Vagthunde og kamphunde og almindelige dumme hunde

Her i huset har vi som mange muligvis ved 2 stk. hunde af forskellige størrelser. Helt uforklarligt for denne skribent er sønnen Anton Hund en hel del større end faderen Folmer Hund og osse ganske endnu meget større end moderen Emmalou Hund. Nu er store hunde statistisk set i absolut målestok (her arbitrært valgt den gængse enhed gram) mere variable i størrelsen, så andet ville vel heller ikke være at forvente. Dog er Anton Hund altså blevet kæmpe-meget større end sit fædrene ophav, måske vi skulle nær-læse lidt op om de klassiske ærte-forsøg fra arvelighedspuioneren Mendels hånd. Mendel var forresten munk af uddannelse, sjovt i lyset af, at tidens religiøsitet er noget mere bagstræberisk for nu at sige det lidt mildt. Hug-hak, af med det ene og det andet.

Helt anderledes altså med sagtmodige Mendel, som mest holdt af se ærteblomsterne blomstre og det gør de jo allerbedst af alle til enhver tid. Blomstre gør nu også den pågående ung-hund Anton, der er vældigt venlig imødekommende og endnu mere hidsig og gal, hvis de indledende positive fanfarer fra dens side ikke gengældes. Så skal de altså have nogle bank, skal de, vov-vov og så er det ligemeget hvor store og frådende, de er!. Deri ligner den min kone en lillebittesmule og nok i virkeligheden mere end jeg tør skrive. Begge er dog bløde inde bag al den tilsyneladende barskhed og det er ganske heldigt i tilfældet Anton Hund, som er enormt stor og kæmpestærk og et motorisk unikum og som vi indtil videre ikke har set nogen anden hund løbe fra. Dens enorme “frø-lår” fornægter sig ikke her og giver den en acceleration som en Messerschmidt Bf 163.

Anderledes med den gamle tilsyneladende sindigere Folmer Hund, hvor skinnet bedrager lidt mere. Bag denne rolige og eftertænksomme hund gemmer der sig en RIGTIG stålsat karakter. Den er simpelthen langt mere stædig end selv det stædigste æsel og hvis den mener, at den har ret, er den klar til at hævde denne. Den logrer ikke nær så meget som sønnen Anton, men når den ikke gør det er der bestemt grund til at være forsigtig og da særligt når den holder helt op. Så er der nemlig helt sikkert heller ingenting at logre af! Denne skribent er måske af karakter lidt i samme retning, det vil jeg for argumentets skyld i dag vælge at tro, men måske jeg lige bør konsultere konen først.

Ingen af hundene er ligefrem kamphunde og ingen af dem føler nogen særlig trang til at excellere i den evigt-klassiske hundedisciplin, nemlig den at “dominere” Meget heldigt især med Anton Hund, som er svær at komme udenom og helt umulig at løbe fra. Dumme er de naturligvis langtfra, som ejerne således også normalt hundene, som de særlige dyrlæge-eksperter har udtalt i de seneste dage, så det må vel være et objektivt faktum. Aj, hvor må de dog være kloge, vores vagtsomme hunde-kræ! Bare der dog var flere af deres slags.

Vi kommer til at tænke på det der med “vagthunde” i dag, fordi en særdeles fornuftig (og derfor sikkert ganske ensom og da helt sikkert enlig) fornuftig “stemme” ipå hifi4all, Andre Jensen, har sagt disse særdeles fornuftige ord:
“Det der desværre tegner sig et billed af, er der ikke er nogen vagthund længere. Jeg kunne godt tænke mig at denne side tager stilling. Hvad er holdningen fra ejerne af sitet her, til BD/Oppo, Goldmund, og denne sag.
Er det iorden at pressemeddelser ingen hold har i virkeligheden ?.”
Bemærkningen er faldet i en af de seneste dages omtalte “tråde” om “om-indpakning” af aldeles færdig-indkøbte elektronik fra den billigste standard-skuffe. Sådan noget burde da være en lækkerbisken for alle tænkende mennesker skulle man synes, og derfor er det selvfølgelig ikke tilfældet. ALT, ALT for mange “forstår” og “føler” og “vil gerne høre selv” inden de danner sig en mening. Ren katastrofe for hifi at have sådanne entusiaster omkring og så mange af dem…?

I de mere politisk aktive tider sagde man altid, at selv om man ikke tog stilling, så tog man netop derfor alligevel stilling. Godt nok til noget andet, men helt forkert var det vel ikke. Selv om de folk, der ellers altid sagde det, heldigvis aldrig fik ret som de havde agt. Heldigt. Sagen er jo, at hvis man ikke aktivt forsøger at skyde det værste marketing-pis ned (som noget af det altså er nogle af de værste eksempler på), så ender man med at ligge, som man gør nu. uden nogen aktivitet, skribentvirksomhed, nye annoncører eller respekt. Intet får man ud af at stikke hovedet i busken. Det er yderligere dumt, fordi der på denne ikke er kommet blade på buskene endnu, så det burde man vel kunne se selv, når nu alle andre allerede kan?

Nu er det jo ikke fordi alting var bedre før i tiden, men det meste var nu og da især i den almindelige fornuft. Det betød dengang, at alle umiddelbart kunne genkende skidebillige Vifa-enheder nødtørftigt “forklædt” som eksotiske Audio Note eller Chaconne eller Snell eller hvor de nu sad. De lydmæssige resultater kunne være lidt varierende men der var tilsvarende grænser for, hvor dyrt man kunne sælge standardenheder. Det skulle blive helt, helt anderledes! Alle de uafhængige vagthunde er nemlig forsvundet helt og aldeles og de sørgelige rester er degenereret til typer som vor lokale anmelder Simon Mastervol med sine grinagtige Tannoy DC-6000 “monitor-højttalere” Hov vi har da vist selv Tannoy, de må have været bedre engang..åh, jo, det var de.

Uden sikkert selv at vide det eller blot forstå den udvikling/afvikling, som han er en del af, fortsætter han med at være den mest overflødige af alle hunde, nemlig den, der hedder en “logrende skødehund”. Sådan én kan man hverken vente kritisk sans eller blot almindelig fornuft af, og det er så heller ikke helt overraskende lige præcist det, man får. Sådanne hunde er altid allerfarligst for andre uforvarende små-kræ mens de aldrig så meget som små-gør af de RIGTIGE farer! Godt de ikke bruger hunde af hans race til særligt kritiske vogter-opgaver.
Nu er det ikke fordi man tidligere fangede ALLE de underlødige “fusker-fiskere” i hifiens velmagtsdage med kritisk presse og alting, men de fleste fik dog som fortjent. En af undtagelserne har vi haft her i huset fornyligt, nemlig en af rør-renæssancens absolutte pionerer, den såkaldte Edison-forstærker. At kalde den livsfarlig med sine store højspændingskondensatorer frit svævende i tilledningerne lige under låget er eddermaeme mildt udtrykt. At nogen nogensinde har kunnet få en god bunke tusindkronesedler for sådan et produkt med transformatorer så sølle, at de går i mætning allerede fra 100 hz og nedefter er kun en ekstra overflødig krølle på en allerede sørgelig historie. Som blot eksploderer i dag mens det dengang endnu blot var en undtagelse.

Nå, dengang vidste ingen tydeligvis bedre og det er vel en slags forsvar for det ellers ganske uforsvarlige produkt her som nu er blevet elektronik-affald. Om nogen døde af det vides ikke, men det er faktisk slet ikke usandsynligt. Alligevel er det er altså LANGT, LANGT værre når alle hundene derude kollektivt er blevet så dumme, at selv ikke den vagtsomme gøen fra de få tilbageværende vagthunde resulterer i andet end, ja OVERHOVEDET INGENTING!
Ingen forstår noget, al kritisk fornuft ophører og “anything goes!” Bliv med at gø, Andre, nogen skal jo gøre det, selv om ingen åbenbart fatter faren. Denne håbløse kamp kræver kroniske kamphunde af den helt rette støbning. Som krige kræver krigere som Anders Lassen og Thomas Dinesen, der i hver sin verdenskrig vandt de vist ellers eneste “danske ” såkaldte Victoria-kors, verdens mest respekterede krigsorden. De kæmpede og den ene faldt og begge blev glemt, sådan er det at kæmpe for det man tror på!

37 meninger om “Vagthunde og kamphunde og almindelige dumme hunde”

 1. Jamen altså, man skal nok ikke være så hård ved masterdrengen, han er jo knapt nok konfirmeret endnu.
  Han er jo bare stolt over at kunne være "noget", at han ikke selv har fundet ud af at han allerhøjest er til grin, er jo en anden snak.
  Hver gang han kan sige en imod, give en advarsel eller smide vedkommende ud, så er han jo STOR… Han ved bare ikke selv at han ødelægger mere end han gavner.
  Øhm vagthund ? Måske en undulat = http://i42.tinypic.com/11rxds0.jpg

 2. Kunne da være sjovt hvis du havde overskud til at liste de produkter (af nyere dato)- indenfor de forskellige kategorier af hifi – som du mener ikke er varm luft og kejserens nye klæder – men altså gedigent og veludført hifi til en pris hvor der er overensstemmelse mellem pris – kvalitet og lyd

  For så at gøre det lidt værre/sværere kunne du undlade produkter fra egne hylde som fx. ATC 😉

  derudover synes jeg det mest positive du kunne sige om mastervol var at han havde et sæt DC6000 – Den spiller da dejligt (husk du har solgt mig 4 enheder fra den højtaler inden du kaster dig ud i at skrive mere ondt om den :-)) )

 3. Det kræver kanon stor selvtillid at turde være en gatekeeper på et site som HFA. At være ham som lige tjekker tingene ud og dizzer de platte forsøg på at narre folk. Hvem tør sige noget idag af bastant og konklusiv karakter, når det er så politisk korrekt at mene ingenting og være venner med alle? HVem tør sige at noget er noget bras og så måske have taget fejl? Kritikerne over en sådan lille brøler er jo over ham som piratfisk!

  Et kort kig ud over stepperne ( læs de hifiblade der endnu er tilbage) så er der ikke flere tilbage af de gamle kæmper som turde sige noget imod. De er fratrådte eller opererer med moderne mundkurv på. Tilbage er der kun eftersnakkere og folk som tænker på der jo osse skal sælges et blad i næste uge, så vi må hellere please annoncørerne.
  Og HVIS man nu var så hård i filten som Poul og vi andre siger ville være så fint at være, var der så nogle som gad læse det? Jeg tror det ikke. Dagens læser er ikke kritisk indstillet som de var for 20 år siden og derfor kræves der andre skribenter. De flinke og de lidt dumme – lissom de ukritiske kunder er idag. Det er ikke for at sige danskeren som sådan er blevet dummere, de gider bare ikke slås om noget og de gider ikke tænke dybt over noget som hifi. "Få dig et liv" som man siger idag, når man synes de andre diskuterer ting der ikke flytter noget.

 4. I forhold til Micromega-diskussionen er hifi4all.dk igen ved at gøre i bukserne. Igen blander hele koret af administratorer og moderatorer og hvad de ellers kalder sig i debatten, i et forsøg på at aflede diskussionen fra det faktum, at det er deres egen politik, som er skyld i hele Misæren.

  Havde de dog bare den mindste smule kritisk sans, så var det ikke kommet så vidt. Og var de dog bare så ærlige, at de kaldte deres påståede "nyheder" for det, de reelt set er, nemlig annoncer, så var problemet ikke så stort. Så kunne de nemlig tillade sig at forholde sig ægte kritisk til annoncens påstande.

  Når man først har blåstemplet micromegas partsindlæg ved at kategorisere det som værende en "nyhed", så er det lang mere problematisk at forholde sig kritisk til påstandende. Ikke fordi jeg kan erindre, at hifi4all.dk bare så meget som en enkelt gang har så meget som forsøgt at forholde sig kritisk til noget som helst andet end indlæg i debatforummet fra folk, som ikke taler dem efter munden.

  I øvrigt lovede de på sitet efter den sidste omgang heftig debat angående folk som fik slettet eller lukket deres tråde og folk som valgte at stemme med fødderne, at de ville bruge noget tid på at forholde sig til kritikken, og se på den baggrund lave ændringer af den måde, som sitet fungerer på:

  "Vi vil i de kommende dage diskutere vores politik og hvordan vi agerer udad til. Derfor bér vi om lidt tid til at bearbejde (og gennemarbejde) de inputs, der er kommet", som deres såkalde moderator virious skrev i en tråd, som de meget hurtigt derefter lukkede. Intet er der øjensynligt kommet ud at det.

  Det er der nu heller ikke noget mærkeligt i. En af årsagerne til, at den enevældige styreform ikke fungerer særligt godt i længden er, at en enevældig hersker pr. definition altid har ret. Sådan var de med de danske enevoldskonger, der var særligt udvalgt af Gud – og sådan er det på hifi4all.dk, hvor de såkaldte moderatorer er udvalgt af hvem – Mikkel Gige?

  Når man altid har ret, så kan man naturligvis heller ikke ændre på noget. Gør man det er det jo det samme som at indrømme over for pøblen, at man ikke er fejlfri – og hvad skal så legitimere, at man har enevældig magt til at bestemme hvad der er rigtigt og forkert? For det er det, som de gør – de nøjes nemlig ikke med at lukke tråde og smidde folk ud, som siger dem imod. Nej, de sletter også i trådene, så andre ikke længere kan komme med reelle indsigelser imod deres domme. For hvordan skal man kunne det, når man ikke kan gå tilbage og tjekke efter, om der eventuelt skulle være hold i folks klager eller ej?

  Enevoldskongerne glemte i længden at de kun var der i kraft af at folket anså dem som legitime herskere. Det kostede adskillige af dem hovedet. Så galt kommer det nok ikke til at gå med dem på hifi4all.dk, men alligevel. Ind i mellem glemmer de, at var der ingen brugere, så var der heller ingen hifi4all.dk. Og at tro at de ikke kan finde andre steder på nettet at dyrke deres interesse, når de bliver trætte af moderatorernes måde at regere på er lige så naivt, som da Marie Antoinette efter sigende foreslog at man bare kunne give folket kage istedet for det brød, som de åbenbart manglede.

 5. Når man er "noget" – og det gælder både Masterdrengen på hifi4all og Kim Olsen på Nerds, så kan man åbentbart ikke fejle…. Men ingen af de 2 drenge er klar over at de er ved at ødelægge mere end godt er.
  Masterdrengen virker som en konfirmant uden arme der bare ævler løs og Kim Olsen er ubevidst ved at lukke http://www.nerds.dk ned.
  Begge hifisider ville køre radikalt anderledes (Læs: betydeligt bedre) hvis de 2 pakkede sammen og blev almindelige brugere… eller helt holdt sig væk.
  Ingen af de 2 kan TÅLE at være mere end almindelig bruger.

 6. Jeg må straks anbefale alle læsere af denneklumme at se over på HFA nu og læse op på side 6 og 7 i sagen om MicroMega – som nu er Megastor:-)

  Retoriske Otto har lige smækfanget Gige og Mestervol så det synger. Det er nærmest smukt. Otto kører dem rundt i deres egne ord og vildfarelser og det ligner grangiveligt en tur i hestegyngerne for dem.

 7. Ganske underholdende læsning – men desværre tror jeg som sædvanligt ikke rigtigt, at der kommer noget ud af det.

 8. PS: Jeg fik ret – selvfølgelig kunne det aldrig falde Gige ind, at indrømme at han tog fejl – tør vædde på at tråden snart bliver lukket, der er jo ikke mere at diskutere i følge Mikkel gige. Der er jo blot tale om to forskellige holdninger til sagen – ifølge Mikkel. Gad vidst om han også mener, at eksempelvis spørgsmålet omkring hvorvidt månen er lavet af grøn ost også bare er et spørgsmål om holdninger…

  Det illustrerer desværre kun alt for godt min pointe omkring det med den enevældige hersker.

 9. Læg mærke til BOSSmaneren Gige har fået.

  HER betsemmer jeg og vil i ikke høre efter, så er det ud af klappen.

  Det skal nok få mere gang i siden

 10. Åh, ja, det gik som forventet – tråden blev lukket, nogle indlæg blev slettet fordi Mikkel Gige i sin enevældige visdom var nået frem til, at "der sådan set ikke er grund til at koge mere suppe på den sag!"

  Og lige så snart der blev oprettet en ny tråd som en reaktion på den lukkede tråd, så begyndte Gige igen i sin almægtige visdom at slette indlæg.

  Kære brugere af hifi4all.dk – herunder dig Otto og dig Dreamz: Hvorfor stemmer i dog ikke med fødderne? Jeg fatter det ikke…

 11. …Og Dreamz blev truet med udelukkelse fra forum – skynder mig at skrive det her, man ved aldrig hvor længe hans eget indlæg omkring den trussel han har modtaget og hans selvvalgte pause får lov at stå, inden Gige også sletter det…

 12. …Jep, der blev Dreamz indlæg slettet, det tog ikke lang tid…

  Hvornår indser I andre brugere dog, at deres måde at køre tingene på nærmer sig det totalitære?

 13. Så, nu har folk så småt opdaget, hvad der er sket – gad vidst om de begynder at slette de indlæg også…

 14. Godmorgen – farcen fortsætter.

  Et par rygklappere mere har meldt sig på banen – herunder en forhandler, som nok ikke har noget at udsætte på hif4all.dk – sjovt nok forhandleren af Red Wine forstærkeren, hvis anmeldelse var med til at trigge hele denne situation. Tak fra hans side til Gige for hans anmeldelse af hans produkt var vel også på sin plads…

 15. Ja, ret meget ringere og ynkeligere bliver det vist ikke, rent kommercielt selvmål/-mord i fineste form Hvornår fatter Gige og hans håndgangne mænd, at når man ingenting bidrager med selv så udvikler tingene sig uden kontrol. Og så hjælper det naturligvis ingenting at forsøge at fjerne kritiske stemmer. SSom min gode gamle ven tofa og du så korrekt udtrykker det, så er det jo ikke underligt i, at Schmidt Audio synes reglerne er fine. Og det er jo, for ham i det mindste, superfine.

 16. Og Nu er Gige nået til det punkt, hvor han helt åbentlyst nægter at svare på spørgsmål, som er ubehagelige for ham. Altså, altså…

  Jeg indrømmer, jeg savner faktisk at deltage i diskussionerne på det forum ind i mellem. Men altså…

 17. anders sagde …Så, nu slås de igen, derovre… et jab fulgt op af en lige venstre, de ser efterhånden udmattede, paraderne begynder at hænge, Gige er på flade fødder, tydeligvis udmattet af nattens udmagrende slagudveksling…

  Dette er et opråb til Otto og andre fornuftstænkende individder, som stadig bruger det forum: Drop nu det sted – det er først når de oplever en masseudvandring af

 18. Så, nu er Otto ved at få trængt Gige op i et hjørne igen, parat til at sætte det sidste afgørende slag ind . men lur mig, om ikke Gige griber til off topic kortet – tråden handler jo om hvad forskellen mellem tre forskellige foraer er, ikke om Gige modsiger sig selv, og derfor skylder Dreamz en undskyldning for at have losset ham på porten.

 19. Uhh, Gige prøver at spille uenighedskortet, han prøver desperat at drible uden om at skulle forholde sig til sine egne selvmodsigelser. Det giver ham et øjebliks luft, men mon ikke Otto bare venter på at sætte det afgørende slag ind.

 20. Og så ser det ud til at denne runde af kampen Hifi4all.dk versus den tænkende del af den civilicerede verden sluttede for denne omgang. Otto valgte at trække sig – klogt, hvis han ikke vil risikere at lide samme skæbne som Dreamz – og andre har også valgt at slå bak for at undgå at mærke vægten af Giges hammer.

  Slut for transmitionen for i dag.

 21. hmm – sidde og bruge en lørdag aften fra 21.30 til søndag nat ved 1 tiden, og så ellers starte søndag morgen, og bruge hele dagen på at sidde og lure og live kommentere fra H4A, troede ikke der fandtes sådan nogle personer, livet er da alt for kort til H4A 🙂

 22. Tjae, nu skulle jeg alligevel bruge tiden på at sidde foran computeren og lave en del arbejde – og i den sammenhæng var det at kigge ind for lige at se efter, hvordan det gik med kampen en glimrende overspringshandling.

 23. Jeg må selv tilstå jeg kikker med selv om jeg er noget mere diskret. Jeg er nu heller ikke helt stolt af det, som at blive overrasket af fruen i uheldige situationer…

 24. Ang. H4A blev nekrologen jo allerede begyndt i 30.07.2006, da Kenneth og Bruno stoppede, og lod Bjarke overtage, og det er så kun gået ned af siden, helt galt gik det da Mastervol kom til, han kan virkelig skræmme og smide folk ud, da Bjarkes manglende initiativ, så ikke var småt nok mere, ja så må man jo finde en med mindre initativ, og det blev så Gige, så nu skal man spille med hans "bold" på hans "bane" og han bestemmer "reglerne", at hans "linjedommere" så ikke forstår at dømme, skyldes jo sikkert at "dommeren" enten ikke kigger på dem, eller fortalt dem hvad man egentlig "spiller" lige nu. Jeg synes sådanset det går godt for dem, for de sidder jo internt og modsiger hinanden, selvom de sikkert tror de gør sig selv og deres sponsorer en tjeneste, sandheden er så bare at de jo faktisk gør lige nøjagtig det modsatte.
  OG så lige noget der undrer mig :
  Hvor er Giges advarsel blevet af?
  Hvorfor er Dreamz smidt ud, han har da ikke fået nogen advarsler?
  Hvornår er der nogen der benytter kontaktformularen og siger at Mastervol skal smides ad h til?

  Nå jeg er også ligeglad, de har alligevel intet at tilbyde, udover lidt underholdning ud i tåbeligheder, som du Poul, så forøvrigt er skyld i jeg overhovedet gider læse, da du jo ofte henviser til tråde derovre, og så er man jo nød til lige at undersøge det.

 25. Jamen Paw, jeg er sandelig heller ikke altfor stolt selv over det men for Fanden dog, hvor under jeg dog DK et levende og udfarende site. Ret præcist det modsatte af det nuværende.

 26. Se nu Chr.r på NERDS.

  Forlanger stop af uønskede brugere og beskriver dem som personer der kun er ude på at drive hetz.

  Læse kan han så ikke

  Og bidrage til noget selv, gør han heller.

  Hvad kalder man sådan en ? En wannabe betjent, haha

  Man må da snart ønske både NERDS og HIFI4ALL MEGET held og lykke fremover 😀

 27. Det var noget lign (om ikk det samme) Sjoenne satte igang på HIFI4ALL for nogen tid siden – Det blev fjernet fordi DET IKKE HAVDE NOGET MED HIFI OG HIFI4ALL at gøre.

  Sjoenne lavede så et indlæg på hans hadeside (Den side han mente kun var for tåber) nemlig NERDS, for han måtte jo ikke på HIFI4ALL.

  Nu hvor det brænder på mht Gige og de store moderatorer, så gælder alle kneb og så må der da SELVFØLGELIG være ræs på HIFI4ALL.

  Jojo, den holder stadig = Moral er godt og så må dobbeltmoral være dobbelt så godt 😀

 28. Nu rabler det dat helt for dem ovre på hifi4all.dk. Profilen Ulrikmm blev smidt ud, fordi han i et indlæg roste moderatorerne for deres nye politik!

  I en PB til Ulrikmm havde Mikkel Gige skrevet, at de havde indført en ny politik om at de for fremtiden ikke længere ville skrive i trådene, når de slettede et indlæg. Resultatet var, at Ulriks indlæg blev slettet og at han blev udelukket fra hifi4all.dk

  Absurd…

 29. Tror Gige har taget munden alt alt for fuld og ikke aner hvad han gik ind til……….. Og nu har fortrudt og via hans "snedige" vej lukker hifi4all,dk ned.

  Det kan også være at det er helt ubevidst, men det er en sikker vej direkte i graven

 30. Jamen bare nogen da ville gøre et eller andet for at få tingene til at ske og skrive professionelt. Det er selvfølgelig rart for os i en anden branche at alle de gamle og ny gode ting bliver billige, men det ville sandelig osse være rart med en levende branche.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.