I dag…

…har hverdagens travlhed desværre ædt vores ord. Fruen er på Cypern i denne uge, og det giver visse svært overstigelige logistik-problemer. For nu at sige det lidt mildt altså. Der er ganske vist få grænser for, hvor meget en uhyre beslutsom mand som denne skribent kan have på sin cykel-trailer, hvis lastekapacitet talrige gange i går blev væsentligt overskredet med nogen trafikal usikkerhed som følge. Usikkerheden består mest i cyklens noget tvivlsomme bremse-egenskaber, og lige det kan jo i nogen grad afhjælpes ved egen nedsættelse af farten. Det er jo osse noget..

Det var så også det, der skete, desværre med det resultat, at tingene på trods af beslutsom “pedalleren” tog lidt rigelig lang tid. Ja, det tog faktisk så lang tid, at jeg denne morgen i stedet for intellektuel aktivitet blot har siddet og fremstillet kabler og pakket flere/mange pakker. Mens jeg uforstyrret har kunnet fundere over en af de mest ubegribeligt overvurderede nye film, nemlig “Inception”
Nu er overvurderet måske i virkeligheden så meget sagt, “ordet “hypet” rækker vel i virkeligheden rigeligt. Trods alt kræver ordet “vurdere” vel én eller anden form for aktiv tankevirksomhed, og det er der da overhovedet ikke tid til i dette uhyre hæsblæsende monster-makværk af en film med en handling, der får selv tidligere tanketomme tønder som “Matrix Reloaded” til næsten at blive rene intellektuelle mellem-myggevægtere. “De Røde Heste”, filmatiseringen af Morten Korchs elskelige bog, bliver næsten en indholdsmæssig og intellektuel sværvægter i forhold til Nolans inderligt humorforladte film. Måske fordi BÅDE Poul Reichardt og Tove Mås/Maës var med men det er vel underordnet. Bedre var den, helt vildt meget og det gælder i alle henseender. Til en start var det jo for eksempel en FILM og ikke engang ret god overhovedet men alligevel!

Når hypen engang er blæst bort vil nok mange se den sande substans af Nolans totale langgaber-film her, nemlig overhovedet intetsomhelst. Den langsigtede værdi er som at drikke den atter engang relancerede Jolly Cola Light med ekstra dosis aspartam: At lade være med at se en film eller drikke det pis en anden gang. Indtil det selvfølgelig så bliver en anden gang, klogere er man vel ikke. Andre er da tydeligvis ikke, allere Nolans Batman-filmatisering burde nok have vaccineret selvbestaltede vismænd som denne skribent bedre mod denne rædsomme gentagelse. Det er ikke verdens længste film, Warhols filmimperium står vist stadig uantastet der, men det er en særdeles seriøs kandidat til den film, som FØLES længst. Iøvrigt det eneste føleri i denne fuldstændigt ufølsomme ligegyldige computeranimerede plat-film.

Ellers fik i går en sjov forespørgsel, som heldigvis viser, at der stadigvæk er en smule humor i den ellers ganske humørforladte hifi-hobby. I forbindelse med en lille bestilling bad en sjællandsk kunde om få en T-shirt med vores firma-logo på. Det måtte vi desværre afslå af den noget tvingende grund, at vi ingen har. Anledningen var ellers den ganske hyggeligt-humoristiske, at denne rare mand blot ville se, hvordan de sommetider en smule sekteriske “duelunddister” (sande troende indenfor den afdøde danske hifi-tænker Duelund red., der er typisk lidt “Evangelist”-optræden over dem) ville reagere. Det kunne have været morsomt men lad os starks afsløre, at vi nu seriøst overvejer at få fremstillet T-shirts. Sig ikke, at vi er bange for en smule religionskrig her.

Nu er de fleste sande “duelundister” ganske vist også lidt mere end almindeligt halvgamle, så rigtigt bange er vi ikke. Udover at de vel næppe heller formerer sig særligt meget, men det er en helt, helt anden sag og kan jo osse skyldes fremskreden alder. Eller noget alternative virkelighedsopfattelser, hvem ved hvad?.
Tilbage til “pakkeriet”, der er netop indløbet en ny ordre, hurra!

3 meninger om “I dag…”

 1. Jeg synes nu Inception er en ok film, taget betragtning af det lavvande af gode, hæng din hjerne her og få den tilbage når filmen slutter, film som Hollywood har sat i skyggen af en uendelig strøm af reboot, remakes osv.. Og at du sætter den i samme bås som de sidste to Matrix film, synes jeg nu er en hård dom. Der er jo tale om film som jeg vil kategorisere i samme kattegori som Jaws 3D, altså den der var 3D på den fede rød/blå måde.
  Men sjovt nok elsker jeg nu engang imellem at hænge hjernen ved døren og nyde de film.. Altså Inception og den blå/røde haj.

  Ps: Hvis du har brug for en chauffør, så siger du bare til.

  Mvh. Malte Riis

 2. Til! med hensyn til det med chaufføren!
  Måske det er ungdommens privilegium sommetider at slå hovedet fra for at undgå at høre på gamle tosser som denne skribent. Min datter ser med betydelig fornøjelse Saw-filmene, måske med samme ægte begrundelse. Man er slyld i mange forskellige ting som voksen!

 3. Ja, nu bliver jeg desværre nød til at trække mit tilbud tilbage. Min bedre halvdel har just informeret mig om at gerne skulle side i et tog mod København, istedet for at køre rundt med Poul og højtalere.. Æv.
  Men for lige at runde Inception af, kan jeg anbefale en anden "drømme" film; Naked Lunch instrueret af David Cronenberg og med Robocop stjernen, Peter Weller i hovedrollen. Den tror jeg du vil synes om, da en del af filmen faktisk handler om ældre mænd "der sparker dæk" på gamle skrivemaskiner. Ja, og så er resten af filmens handling faktisk ganske sammenlignelig med Inception, sådan da.

  Mvh. Malte Riis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.