Befriende!

Nej, i dag vil vi NÆSTEN ikke omtale Mikkel Gige, ejeren af hifi4all, han har rigeligt at kæmpe med og da ikke mindst sig selv. Efterhånden som alle “rotterne” har forladt den synkende skude er problemerne ikke blvet mindre derovre. Al aktivitet er praktisk talt ophørt og det over-opfylder vel blot én af denne skribents aller-oftest ytrede profetier: At sitet ingen fremtid havde, hvis det ikke producerede noget selv og dermed frembragte værdi for mulige annoncører. Troværdighed og en vis professionel skribentvirksomhed sælger, tumultarisk forum-amatørvirksomhed gør IKKE og det kommer den ALDRIG til.

Derfor er al den gående snak om, hvilket formidabelt økonomisk “aktiv”, som alle de (uhyre få) aktive på de gamle hifi-fora har, er, naturligvis kun, ja altså selv-overvurderende snik-snak! INGEN vil nogensinde kunne tjene penge på at adressere denne kundegruppe og LANGT FÆRRE (end altså allerede ingen!), vil kunne komme i kontakt med en eventuel resterende relativt fornuftig kundegruppe omme bagved alle disse højtråbende gavflabe. Som aldrig vil kunne komme til at fungere som de såkaldt “kloge fætre” amatøreksperterne for uvidende familiemedlemmer, fordi absolut ingen længere ønsker at være i familie med dem. Det forstår man udmærket.

Det skal jo retfærdigvis siges, at det ikke kun er Mikkel Gige, der har medvirket aktivt til at give hifi et dårligt navn. Der har været ganske mange kokke til at fordærve et stadigt mindre måltid. Til gengæld er det hele så blevet rigtigt råddent nu til sidst! Underholdende som det dekadente berlinerliv i Weimar-republikkens sidste dødsmærkede dage, som den engelske forfatter Christopher Isherwood berettede om. Nært forestående forudsigelige dødsfald har som mere ritualiserede afarter som for eksempel stening sin særlige morbide charme..

Det hele bliver noget lettere af, at denne skribent kun en enkelt gang har fået en personlig mail fra omtalte Gige. Den var vist ikke særlig venlig (og lige her har vi rundet betydeligt op!), men desværre “plastrede” han i den grad samme mail ind i advarsler mod at referere fra den at jeg vist aldrig fik svaret på den. Livet er lige det korteste til at beskæftige sig alt for intenst med de tiltagende marginaliserede randeksistenser, som befolker denne engang så herlige hobby. Ham den skaldede jeg møder hver morgen i spejlet ser nu heller ikke alt for “knøw” ud, tydeligvis en nødvendig forudsætning for videre deltagelse.

Som sagt, alting er godt for noget (lavere brugtpriser, hurra!), og her i weekenden fik vi fat i et herligt sæt monsterstore Altec-drivere med store plastic-truthorn, som ganske vist var defekte. Det er de så ikke længere og trutter løs af hjertens lyst. Fru Mathiasen ryster (endnu let) smilende med eksponentielt tiltagende sund skepsis på hovedet over dennne særskilt mandlige begejstring over ja, hvad egentligt? Det ville være ønskeligt og nærligggende at sige “lyden”, men helt så enkel er sammenhængen naturligvis ikke. Måske vi kunne sige “processen” uden at det dog ville give meget mere mening. Mest fordi der jo ikke rigtig er nogen, måske jeg alligevel er blevet smittet af fjolserne på hifi4all…

Nå, som sagt, tag dette råd fra en gammel mand, I, der måtte ønske at lave et kommercielt hifi-site: Skriv noget SELV, som andre gider læse og lad være med at være viljeløse “kegler” for DE ANDRE KEGLER, som altid kommer til at dominere ellers med endeløse skænderier om ingenting eller evindelig “chat” om denne eller hin stupide hifiklub. Gad vide hvor mange de tidligere “chat-klassikere” om Århus- og Vestsjællands Hifiklubber har fået til at løbe skrigende væk..? Alle snakker i stedet for at snakke samme, aldrig nogen fuldgyldig erstatning. Kommercielt ville det være ønskeligt at MINIMERE forum-aktiviteten i stedet for hjernedødt at forsøge at maximere den, blot fordi den er gratis. Nok gratis råd for i dag, vi står gerne til rådighed professionelt. Taxa-meteret tikker!

Ellers tilbage til overskriften, som skal handle om en minister. “Skal” er måske ikke det rigtige ord, for det gør den jo egentligt allerede. Ministeren er en af de sæslsomste politiske udnævnelser siden den sindssyge romerske oldtidskejser Caligula udnævnte sin hest til konsul. det vil siger, formelt lykkedes udnævnelsen vist ikke, men det gjorde den uheldigvis i miljøminister Karen Ellemanns tilfælde.

Nu har man formodentligt troet, at man ved udnævnelsen delvist ville kunne “sikre” far Uffe-mand, der jo ruller omkring livsfarlig og uforudsigelig for alle borgerlige politikere som en gammel tysk horn-mine, som en sagesløs fisker i stormende kuling har fået i sit garn og som nu ruller rundt på dækket. Bestemt ingen spøg og det hjalp heller ikke bare det mindste at udnævne Karen Ellemann, der vel ikke kommer til at gå ind i den politiske historie som videre kompetent. For nu at sige det lidt mildt, selv Claudius´ fine hest incitatus kunne nok have gjort det ligeså godt. Mindst.

Hvis man skulle mangle beviser skal man blot læse JP i dag. Normalt ville en minister vel aldrig selv skrive læserbreve, men denne gang vil vi godt vædde på, at hun har “bypasset” hele staben af spin-doktorer. Det her er dumt, RIGTIGT dumt, faktisk så dumt, at alle bør læse det i avisen, da det er lige rigeligt langt for fuldt citat. Sjældent har vi set mage til ministrielt pladder. Eller måske nærmere det beslægtede “pludder”, for vi skal regne afledning af regnvand, altid et spændende emne derude ved de forlængst kasserede kakkel-borde.

Regeringen har barslet med et forslag om at gøre det muligt at opkræve vandafledningsafgift af regnvand (!!!!) af FORBRUGERNE. Ikke kommunerne, REGERINGEN! Dertil har en tidligere JP-lederartikel så bemærket, at det da vist er en kommunal aktivitet uden dog helt heller at have den endegyldige løsning på, at der render regnvand ned af tagene og videre ned fra tagrenden. Endnu har ingen vel foreslået en salamander-sø i baghaven hos alle parcelhusejere med mulighed for senere brug som CO2-neutral tørvemose, så vi vil da gerne ile med at være de første. Forslaget er da en del mere begavet end at lægge statsafgift på regnvand til forbrugere, som jo ikke ligesom har kunnet vælge kloak-system.

Efter denne indholdsløse svada fra ministeren om overhovedet ingenting kommer vi til dagens “clou” Vi citerer lige fra minister Ellemanns tekst:” Gemt bag anonymitetens behagelige maske…” og “Der kan være gode grunde til, at læserne ikke må kende forfatteren..” Ak-ak-ak, som Anders And så rammende udtrykte det. For som JP så korrekt replicerer: “Hvis ministeren vil lade sit blik vandre tre centimeter op over overskriften på den ledende artikel, vil hun se, hvem der er ansvarlig for lederen og bladets indhold i øvrigt, nemlig den ansvarshavende redaktør” Sådan, sværere er den ikke.

Som hendes partifælle Martin Damm, formand i teknik-og miljøudvalget i Kommunernes Landsforening har sagt, så er Ellemanns udspil “ikke særligt professionelt” og “en kold afvaskning” Det er vel lidt mildt udtrykt, men uenige er vi ikke.
Udover at det tydeligvis ikke nødvendigvis er nogen god idé at bevidstløst at udnævne forlængst afdankede politikeres børn til ministre. Caligulas hest Incitatus som minister til hver en tid, hvis altså altertativet er fru Ellemann. Det bedste man kan sige om sagen er vel, at hun garanteret ALDRIG bliver minister igen.

7 meninger om “Befriende!”

 1. Ja, HFA går nedad nu for fuld musik, kan man sige. Moderatoren FLOE som er synonymt med den sympatiske Jakob Sørensen, fortalte mig forleden at nu havde han kvittet jobbet der. Han ville ikke længere lægge ryg og navn til det som det kørte efterhånden. Man forstår ham.
  Gad vide om det indirekte bliver Otto som med sin fejde med Gige får denne til at tabe hovedet helt og lukke butikken?
  Spændende at se en dødskamp for åben skærm, lidt sygt men alligevel spændende på en morbid måde.

 2. Ja der er mange gode ideer til hvordan der kan skrabes penge ind. Min kommune overvejer lige som så mange andre at donere småveje til grundejerne. Vi siger tusind tak.

  vH pH

 3. Ja, det er jo ikke fordi skatteborgerne i den sidste ende ikke nok skal komme til at betale for vand-afledningen. Det politisk umulige håndværk består så i at diktere det uundgåelige. DET er dumt, epokegørende stupidt!
  Og ellers et stort tillykke herfra med jeres nye grundbesiddelser!

 4. @Poul (& levesen): Jeg kan nu godt ærge mig lidt over at det ikke løber rundt for disse hifi-sites med forums. Joh tak, gode brugtpriser NU, men på et tidspunkt så svinder åen ind. Hvor skal vi hyæner dog drikke til sidst?
  Næh vi må have friske forsyninger af HiFikrater i en lind strøm, til at bryde de stadigt mere utopiske nyprisbarrierer, så vi andre kan lege med.
  Små flittige myre-personligheder, der trods ringe løn formår at skrabe flittigt sammen og købe disse bling-bokse.
  Sæt det nu ender med at være os der skal til at pakke kasser ud og spille solid-state til i hundredevis af timer før de 'bløder op'.
  -For slet ikke at nævne bybee-staklerne og alle kabel-isterne, de ville jo ikke have noget sted at dyrke deres okkulte hobby.

  Hov? Vent lidt, ved nærmere eftertanke…

  @27pH: Vi er bare SÅ lykkelige for vores eget lille stykke 'private fællesvej' her. Ikke mindst fordi den er 'fælles' med en mellemstor folkeskole og dermed befærdet af hundredevis af forældre der lige skal læsse ynglet af ved hoveddøren, samt et utal af todbjerg-busser.

  Lykkelige var vi også da vi erfarede at det koster os 14.000 kr hver gang disse forældre og busser har kørt vores glorværdige private fællesvej i smadder. Et forsigtigt gæt fra min side, en regning vi kommer til at se hvert 10. år. -Altså den tid det tager at udklække et skolebarn.

  Mvh Christian

 5. jeg har en nabo der har plastret sin have til med flise og asfalt – blot 150 kvm af hans 800 kvm grund er grøn – fliser og plæne sprøjtes med militær præcision flere gange årligt og alt regnvand ryge i kloakken

  På den anden side af hækken nyder jeg mine 5 kvm fliser på en lige så stor grund – mine skvalderkål, brændenælder, snerler, store træer og vildt voksende krat vel vidende at min nabo har onde drømme om at udføre et sprøjte ninja angreb på min have ….

  Alt mit regnvand ledes ud i min have – det grønne er grønt fugle og insekter trives og jorden har det godt og jeg belaster ikke kloaksystemet med mere end godt er.

  Jeg vander aldrig – han vander ustandseligt –

  Trenden i kvarteret er desværre at flere og flere prøver at omlægge deres haver til invitakøkkener med en ikke holdbar naturlig vækst …

  Jeg kan ikke udstå den oppustede selvfede Uffe og har ikke meget til overs for hans datter – men fint at hvis man kan pinde vandafledning af regnvand ud på den enkelte bruger

  om hf4all – trist – egentlig – men der står heldigvis mange tusinde LPer som jeg kan lytte til uden at jeg behøver at drøfte med hr. Gige

 6. Jeg har desværre taget fejl af Jeppe (Moderatoren på hifi4GIGE……. Han har åbentbart været styret af det uduelige overhoved, så Jeppe, en undskyldning til dig fra mig..!!!!
  Men ellers kan hifi4all vel ikke bruges til mere nu ?
  LOW-VOL (Simon masterdreng) og div gør jo som de smed alle andre ud for da de havde magten, f.eks salg og tåbeligt skriveri på forum.
  På Nerds.dk, kører Mogens Kamp (Nu Mogens_østjylland) videre med sit samarbejde med Thomas Sillesen, må man tro, for nu er der kommet en fin salgstale af Densen… Sidst var det højttalere fra Freaks……… Går det virkelig så dårligt at de er nød til at bruge en udsmidt bruger til at få produkterne frem i lyset ?
  Vel at mærke en bruger der kalde overmoderatoren, Thomas Bagge for en skandale, hahah… Det er ved at være mere end min mave kan ta´

 7. Caligula udnævnte dog alligevel kun en hest som konsul, måske fordi han kun havde den ene som yndlingshest, mens regeringen allerede har toppen den handling med at udnævne mindst to ministre der ikke har større praktisk værdi end en hest i samme stilling ville have. Der er sikkert andre der mener at kredsen kan udvides men udover Ellemann bør man medtage Inger Støjberg, hvor også navnet indikerer hvor det bærer hen. Efter en periode under dele af hendes ansvarområde må jeg erkende at,jeg mener at Ellemann ikke tager pokalen som den mest uduelige og inkompetente, omend juryen meget nemt kan finde det svært at finde en vinder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.