Krig i Klaksvig

I dag vil vi næsten modstå fristelsen til at kommentere på den selvskabt-gringtigt håbløse situation på hifi4all. De ligger ganske fortjent som de har redt i en aldeles håbløs kombination af ingen indtægter og ingen ambitioner. Nu har det for skarpe analytiske begavelser som denne skribent i flere år været indlysende, at uden en offensiv skribentpolitik ville man snart som i det lumske spil “Risk” tabe, hvis man frivilligt afskrev de faste indtægter fra annoncørerne. Fordi man for at blive i “Risk”-terminologien ikke holdt hverken Sydamerika eller Australien. Ingen faste indtægter giver NUL fremtid og der er man ganske forventeligt havnet nu.

Når man som Gige&Co. sidder på et håbløst projekt og ligefrem nødtvungent indrømmer det (ikke at det længere kan ændre noget men alligevel, gavne gør det bestemt heller ikke), så afskriver man samtidigt SAMTLIGE mulige kommende branche-annoncører. Fordi disse naturligvis ikke ved, hvad de overhovedet får for deres penge eller hvor længe og om overhovedet NOGET.. Vi taler virkeligt om en godt mixet cocktail af total amatøragtig skribentvirksomhed og en sjælden set ditto kommerciel realitetssans. Når man i så lang har malet sig selv op i en krog uden at gøre noget ved det og derved er blevet selvforskyldt yderligt terminalt svækket, så hjælper det ikke længere at benytte det gamle flåde-trick: At skyde sig ud af det. Krudtet er forlængst blevet vådt og kanonerne rustne og tilbage er blot alle gamle slagskibes naturlige grav: Havets bund eller alternativt Scammell´s Ophugningservice. Eller muligvis en kollega, os bekendt har blot ÉT eneste allieret slagskib overlevet 2. verdenskrig til i dag. Der var ellers ganske mange, så dødeligheden for overflødige slagskibe var høj og overlevelseschancerne for Gige&Co, en del lavere.

Når noget således er meget mindre end en, så er det naturligvis ensbetydende med ingenting, så “gutte-baj, Gige” I vil blive savnet på samme måde som den første betændte bums, man selv fik tilfældigvis sammenfaldende med det første skole-bal..!
Og så lige en “krølle” på vores slagskibs-historie, et emne vi bevæger os ganske særligt sø-vant i. I dagens JP kommer nemlig 2. del af en beretning om den danske flådes historie, forfattet ef en pensioneret kommandør fra et finurligt benævnt såkaldt “Center for Militærhistorie”. Det finurlige består i, at mage til såkaldt historie har vi da ligegodt aldrig hørt.

Nu er historie ikke akkurat nogen eksakt videnskab for nu at sige det lidt mildt, men mage til pladder skal man da vist helt til Pladderballe Hav- og Indsø” for at finde. I sin håbløse stræben efter at lave de altid så inderligt attråede “lange linier” i historien, forfalder vor kommandør-ven her til at drage grinagtige paralleller mellem flådens størrelse og dens naturlige konsekvens, Danmarks storhed. Det er simpelthen det mest mageløst gumpetunge omvendte ræsonnement, jeg nogensinde mindes at have hørt, derom mere snarest.

Lad os lige citere lidt fra kronikken her: “De historiske erfaringer fra Flådens første 500 år viser, at når Danmark har en stærk flåde, så går det godt med rigets finanser. Forsømmer vi flåden, går det ud over rigets indtægter, rigets sikkerhed og rigets størrelse!” Nu vil vi ikke fuldstændigt afvise en uhyre beskeden humoristisk vinkling i sætningens sidste halvdel, men den underbygges nu på ingen måde af resten af narrativet. Kommandøren argumenterer nemlig vedholdende for den fortsatte eksistens af en dansk verdens-omsejlende veritaler “højsøflåde”, komponeret af flådens hele 2 stk. mere eller mindre oceangående fartøjer.

At det overhovedet ingen mening giver at “tøffe” rundt på verdenshavene uden adgang til forsyninger af såkaldte “bunkers” og nye erotiske videofilm til mandskaberne lader vi ligge. Udover den altid nødvendige hyppige “kølhaling” for tropiske undervandsvækster, som vist stadigvæk nødvendigvis foregår på land. ren ønsketænkning og sludder.
Tilbage til kommandørens tekst. Ræsonnementet omkring sammenhængen mellem flådens størrelse og Rigets magt er nemlig indlysende men desværre for fyren FULDSTÆNDIGT OMVENDT. For OVERHOVEDET at bygge en stor flåde har det nemlig altid været en aldeles nødvendig forudsætning, at Riget har været stort i FORVEJEN. Ellers kunne det nemlig aldrig nogensinde bære de kolossale udgifter, som det ALTID har krævet at opbygge en flåde. De gange, De par skæbnesvangre gange, hvor Danmark har ssatset “hele butikken” på opbygningen af en flåde, har man simpelthen 110% fuldstændigt formøblet landets formue og finanser.

Første gang var som bekendt under Christian den IV, hvor Danmark gik fuldstændigt i opløsning, politisk og økonomisk og 2. gang var under Napoleons-krigene (jo, der VAR jo 2!), hvor landet helt officielt gik statsbankerot for første og hidtil eneste gang. Forda man stadigvæk betalte internationale koloenorme bankafdrag på den flåde, som englænderne havde brændt eller bortført i 1807. I det hele taget var større krigshandlinger dengang som nu i stand til at knække landets økonomi men aldrig var det dog nemmere end at opbygge en flåde. Nej, kommandør Groos, Danmarks velstand afhang IKKE af en stor flåde. Man brugte blot den akkumulerede velstand PÅ flåden og det er altså noget andet. Kan det egentligt blive meget mere anderledes, sammenhængen?

Ellers skal vi huske at give vores store anerkendelse til en bidragyder i går, som kunne huske den såkaldte “Krig i Klaksvig” på Færøerne, som vist retteligt mest handlede om bureaukratisk dansk dumhed, en stridbar læge og almindelig civil berettiget “courage” Måske vor ven Groos skulle starte sine historie-studier omkring den danske flåde-historie med denne noget mere overskuelige sag.
Kendsgerningen er, at ABSOLUT INGEN STATER nogensinde har kunnet opbygge en betydende flåde uden at pantsætte “hele butikken” med betaling på forventet efterbevilling. INGEN stormagter har nogensinde netto tjent noget på nogen historisk flåde, heller ikke den engelske almægtige i 1800-tallet. Som var så kostbar, at da det revolutionerende slagskib “Dreadnought” blev søsat i 1906 på den absolutte top af det engelske verdensriges magt, så havde man alligevel ikke akkumuleret råd til at bygge mere end et par stykker mere. Det havde man nu heller ikke råd til, men man gjorde det alligevel og det hjalp gevaldigt. Med at skabe forudsætningerne BÅDE for 1. OG 2. verdenskrig…
Så meget for fornuften i sø-militære investeringer. Dumt som at annoncere i hifi4all, en ren taber-sag!

8 meninger om “Krig i Klaksvig”

 1. Gige har taget munden alt for fuldt og leger boss på en side han ikke evner at styre.
  Og så har han Masterdrengen som er så stolt så stolt, når han får lov at lukke tråde eller udelukke folk. Ham drengen der ligner en fra nærmeste friskole, som føler sig rigtig stor når han kan skrive med STORT.
  Men jeg synes det er en dejlig udvikling, når jeg selv skal have en side op at køre (forhåbentlig snart), for der vil da ingen konkurrence være, hæhæ

 2. Trods mere end 30 tv-kanaler her i huset, er denne føljeton nu den mest underholdende.

  Det Hifi4all'ske Blodbad har været langtukkent, men mon ikke snart mission Il Principe er tilendebragt, så kun nikkedukkerne resterer?

  Så kan det nok være at de små hifi-journalister i moderatorernes maver får medvind på cykelstien, og de eneste bannerannoncører der hænger ved, må så være kabel-fuppere og fabrikanter af gummidutter til opklodsning.

 3. Jeg kan sgu ikke helt lade være med at puste til ilden ovre på nerds.dk – selv om jeg sgu snart har det på samme måde, når jeg følger debatten og det, som Gige og co. siger, som når jeg ser "Klovn"; deres indlæg er efterhånden lige så hændervridende pinlige at læse, som det er at se Frank Hvam folde sig ud. Så pinligt, at jeg næsten ikke kan holde ud at se det. Til gengæld er det så også lige så sjovt som "Klovn"…

 4. Så blev masterDRENGEN (Simon Mastervol) til almindelig bruger på H4A………. Meget meget meget længe ventet….. Drenge KAN ikke styre et voksenforum 😀

  Men, det skulle være underligt at han ikke har lidt flere rettigheder hos Gige, end alle andre, med mindre de 2 er blevet uvenner, hehe

 5. Thomas: nu skal du jo lige tage og danne dig et overblik, faktisk vil du se, at næsten alle moderatorer på H4A er holdt, og begrundelsen vil du se på Nerds, for de flestes vedkommende på, noget tyder jo på at moderatorne har fået nok.

 6. Overblik synes jeg der er nok af……… Jeg kan da se at Masterdrengen, LOW-vol, gør præcis de ting på forum nu, som han smed andre ud for…… Da han havde adgang til den store farlige knap.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *