er. Endnu da, for klokken er jo altså fuckin´ kun lige omkring 6.00 så hvor usædvanligt er det lige. Eller hvor intenst nyhedsvæsentligt for den sags skyld? For at vise den uhyre ringe trafikale aktivitet på dette gudsforladte trafikale “nadir” får vi så ALTID direkte reportage fra strategisk opstillede trafik-kameraer på diverse motorveje. Som allesammen demonstrerer det samme hver eneste SKIDE DAG: Nemlig at der INGEN TRAFIK ER af nogensomhelst betydning. Ikke endnu, men man forventer, at der kommer mere i løbet af ret kort tid. Og det gør der så. Ligeså sikkert som at der i morgen tidlig kl. 6. 00 kommer et ny spændt speaker, som spørger til samme endnu ikke eksisterende trafik.

Det her må altså tjene et eller andet formål, nyheder er det ihvertfald ikke. Enter den tyske mystiske videnskabsmand Franz Mesmer. Han opfandt vigtige begreber som “animalsk magnetisme” som heldigvis ret hurtigt blev “af-opdaget” igen, det var nemlig noget forbandet vrøvl. Alligevel efterlod samme Mesmer et varigt aftryk i sproget: at “mesmerisere” Ingen ved helt præcist, hvad det betyder, mest fordi det var en fællesbetegnelse for alle Mesmers forunderlige og flyvske tanker i én pære-vælling, vrøvl blandet med små doser fornuft. I eftertiden er ordet mest kommet til betegne en særlig form for mild somatisk “fortryllelse” og så er vi tilbage ved morgentrafikken.
Vores teori i bedste forvrøvlede Mesmer-stil er, at grunden til, at TV2 så hårdnakket hver dag bringer disse principielt helt ens og lige ligegyldige trafikale ikke-nyheder er, at ikke alle spiser havregryn til morgen. Til dem, der spiser ikke-fiberholdige rundstykker uden nogen øjeblikkelig peristaltisk effekt til morgenmad, så sender man denne moderne nyheds-ækvivalent til fortidens evindelige pause-fisk. Fordi man på denne måde kan få morgenduelige fejl-ernærede dumme danske rundstykke-ædere til at slappe kropsligt så meget af, at selv den trægeste peristaltik hos dem nyder lidt tiltrængt “naturlig fremme”
Denne forklaring er ganske givet uendelig plat, men kan der tænkes nogen bedre, vi kan ihvertfald ikke og har heller ikke tid nu, vi spiser nemlig havregryn og kombineret med morgen-nyhederne skal vi da love for, at det er potent “cocktail”, af vejen, dumme hunde!

5 meninger om “Mere af det samme.”

 1. Ork ork ork, den lodderekord har jeg slået med flere længder….. Men det må ha været den gang jeg lagde SMD på rullebåndet til bageovnen, hehe

  Bortset fra det, så må det næsten ha været nogle meget små/tynde materialer og en LIDT for varm loddekolbe, haha

 2. Poul, man har vist glemt at medregne at nogle lodninger tager længere tid end andre (Ved f.eks rettelse/fejl)….. Så den lille smølf er nok helt ned på 1,3 sek, eller måske længere nede på resten af lodningerne.
  Og det er så incl opvarmningstid af loddestedet.

  Iguder, jeg troede voksne mennesker var stoppet med sådanne ævl for at fremme sig selv.
  Ja ok, der er lige den kære Mr. Mogens Kamp, men det bliver aldrig anderledes 😀

 3. Nej det er ikke den eneste måde man kan fremme sig selv på når man ikke er udstyret med de helt store evner eller den helt store begavelse, de to ting følges jo tit ad.

  Et eksempel kunne være at man kunne skrive en blog hvor man rakker alt og alle ned, uden nogen form for dokumentation.

  I dette tilfælde har vi endda at gøre med en skribent som selv styrer hele den siden han benytter til sine udgydelser, så risikoen for at komme i klemme på den eller den anden måde er absolut minimal.

 4. Til Torben: Vi løber gerne den risiko, det er at blive korrekset af folk, der er klogere eller dygtigere end os. Faktisk risikerer vi her at blive konfronteret med tidligere censorer og kunder, der har stået og gloet på hvor langsomt jeg lodder. Jeg har nemlig altid gjort det i fuld offentlighed. DET ville være pinligt hvis det altsammen var løgn.
  Mht den ønskede dokumentation for den almindelige dårskab er det vist ikke sværere end at se sig om blandt de pudsige entusiaster…! Og indtil videre har jeg klaret mig nogenlunde uden det, som du så særdeles rammende kalder "helt store evner eller den helt store begavelse" Jeg er dog blevet gammel nok til at erkende mine (ganske få) begrænsninger.
  Og til Thomas: Vær blot rolig, jeg var ikke NÆR så hurtig som ham "Smølf" på "nettet" og din observation er naturligvis korrekt

 5. Så er der kommet nye boller på suppen på Nerds.dk.

  Uønskede brugere der opretter en profil, vil få en regning på 250,- for at Nerds.dk skal slette den.

  Den eneste person som det nok ikke gælder, er "undercover-Freaks-sælgeren", Mogens Kamp……. Tænk hvis han blev udelukket, så er der ingen til at lave tråde hvori produkter fra Freaks bliver skamrost 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *