Mentalundersøgelse og selvransagelse.

Nu har denne side enkelte faste læsere, som må udstå skrækkelige trængsler og det er til dem, vores tanker går i dag. Vi er jo trods ganske empatiske hvis vi selv skal sige det på denne side, og andre kan jo deruden kun ytre sig nedenfor. Denne medfølelse går især til dem, som læser med her for at blive forargede og de fleste må jo stå så grueligt meget igennem inden det lykkes. Vi bestræber os på at dække rimeligt bredt og synes da i al beskedenhed, at det lykkes anstændigt godt. Det betyder så bare, at de her “forargelses-fyre” må læse forfærdeligt meget op på alskens teknik og kultur, ja for enkelte af dem er det vel nærmest tale om et veritabelt kulturelt “bombardement”, måske det største siden oldævls-timerne i gymnasiet? Ævl, ævl og mere ævl!

Vi må i smug indrømme, at vi morer os lidt her ligesom salig mestergyser-instruktør Hitchcock må have gjort når han regelmæssigt optrådte som tilsyneladende helt tilfældig birolle-indehaver i sine film. Det var altid en helt ubegribeligt perifer rolle, som sikkert ellers feje-drengen på “film-settet” ville have spillet, men Hitchcock med det tunge hængende kødfulde måneansigt blev det altså altid alligevel. Det var jo trods alt osse hans film så helt urimeligt var det vel ikke. På ganske samme måde som at læserbrevsredaktøren af min barndoms største splatter-gyser tegneserie-magasin naturligvis var ingen ringere end selveste “Fætter Maddike” Det var nogen af en klam fætter skal vi lige huske at minde alle om hvis det altså ikke havde været ligemeget. Disse politisk ukorrekte magasiner har alligevel ikke kunnet fås i flere årtier og det er måske i virkeligheden meget godt. I selvransagelsens blafrende skær var de måske heller ikke ret gode, jeg husker da ihvertfald, at jeg vist aldrig købte nogen. At låne dem var naturligvis noget ganske andet. Ligesom at aflevere dem tilbage igen naturligvis var atter noget helt tredie, hvor mon de egentligt ligger henne…?

Nu skal det ikke gå op i almindelig smålighed altsammen i dag, det vil vi lade vores svært trængte venner på net-sitet hifi4all om. I deres evindelige magtbrynde, som ville have været en større og bedre sag værdig (eller blot en sag måske!) er de endegyldigt ved at lukke fuldstændigt ned. Man skal tydeligvis være forsigtig med at kritisere små mænd og dette falder forøvrigt fuldstændigt sammen med vores erfaringer fra hunde-verdenen. Her er det osse uvægerligt de ubegavede gøende småkræ, som hvæser og sprutter og snerrer allerhøjest. Rådet er det samme som altid: Find noget at skrive om SELV, sæt dagsordenen, for Helvede, fjolser, Gige & Co. (ejeren ed.) Sagen er, at hvis man ikke selv ikke er aktiv medspiller, så bliver man helt automatisk modspiller. Fordi man står i vejen for de andre spillere. I det her tilfælde gælder det selv om mange af med- og modspillernes spidskompetence i spillet er på ren Serie-6 niveau (det laveste red.) Særligt medspillerne, naturligvis, for hvordan er det lige at vor ven Schmidt Audio i sin sygeste feber-fantasi kan forestille sig, at en alliance med Gige& Co. kan sælge blot én eneste af hans forstærkere? Man bliver aldrig selv stor eller respekteret af at være ven med den dummeste bølle i skolegården og da ganske særligt ikke i denne “lilleskole” her. Verden venter derude!

Nå, man kan osse uden at spille særligt godt vinde fodboldkampe, hvis modstanderne som her sølle Gige og hans “crew” scorer tilstrækkeligt mange selvmål. Måske det burde være den bedste grund til en smule selvransagelse på sitet. De scorer faktisk så mange og spiller så stabilt, at modstanderholdet slet ikke behøver at møde op, Gige taber af sig selv alligevel!
Nu skal det ikke gå over i den rene jammerlighed og “tristesse” altsammen, der skal jo også være plads til glæden! I den anledning vil vi spille sidste-satsen af Beethovens 9. symfoni, “An die Freude” for at fejre, at vores nye TDL RSTL super-transmissionline-højttalere er landet. “Freude, schöne Götterfunken, Tochter aus Elysium umba umba (som tysken jo har for vane)…” Disse store barnekiste-lignende skrumler var allerede i deres egen tid at betragte som gigantiske komodo-varaner (det kendte gigantiske dræber-firben), nemlig den sidste af sin slags. Som med varanerne betyder det ikke nødvendigvis, at de på nogen måde er teknisk eller evolutionært ud-klasserede, snarere tværtimod, blot at de var et alt, alt for let bytte for deres absolutte hovedfjender. Dem, der for TDL-højttalernes vedkommende med et fællesbegreb kaldes “koner”, rene “dræbermaskiner” udover deres gamle kælenavn. Som jo var “maskiner”, uha lad mig komme væk, konen kommer ned af trappen med sin maskinelt-taktfaste trampen..

Nu har vi vejet lidt for og imod, om vi burde skrive det efterfølgende, men vi prøver altså alligevel. Vi er nu ovre i sagen om RIGTIGE drab, ikke blot de mere fingerede eller mere selvmorderiske. Her i weekenden nedslagtede en familiefar hele sin familie i en sag så tragisk grotesk, at hvis den havde fundet sted i USA ville den have været et tydeligt tegn på et bund-råddent og sygt samfund. Så galt var det naturligvis ikke i Danmark og heldigvis da, sagen er ellers ganske forfærdelig.

Det var nyhedsdækningen nu ikke meget mindre, for hvad var det lige hovedhistorien i går i adskillige medier var? Jo, den gik på, at “drabsmanden skulle mentalundersøges”. Jamen hillemænd, dog, hvad skulle det lige hjælpe og undersøger man da ikke alle drabsmænd og mordere i denne heldigvis sjældne kategori? Nu kan man naturligvis indvende, at mandens straframme kommer til at afhænge af, om han bliver erklæret “strafegnet” eller ej, men alternativet, en tidsubestemt behandlingsdom, er vel ren volapyk for de fleste. Hvad gik den her nyhed egentligt ud? Og hvad ville forskellen have været, hvis journalisten i stedet havde interesseret sig for, om manden overhovedet havde tilladelse til at bære såkaldte “blankvåben” som knive, som var mord-våbnet? Eller en grundigere undersøgelse af gerningsmandens tysk-kundskaber for den sags skyld? Ingenting vel i virkeligheden, sket står sjældent til at ændre og da slet ikke her.

Iøvrigt var der i JP i går et interessant interview med en såkaldt “rets-psykolog”, som er dem, der undersøger disse mordere m. m. Han kunne “berolige” med, at han i alle tilfældene havde kunnet fastslå én eller anden brist, der havde været årsag til forløbet. Eller måske bare kunne have været, for der var lige en rigtig kedelig undtagelse. Denne psykolog havde nemlig én gang oplevet en morder, hvor det havde været helt umuligt for ham at fastslå nogetsomhelst. Indenfor almindelig videnskabsteori plejer man at operere med forskellige grader af accept af den såkaldte “popper´ske videnskabsteori. Ikke alle, men de, der ikke gør, er alligevel ikke videnskab for denne skribent eller blot noget, der ligner. Denne er opkaldt efter Karl Popper og går i sin enkelthed ud på, at en teori ikke længere kan være en gangbar teori, når den (som her) er blevet “falsificeret” Det vil ret beset sige, at hvis psykologens begrebs-apparat IKKE kan forklare blot ÉN af disse ulykkelige tilfælde, så falder alle hans andre forklaringer NØDVENDIGVIS sammen som en kniv-punkteret ballon. Som selv tyngdeloven ville gøre, hvis blot et enkelt æble pludseligt faldt OPAD.

Og så hjælper det hele alligevel ingenting, kvinderne forbliver døde og hifi4all er rigtigt godt på vej og ingen undrer sig alligevel over noget og vores psykolog hæver såmænd nok sin hyre til den første. Selv om hans teori have været adækvat havde det jo ikke ændret på noget alligevel eller positivt påvirket fremtiden og nu stopper vi vist bare for i dag. Solen skinner jo!

Her tænker du på “Mentalundersøgelse og selvransagelse.”

 1. Perfekt skrevet.

  Og ganske forkortet kunne man skrive:

  Et forum hvor der kun er plads til bruger der klapper på ryg, bruger der roser anmeldte produkter, brugere der ikke har anden mening end Gige og staben.

  Hørte et fint udtryk igår i tv, som jeg egentlig synes passer meget godt på Gige og staben:

  En flok uduelige løver diregeret at et lam.

  Hvad synes du, poul ? 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *